höstpyssel

2011-10-29 / 10:05:27
Igår på på jobbet så bestämde jag och Ofelia oss för att vi skulle gå ut och plocka lite löv för att sedan göra lite fina teckningar. Jag kom på tanken när jag började fundera på vad man gjorde på pysselstunden när man var liten, när hösten hade kommit. Då kom jag på att vi plockade löv, la löven under ett par, tog massor av kritor i olika färger och målade. Detta blev resultatet :)
världens sötaste unge - ofelia :)

lite mer idolsnack

2011-10-28 / 21:30:50
Jag tycker det är så komiskt. Lyssna på piporna som Robins, Amandornas, Mollys och jämför med Moa, Olle, André och Linni. Jag tycker Olle och Moa faktiskt är helt okej bra, men på riktigt Linni och André har jag länge undrat varför de är kvar ens. Tänk till nu svenska folket innan ni röstar ikväll (eller i alla fall de som läser min blogg ;))
Linni låter som hon allting sjunger med gröt i halsen, tonen ligger alldeles för långt bak i halsen. André, ah jag vet inte ens vad jag ska säga om honom. UT, bara! Jag tål honom inte med hans dryga utseende och attityd! BLÄK.
Nu fick jag skriva av mig lite, tack!

jag säger bara

2011-10-28 / 20:46:13
Robin Stjernberg, Idol 2011! I love you!

en ny upplevelse

2011-10-28 / 14:50:28
Ja ikväll var jag - för första gången i mitt liv - på en hockeymatch. Jag hade inga höga förväntningar alls, mer än att det skulle bli roligt att hitta på något lite annorlunda. Jag är ju inte alls så sportintresserad. Men det slutade med att tillomed jag flög upp från läktaren när HV gjorde 3-2. Det var faktiskt en riktigt spännande match och jag satt och studsade på stolen på slutet! Sjukt bra spelat. Kanske att jag faktiskt kommer gå på fler matcher, det var roligt! Speciellt när laget man hejjar på vinner, såklart!
HV71 - Djurgården
Jeppe och hans vän Emelie var också med!

jullängtan!

2011-10-27 / 11:41:55
Åh jag vet inte, samtidigt som jag sitter här och längtar ihjäl mig efter sommaren igen så får jag såna starka känslor efter julen! Vinter och ta på sig mysiga halsdukar och mössor, ut och åka pulka och ta med matsäck, baka julkakor, gå på julmarknader, köpa julklappar, klä julgran, gå på lucia, lyssna på julmusik, julstöka hemma med ljusstakar och mmm, jag LÄNGTAR verkligen. Speciellt allt innan jul är så mysigt.
Efter jul sen ska allt bara försvinna, men jag vill gärna börja redan nu och julstöka! Thihi :)
Tiiiiitta vaad mysigt. Blev helt varm i kroppen när jag såg dessa bilder!

en liten uppskattning i vardagen

2011-10-27 / 11:28:14
Igår eftermiddag kom min finaste älskling hem med ett lite annorlunda smile på läpparna. Han står där i dörröppningen oså plötsligt bakom ryggen tar han fram en blombukett. Jag blev jätteglad och lite halvt generad. Hihi, han brukar inte göra sånt så jätteofta så när det väl händer blir jag lite paff generad och superglad, liksom går och fnittrar i typ en timme och blir lite extrakär o tindrar med ögonen. Tss, nej men verkligen, uppskattat!
fint :)

en dusch senare

2011-10-25 / 22:13:59
Efter en lååång promenad på mer än 4 timmar och efter en lång och skön dusch tillsammans med min käraste så känner jag mig betydligt fräschare! Nu sitter jag i stället och myser i min morgonrock och kims supersköna tofflor (jag ser tydligen inte klok ut med min stora kuddar till duntofflor).
Köpte även en ny almanacka inför 2012! Jag har letat ihjäl mig efter en som är likadan som min gamla då jag tycker den var både fin och bra med plats inuti, stilren liksom och rent, utan en massa tider i. Det hatar jag, jag måste kunna skriva i mina egna tider, det ser så klottrigt ut när de redan står där.

