dagens "att göra"-lista och en märklig natt

2011-09-28 / 09:29:03
Idag upptäckte jag att listan blev längre än vad jag tänkt mig!
Se här:
  • Gå till banken
  • Åka till Sussies lägenhet och hämta lite saker
  • Träffa Hilda kl.12 (förhoppningsvis)
  • Kolla upp namnen på två fik
  • Möte kl. 14
  • Möte kl. 18
Nu hoppas jag verkligen att Hildan min kommer idag, för nu ska jag berätta vad hon gjorde....I NATT!
Jag vaknar av att telefonen ringer, mitt i natten. Flyger givetvis upp, ropar till kim att: "VEM FAN RINGER SÅHÄR DAGS?!"
Kollar på klockan: 03.37 och ett nummer jag inte känner igen. Jag hinner inte svara då hjärnan är så seg på natten, ni vet! Helt plötsligt ringer Kims mobil!!! Mitt hjärta ökar plötsligt hastigheten till typ 210 slag per sekund.
Kim svarar, låter stressad och säger: "Ja, absolut, hon kommer här"
Ont i magen svarar jag och hör en glad Hilda säga: "HEJ , sover du?!"
Jag: "Eeh, jaaaaa, vad tror du?! Varför ringer du nu? Har det hänt något?"
Hilda: "Nej, jag skulle bara kolla så du har sett mitt sms (som hon förövrigt hade skickat någon halvtimme innan såg jag sen) för jag ska till Stockholm i morgon och måste få träffa dig klockan 12! Så för att vara på den säkra sidan var jag tvungen att ringa så du inte ligger och sover då eller någonting.
Jag: Hilda, du får INTE ringa mitt i natten av dessa anledningar. Har det hänt något så vet du att du alltid får ringa men INTE av dessa anledningar, okej?
Hilda: Men...men...jag ville bara säga det i alla fall. Sov Gott Godnatt Älskar dig!
Jag: "Jaja, detsamma. Godnatt"
Hilda: "Glöm inte svara på smset"
Klick.
Seriöst, Kim och jag fick hjärtsnörp och hade fortfarande hjärtat i halsgropen när jag o Hilda hade lagt på. Jävla rövarunge! Skrämmer livet ur mig sådär.

en tripp på stan och fika på kulturhuset

2011-09-27 / 20:40:59
God väldigt mycket kväll alla mina kära läsare! Hoppas att ni har en fantastisk kväll, jag hoppas att ni, liksom jag också har en karl som just nu står och lagar mat åt än - för närmre information - potatismos och fransyska. Ja, just nu ligger fransyskan och badar i ho´n för att tinas upp en aning, men snart är hon redo att tas - ajjemän!! 

På dagen idag var jag och min kära sambo för första gången på stan sedan vi flyttade hit -otroligt! Men vi har haft så mycket varsitt att styra med att det liksom inte blivit av! 
Vi började med ett besök på kulturhuset för en fika uppe på taket! Ja, det var grym utsikt men skitäckligt fika. Kims äppelpaj som smakade äppelskal och min kladdkaka som var allt annat än kladdig!
Just det - måste ju poängtera - när vi satt där och fikade så dök plötsligt carin da silva upp mitt i allting och träffade sina vänner för att också ta en fika! Första kändisen jag ser sen jag flyttade upp till sthlm, i början blir man alltid lika paff när de helt plötsligt sitter brevid än! Hehe.


Kim visste inte vem hon var så för säkerhets skull slänger jag in en bild på henne, bara för er!!

Sen var det dags för butiker och jag gick såklart in i på ecco och Kim gick såklart in på Tele2-butiken. Roligt med gemensam stadsvisit! Efter några fler butiker var det dags för mig att åka till jobbet och nu sitter jag som sagt här, hemkommen och väntar på mat! Det kurrar som tusan i min mage! 


Kim höll på att spotta ut pajen igen


Utsikt från taket på kulturhuset. Dock inte världens bästa bild!