Here is my new baby:
Köpte dock en mindre variant. Tjock och stabilt papper inuti där man kan ha tunnar tuchpennor utan att det syns igenom. För visst är det roligare med lite färg i kalendern? :) Dessutom lättare att hålla reda på vad man ska göra. Därför köpte jag även lite såna där braiga pennor som ligger bredvid!

mulen dag

2011-10-25 / 13:33:13
Sjukt tråkigt väder med grå himmel och iskyla i luften. Sitter här med fettigt hår och funderar på om jag ska duscha innan eller efter promenaden som jag och kimpan ska ut och gå på?! Egentligen borde det vara trevligare för alla på stan att slippa se mitt hår och känna min egendoft, men jag kommer ju ändå bli varm om jag går? Vi ska gå låångt, nämligen. Hmm. Verkligen ett i-landsproblem som jag vet att ni egentligen inte bryr er ett skit om. Haha. Men det får nog ändå bli en dusch efteråt och sen köpa med sig torrschampo hem eller något. Haha, som en lösning till nästa gång! 

torrschampo, som gör att håret inte ser fettigt ut, men känns desto fettigare, bläk!

lilla plutten

2011-10-24 / 16:04:02
är lite sjuwklig. Måste ta hand om honom! Här har jag bäddat ner honom i soffan med täcke och en film på datorn ^^ thihi. Nu skrattar han visst lite här borta... undra om han blev pangbom-frisk igen?! Kanske är de så att han bara vill ha lite uppmärksamhet egentligen? De e ju som barn, de där karlarna!

fiskgratäng

2011-10-24 / 15:59:51
Jag satt här hemma igår och blev så extremt sugen på fiskgratäng, med torsk! Och jag som hatar all fisk utan lax! Men jag bestämde mig - jag skulle göra fiskgratäng o därmed pasta! Det blev så hiiiimla gott! Jag fick faktiskt till och med en 9:a av 10 möjliga av min kära sambo! Inte dåligt! Jag är faktiskt inte sådär jätteduktig på att laga mat som jag gärna vill vara, men igår gick det fasen i mig!
600 g vit fisk
1 gul lök
ca 100g smör
1 hönsbuljongtärning
1 dl grädde
2 msk mjöl
1/2 citron
salt
peppar
potatis
vitlök
malen vitpeppar

Gör såhär:

1. Tina upp fisken. Är det en hel filé så skär upp den i skivor, ca. 3 cm breda.
Finhacka lök, skär upp 100 gram smör eller ca. 2-3 msk flytande margarin
Ta fram en kastrull, lägg i löken smöret och fisken ovanpå. Smula över en hönsbuljongtärning.
Häll i 0.75 dl vatten och låt sjuda på låg värme i 10-12 minuter, med lock på.

2. Sätt ugnen på 275 grader. Skala potatis och skär den i 4 delar, för att det ska gå fort att koka igenom.
Låt koka i 20-25 minuter tills den blivit mjuk.
Pressa den sedan och gör mos av den. Häll i smöt, vitpeppar, salt och lite mjöl, även vitlök om man vill det. Det är en smaksak såklart.

3. Ta ur fisken ur kastrullen. Ta en sil och sila ut buljongen som blivit. Löken o resten som blir över kan du slänga. Ta fram en liten kastrull, värm ca. 50g smör och häll i mjölet när det smält, rör om. Häll i buljongen och grädde.
Låt sjuda på låg värme i 20-25 minuter, häll i salt, peppar och en halv citron mot slutet.