ååh

2011-09-26 / 18:19:43
Det ringde precis i telefonen och jag har fått ett jobberbjudande som är på ca. 50%. Jag är så himla glad för det skulle passa sååå perfekt!
Mer om detta får ni veta på fredag! Då ska jag på intervju ;) En glad Lovis här hemma ikväll. Håll tummarna för mig!

jag och min kärlek

2011-09-26 / 12:49:32
Det visade sig när jag och Kim hade vaknat att ingen av oss skulle till jobbet idag, vilket vi trodde igår kväll. Så det blev en extra ledig dag för mig men första lediga dagen på väldigt länge tillsammans -och det är ju inte helt fel! :)
Först åkte vi till Sussies lägenhet och öppnade för en arbetare som skulle in och fixa något med ventilationen. Så redan 07.30 imorse var vi uppe!
Sedan åkte vi hemåt och åt frukost på ett café i närheten av där vi bor, hur mysigt som helst. Satt där i säkert en timme och pratade och myste med kaffe! Mmm, hjärtegott!
Därefter tog vi oss en promenad runt långholmen i det fina höstvädret och hittade ett par gungor vid vägen som vi inte var sena att stanna vid! Ja, ni kanske har förstått att vi är såna där som pyntar vardagen med lite nostalgi, lovely <3
Jag och min kärlek! (Jag har förresten glömt att berätta att jag klippt av mig håret, som ni kanske ser på denna bild)
mys
tar sats...
...oooh hoppa!

superbo kvälliko

2011-09-25 / 14:06:28
Igår kväll bjöd vi hem till värsta brakmiddagen hemma hos oss! Eller ... nästan i alla fall. Jesper och Gustav kom först förbi och vi åt wrapps (som jag tyckte var precis som tacos fast köttfärsen var utbytt mot kyckling). 
Det smakade hur bra som helst, som vanligt när min fina karl gör maten! 
Efter en stund ramlade även Josefine och Helene in. Två helt sjukt galna tjejer som jag inte kunde sluta skratta åt! Vartefter kom även Helenes pojkvän och sen var det fullt ös (och hus).

En mycket, otroligt superboo kväll som jag ser fram emot att göra om!
Kimpa som gjorde ett gott försök till att vara seriös, Jeppe som inte försökte vara det och sen Gustav med på ett hörn.

Helene, som helt seriöst inte satt still mer än 3 sekunder på hela kvällen. Fattar inte hur hon orkade hålla igång ^^
som sagt....

Jesper - full? Svar: JA!

Kimpa, sjukt töntig med sin basker på huvudet som stack ut alldeles för mycket på sidorna ^^ det SÅG faktiskt jättekul ut! Så ledsen - om du älskar din hatt!


ett skummigt morgonbad

2011-09-24 / 09:47:38
Kim smög in i rummet och sa lite försiktigt: "Älskling, vill du bada med mig?"
Tyckte det var så himla gulligt, så jag kunde ju ingenting annat än gå upp och ta ett mysigt skummigt morgonbad med mitt hjärta! 
Så roligt, för man kan se så sjukt rolig ut med skum i ansiktet eller på huvudet. Så det var en mysig morgon med en massa skratt! Underbart :) Så även denna helgdag är jag vaken tidigt och pigg. Jag vet dock inte vad jag ska hitta på på dagen idag, Kimson jobbar ju heeela långa dagen! Jättetråkigt när det är så superfint höstväder! Inte många dagar det kommer vara sånt här väder juw.
Hittade en bild på oss från midsommar, som Kimsons pappa tog på oss. Kim larvar sig som vanligt och Lovis försöker se söt ut, jag vet inte, men vi lyckades väl sådär bra! Haha. Jag bjuder på den här: 


vilken härlig dag!

2011-09-23 / 13:27:48
Dagen börjar med att jag går upp 06.30 för att göra mig iordning och åka till jobbet. Idag var det jobb från 8-11 istället för 16-19. Ester var ledig från dagis.
Underbart härligt att för en gångs skull komma upp lite tidigt och njuta av den underbara höstdag som svepte in med en massa solstrålar! Jag mår så himla bra när det är så fint väder med lagom värme och frisk luft!
Jag har kommit på att jag älskar hösten såhär års. Alltså inte när det börjar komma in i november när det börjar bli mörkt, riktigt kallt och geggigt väder. NU är perfekt! :)

Ester och jag bestämde i alla fall att vi skulla packa ihop lite "fika" (russin, vatten och kaffe-till mig) och gå till lekparken! Sagt och gjort!
Gick en bit och kom fram. Väl där gungade vi, åkte rutchkana och fikade. Det var hur mysigt som helst och Ester tyckte att det var så himla roligt! Tänk vad mysigt sen när man väl själv får barn och gå iväg såhär till lekparken och busa en massa med sitt kid, så himla mysigt! :) Tur att jag får låna lite barn ibland, hihi.

När jag var påväg hem igen luktade det sådär jättegott ute, liksom i luften och så gick jag förbi en korvkiosk. Jag vet inte vad det var men jag fick verkligen sådan himla nostalgikänsla från när jag var liten, trots att jag inte kunde sätta fingret på vad det var för minne jag hade i magen. I vilket fall som helst började endorfinerna i kroppen att hoppa runt och busa och jag fick ett sånt där smile när man inte kan sluta le! MYS! 