4. Ta fram en ugnssäker form. Smörj den. Klicka ut potatismoset runt kanterna. Lägg fisken i mitten. Häll över såsen och lägg över lite ost. In i ugnen i ca. 15 minuter eller tills det fått lite färg. KLART!

de tre vanligaste frågorna

2011-10-23 / 17:07:11
Jag har märkt vartefter vi har haft lite nytt folk här hemma att det ALLTID kommer samma frågor varje gång. Det är faktiskt lite roltigt, då jag aldrig varit med om det tidigare.
I Stockholm frågor man alltid dessa frågor, när man inte känner någon:
  • Var kommer du ifrån? (Ni vet 50% av stockholms invånare är icke-stockholmare)
  • Vad jobbar du med?
  • Hur gammal är du? (VA?! Är det sant? Trodde du var miiinst 21 år)
  • Och just det en till - hur träffades ni? (åååh vilken romantisk kärlekshistoria)
Hehe, jämt. Inte för att det är irriterande, tycker bara det är lite roligt att man alltid får samma frågor här ;P sen är de flesta mest intresserade av att få en motfråga så de kan berätta om sig själva i stället, haha!

elegi

2011-10-20 / 13:50:15
Jag hade missat programmet med Winnerbäck helt! Så igår tog jag igen det och såg hela avsnittet på svtplay! Tacka gudarna för att internet finns idag!
Fattar inte varför han inte är med i fler program. Han är rolig, ser bra ut i tv och sjunger aldrig falskt. Säger vettiga saker. Trots att man ser hur nervös han är så gör han det ju utmärkt!
Däremot så blir man ju desto mer lyrisk när han faktiskt gör sådana här saker! Kuwl :) Det jag egentligen vill komma till är en utav de bästa låtarna han gjort, varje gång jag sätter på denna låt fylls jag av någon jättekonstig känsla av både lycka och sorg på något konstigt sätt. Den har i alla fall satt djupa spår inom mig och jag skulle kunna ha den på repeat hela dagarna och ändå inte tröttna på den. Ja, den värmer mitt hjärta. Och här kommer den, live från "Tack för musiken" som han var med i; Elegi:




en dag

2011-10-17 / 22:35:19
Har idag köpt boken En Dag efter att ha sett att filmen går på bio och läst att boken ska vara mycket bättre. Tänkte att: "Det där är då en bok för mig" så jag köpte den för 77:-Pocket Shop på Centralen. Det var väldigt sen jag faktiskt läste ut en bok och framförallt en bra bok, så detta ville jag unna mig.
När jag var liten kunde jag ligga och streckläsa en bok i en hel dag. Helt galet. Fann det så avkopplande. Jag har gjort en del försök under sommaren men aldrig riktigt fått någon ro eller tagit mig tid, de har kommit så mycket annat i vägen hela tiden. Så nu, ska jag ge mig på ett nytt försök i alla fall :) Recension kommer när boken är slut!
boken
Filmen som nu går på bio! Med Anne Hathway och Jim Sturgess som huvudrollerna!

utvisning

2011-10-17 / 22:24:14
Tycker det här som går på nyheterna nu, om tanten som är 91 år, är dement, har hjärtproblem, halvt blind och allt vad det nu är, är helt insane. Hon kommer från Ukraina men har inga släktingar kvar där. Hela släkten bor i Sverige, men hon har utvisats och ska sättas på ett flyg till Ukraina i morgon. Fyfan för jävla migrationsverket, så jävla ledsen man blir när man ser sådant. Tanten är ju helt förstörd :(
Beundrar hennes barnbarn som verkar stötta henne och göra allt för att hon ska få stanna kvar!