Nu ska jag laga lunch till mig. Idag blir det potatismos och lax! Mumma.


den där lovis

2011-09-22 / 13:53:11
Idag bestämde jag mig för att inte bara sitta och häcka vid datorn på dagen utan istället göra någon nytta. Såå, nu har jag slängt i två maskiner tvätt, bäddat sängen, lagt bröd på jäsning, diskat och nu sitter jag och söker jobb som en ivrig hund.
Jag måste verkligen ha ett jobb till november. Åtminstonde halvtidsjobb!
Ja, jo ibland är hon rätt effektiv, den där Lovis! :) 



saknar mitt linköping

2011-09-19 / 12:30:30
Ja, jag måste erkänna att just nu i denna stund, saknar jag mitt linköping och framförallt stångån, mer än allt annat. Denna helg har varit förjävligt tråkig och jag har varit helt ensam.
Det är då man faktiskt kommer på att man inte har någon alls här uppe att umgås med. Därför vill jag ha ett bättre jobb så fort som möjligt så jag får komma ut o lära känna nya människor! Jag satsar på att ha ett nytt jobb till första november. Det är mitt mål!! Jag tänker klara det!

seg jävla dag

2011-09-17 / 17:59:19
Fyfan vad denna dag har varit åt helvete seg. Jag vaknade 12.33 och därefter har jag verkligen bara degat framför datorn, tv:n och så lite dator igen. Jag tog på mig lite kläder och gick ut och postade brev, samt handlade en ny diskborste och disksvamp (för er som ville veta), men mer än så har jag verkligen inte varit ute idag!

Jag har en sån där äcklig känsla i magen när man är så jävla rastlös och man inte vet var man ska ta vägen. Jag tycker man känner sig så sjukt dålig då.
Jag försökte göra något åt det istället så jag hoppade in i en varm, varm dusch och stog där lääänge.
Det gjorde mig konstigt nog piggare. Nu sitter jag med en kopp kaffe, vilket även det har gjort susen! Efter att jag druckit upp tänkte jag ställa mig och laga mat så jag får matlådor till veckan och när jag ändå är igång tänkte jag baka bröd! Alltid lika gott och känns mycket fräschare!
Imorse när jag vaknade var jag fortfarande lite slemmig i halsen men jag känner mig väldigt frisk. Igår var jag inne på sportlife och de har ett schyst erbjudande just nu som jag tänkte ta del av. Så på måndag blir första träningsdagen och det känns så jäkla skönt! Det ska bli underbart att få komma igång och röra på sig igen! Mmmm.

när kom hösten?

2011-09-16 / 11:42:31
Imorse följde jag Kim till jobbet, då han ska jobba i Malmö och vara borta hela helgen. Så jag ville följa med och säga hej då ordentligt. Hatar när han åker iväg sådär och jag blir alldeles ensam. Speciellt nu när vi har flyttat ihop för att slippa detta. Men - man måste ju jobba! Så han hade ju inget annat val än att åka.

Det jag egentligen tänkte säga är att det var sådan skön frisk luft imorse. Kyligt men helt lagom. Det gick upp för mig när jag gick tillbaka i jacka och halsduk att hösten verkligen håller på att falla in och att sommaren är helt slut. Man kan inte ens säga att det är sensommar längre. Det är höst!
Sommaren svepte förbi och jag har nog aldrig varit med om en kortare sommar, där det speciellt känns som man inte hunnit med så mycket eller att man ens hunnit med att upptäcka att det faktiskt var sommar. Mycket märklig känsla som jag inte riktigt vet hur jag ska förklara. Anyway, när jag väl tänker tillbaka på alla minnen så kommer jag ju på en hel del. Men det känns liksom ändå inte som att de ligger längst fram i arkivet, där de egentligen ska ligga just nu.
Tror det kan vara så att jag fokuserat så mycket på flytten till Stockholm och att jag haft så mycket annat att tänka på att det liksom har kommit lite bakom allting. Tråkigt men sant.
Stockholm är väldigt vackert såhär års så jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från morgonens promenad:
En väldigt blå morgon. Bild tagen från västerbron
Sötbild på kimpan också :)

före och -efterbilder

2011-09-16 / 11:14:57
på kylen och frysen! Det blev helt klart väldigt fräscht!!
FÖRE
EFTER