linköping i mitt hjärta

2011-10-16 / 14:36:08
Idag är en sådan dag då jag verkligen, verkligen längtar hem till linköping. Jag har ändå kommit underfund med att Linköping är min hemstad, alltså en stad där jag verkligen trvis! Jag skapade själv mitt liv där från 15 års ålder och lärde mig staden och människorna helt själv, på någor lustigt vänster betyder det väldigt mycket för mig.
Jag pratade just med min moster och när de sa att de skulle ut och gå hela familjen höll jag på att ringa tillbaka, när vi lagt på, och fråga om jag kunde få följa med. Men, så kom jag ju på att jag bor här nu.
Det jag saknar mest är mina vänner och närheten till bror & Emma som bodde i porten bredvid och Moster m. familj som bara bodde över ån. Julie som bodde upp för backen osv. osv.
Här har jag ännu inte lärt känna någon så bra och eftersom jag jobbar ganska mycket samt jobbar som barnflicka - där man inte lär känna något annat än barn och föräldrar så får man ju inte så bred bekantskap eller kan lära känna nya kollegor därigenom. Det är faktiskt skittråkigt och ett STORT minus med det jobbet som jag har.
Jag klagar inte, är jätteglad för jobb, men ni kan nog förstå vad jag menar.
Jajaja, vi får se var allt leder, jag hoppas egentligen på ett nytt jobb, vad som helst, bara jag får komma ut och träffa människor!

svensson svensson ...i nöd och lust

2011-10-16 / 11:51:03
Hjärtat och jag "firar" 8 månader imorgon och igår var det 9 månader sedan vi träffades. Vi brukar hitta på något bara han och jag när vi har våran dag. Men, imorgon ska Kimpan jobba så vi hittade på något idag i stället och bestämde att vi skulle gå på bio och se den nya svensson svensson filmen. Kan rekomendera den varmt! Jag skrattade så jag tjöt och fler i salongen kiknade av skratt. Speciellt en kille som satt bredvid mig som skrattade högt och ljudligt så hela salongen drogs med av hans skratt. Vet dock inte om han skämtade lite, det verkade nästan så, men nu skall jag ej döma.
Betyg 7/10 av mig. Av Kim 6/10.
Nu på kvällen när vi diskuterat här har vi kommit fram till att det är ju en rolig komedi, men den har ingen direkt koppling till de tidigare filmerna eller serierna. Utan det är bara de karaktärerna i en vanlig komedi. Men det blev som sagt många skratt och den var helt klart värd att se.
(ps. skrev detta igår kväll, men datorn dog och lat som jag är, orkade jag inte hämta sladden)

skansen 120 år

2011-10-11 / 20:04:47
Idag har Kimson och jag spenderat några timmar av våran dag på skansen. Det var fint väder, vi hade ingenting och göra och vi hade sett någonstans att idag firade skansen 120 år! Så vi satte oss på tunnelbanan och spårvagnen och åkte dit.
Vi gick hela långa vägen hem tillbaka, vilket tog lite mer än två timmar. Jag nästan kröp sista biten hem för det kändes som mina fötter skulle gå av efter att jag gått hem i converse. Jag som har fel på de där jäkla fötterna också...nu här hemma kan jag knappt gå till köket för jag haltar, har aldrig haft så ont i dem. Kim klagade på att jag gnällde, men nu har han fattat varför och att jag faktiskt hade väldigt väldigt ont...
grisar


renar


vi


påfågel, som gick lös


sälar


jag

och många många fler djur! typ björnar, vargar, lodjur älgar osånt där ovanligt! Häftigt och kul. Har faktiskt aldrig varit på skansen förut ... vad jag minns i alla fall. Så det blev en mycket härlig dag tillsammans med min älskling!

bildbomb

2011-10-10 / 18:25:45
från när Kim och jag var ute och åt:

Jag innan

kimpa älskar birro

min suuupergoda mat! Fläskkarré med pommes, morötter, tomater, babyspenat och beasås.

Kim åt potatismos och någon form av gryta, kommer ej ihåg vad det hette, sjukt gott i alla fall!


från när jag, kim och kims mamma var på stan:


kim och kims mamma


kimpa och jag. Vet inte riktigt, om jag blidde så nöjd med denna bild, men vafan :) jag bjur på den


kändisnytt

2011-10-08 / 18:45:18
Idag när jag, Anette och Kims väns mamma gick ner för att göra våra behov på Café Rival vid Mariatirget, här på söder så upptäckte vi att man var tvungen att ha en kod för att komma in.
Det var en trappa upp till disken igen så samtidigt som jag vände mig och var påväg mot trappan går det någon ner samtidigt som ropar FYRTIOTVÅTJUGOFEM ÄR KODEN!!
Jag skulle titta upp och tacka för koden och framför mig stod Pia Johannson, ni vet komikern bland annat från parlamentet :) o där stod vi och småprata tills det blev våran tur på toan! Lite roowligt ;)
Det är ju inte av min vanliga natur att träffa på kändisar sådär plötsligt när man bara är ute på stan, så man blir fortfarande lika paff.
and here she is!

välkomna hem

2011-10-07 / 14:28:46
Trots detta otroligt trista höstväder med regn så såg jag lite ljus i dagen och var på Ica för att hämta ut mitt efterlängtade paket från Ellos. I paketet fanns detta: 


En urmysig och skön poncho som jag sitter här och myser med redan nu! Perfekt såhär till växlande höstväder! :) 
Även dessa underbara "boots". Jag prövade dem, perfekt storlek och hur sköna som helst att gå i!! 

Poncho: 299:- minus 40% , så endast 179:-

Boots:
299:-

Härligt med lite nytt på fötterna och nytt i garderoben.


ut och fira

2011-10-05 / 18:29:32
Kim fick idag besked om att han fick jobbet! Ett heltidsjobb, typ hans drömjobb! Superkul, så nu ska vi ut och fira de, med god mat och dessert :) Myyyysigt!

att ta ett viktigt beslut

2011-10-05 / 09:06:38
Jag har upptäckt att det inte många gånger är lätt att vara vuxen. 
Jag har upptäckt att man många gånger stöter på så stora motgångar som man inte vet hur man ska hantera. Vet verken in eller ut och världen bara snurrar.
Många gånger vill man bara krypa under täcket och hoppas på att mamma kommer in och lägger sig bredvid än -precis som när man var liten- och klappar än lite på ryggen, kramar än hårt och säger att det kommer lösa sig.
Det är ju så jag blvit uppfostrad - det löser sig alltid!!
Men det är fortfarande svårt - fram tills det löst sig. Många gånger av många.

nobody said it was easy

2011-10-04 / 21:05:02
.

brödbakning

2011-10-01 / 13:39:57
God förmiddag på er.
Jag har inte skrivit på några dagar, jag vet. Men jag har styrt och haft fullt upp med annat, bland annat min Hilda, som har kommit hit på besök!! :)
Igår hade vi bara mysdag men idag tror jag att vi kanske ska hitta på någor kuwligare!
Imorse gick jag och Kimpan upp tidigt. Vi bakade bröd tillsammans och så hjälpte jag honom med lite jobbenkäter eller hur fan det stavas.
Tänkte bara uppdatera lite ;) Kolla på mina fina frallor:
Recpetet har ni här, nyttigt, ganska enkelt och supergott! :
FRUKOSTBRÖD

5 dl vatten
1 dl naturell yoghurt
25 g jäst
1 riven morot
2 msk honung
2 tsk salt
0.5 dl rapsolja
0.5 dl linfrön
1 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
8 dl siktat dinkelmjöl
Gör såhär: Värm vatten och yoghurt tillsammans till inte mer än 37 grader. Blir det varmare förstör du jästen. Smula sedan ner jästen.
Ta fram en bunke. Häll i morätter och blanda tillsammans med saltet så att morötterna suger upp lite salt. Häll i honung, solroskärnorna, linfrön, och rest. ingredienser utom mjölet. Häll i det blandade vattnet. Rör om.
Häll i mjölet och rör om emellan alla deciliter så det int blir klumpar. Smeten ska vara jättegeggig.
Lägg handduk över och låt jäsa i 1.30 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Klicka ut på plåt. Blir ca. 12 st. In i ugnen i ca. 15 minuter! FÄRDIGT :) SUPERGOTT!

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0