sjukt irriterande

2011-09-15 / 09:25:45
Kim och jag vaknar av världens jävla oljud ifrån grannväggen. Kollar på klockan och den står på 07.25. Då har den jäveln ställt sig och börjat borra i väggarna så tidigt på morgonen.
Jag höll på att bli tokig! Vem GÖR så innan klockan 8 en vardagmorgon?! Flyger upp ur sängen asförbannad och börjar banka i väggarna...eller försökte, för väggarna är ju av betong. Jag tror jag fick mer ont i näven än vad han hörde mig. Men ändå! Det kändes bättre för mig. Haha.
Nu har vi stått och rensat ur kyl och frys. För efter att det gått sönder redan när vi flyttade in så har vi levt på en liten kylväska med kylvaror i. Men idag, äntligen kommer det en helt ny kyl och frys!
Dock är de jääävligt försenade. Skulle varit här kl. 9 och klockan är nu snart 9.30?! Har de en bra förklaring att komma med, typ som att stockholmstrafiken på morgonen inte är den lättaste att ta sig igenom (hehe) så är det klart att jag välkomnar de in med ett leende, annars får vi se om jag ger de en varsin utskällning kanske.
Vad vet de om vi har jobb och sköta eller inte liksom? Himla högar.
Nej, nu ska jag gå och äta frukost för nu kommer Kim med min efterlängtade yoghurt! Mmm, så gott det ska bli!!

kaffe och lite nostalgi

2011-09-14 / 14:22:32
Denna morgon, precis som alla andra morgnar har hjärtat och jag gjort våra dagliga morgonrutiner! Ätit frukost, druckit kaffe ur våran fantastiska kaffepress och sett på nyheterna! 
Något jag älskar att vi infört, utan att egentligen ha tänkt på att vi infört, är just att vi äter frukost tillsammans på morgonen. Finns det något mysigare liksom? Nä, morgonen är nog den mest mysigaste stunden på dagen!

Och som både jag och Kim kom på att vi gjorde på dagis, åt nyponsoppa med glass i, blev vi väldigt sugna på det och köpte det nu till -typ- mellanmål. Jättenyttigt, jag vet (!), men väldigt nostalgiskt! :) 


Mmmmm!

min nya pärla

2011-09-13 / 17:54:08
Lovis är en glad tjej!



frukost på sängen

2011-09-12 / 14:53:27
Imorse vaknade jag av att en viss någon klappade mig lite ömt på armen och när jag öppnade ögonen stod det en bricka med frukost på framför mig. 
Så himla mysigt av min kärlek! En perfekt start på morgonen fick jag idag i alla fall! :)



hejdå linköping - hej stockholm!

2011-09-11 / 13:24:06
Hej och hå vad det har varit mycket att stå i den senaste veckan. Jag har verkligen verkligen inte haft tid eller ork, att sätta mig ner vid datorn, även fast jag velat. 
Förra lördagen, närmre bestämt den 3 september så flyttade vi ju till nya lägenheten! Sen dess har vi gått och packat upp och packat ner saker som var i lägenheten, hämtat saker, varit på ikea, haft folk på besök, druckit kaffe, gått runt i olika secoundhand-butiker i jakt på speciella möbler (som dock inte känns som secoundhand här uppe när en golvlampa ligger på 3200:-) osv.osv.
Jag har faktiskt även hunnit med att jobba ett par timmar om dagen hela förra veckan. Såå, ja! Det har varit mycket att stå i och jag har nog inte riktigt ännu kommit till ro eller fattat var jag är någonstans. Att detta är mitt nya hem, att jag bor tillsammans med den jag älskar mest, att jag befinner mig i vår huvudstad, att jag sover i en ny främmande säng. Njaae, allt nytt kommer nog ta ett tag att smälta. Men det lägger sig nog snart! :)
Härom morgonen var Kim och jag så trötta, både i kroppen och i huvudet efter alla nya intryck. Så när jag gick och gjorde min vanliga morgonkiss på toaletten, satte sig Kim på badkaret bredvid och läste tidningen! Ingen reagerade riktigt först, men när vi väl tittade på varann och insåg hur det såg ut höll vi på att skratta sönder av synen! Det var roligt, haha. 




Så jag säger hej då till Linköping, för ett tag och välkomnar Stockholm in i mitt liv!

Mc Feast & Kall Pomme

2011-09-01 / 17:31:32
Det är tyvärr inte något de skriver ut i menyn på McDonalds, trots det är det alltid vad man får!!! Blir så himla irriterad. Tur att jag inte äter där så ofta. Idag blev det en jag-orkar-inte-laga-mat-för-jag-är-så-himla-sjuk-lösning!
Tyvärr hade det nog blivit godare mat hemma för de 60 kronorna! En fet stor jävla diss ska dem ha! Tummen ner!


Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0