Julkalender

2012-11-29 / 12:13:00
Förra året sprang jag runt i sjuttioåtta affärer, i jakt på en chokladkalender till mig och min kära. Jag kom dock hem tomhänt. Hur möjligt liksom i december? Men det var det! 
Detta år var jag då inte lite snabb! När vi var nere på Ica i veckan så såg jag de! 
"JAAA!!" utbrast jag.
"Vadå?!" Kim ser väldigt frågande ut.
"Chchochch choklaaadkalender" dregglar jag fram, "YES!"
"Amen naaae, Louice! Skärp dig, du ska väl inte ha en chokladkalender?"
Tittar allvarligt på honom. "VET du hur mycket jag letade efter dessa förra året till oss?! Jag liksom spra....ååååh TITTA de har mimmikalender, Kimpa, titta va fiiiin!"
"Asså, Louice, hur gammal är du?"
"Men vadå?! Det är ju tradition men detta! Sen spelar det väl ingen roll hur gammal jag är? Men..20 om du hade glömt".
"Du får inte betala den med matkortet"
"Säkert att du inte ska ha någon älskling?"
"Ja!"'
 
Kära vänner, låt mig presentera henne, Mimmi pigg's chokladkalender:



Beställningar

2012-11-29 / 10:08:13
Så jäkla nöjd med alla dessa beställningar! Blev även klar med ett till par röda små babyskor igår kväll som ska skickas idag! Detta är sååå roligt! :)

Fem mån.kontroll + vaccin

2012-11-28 / 09:01:00
Hehe rolig rubrik! Igår fick Ian sin andra spruta och han var så himla duktig!!! Första sprutan reagera han inte ens på, den andra blev han ledsen av, men det varade i max 20 sek, så blev han glad igen av sin favvosång "ekorrn satt i granen" och lite såpbubblor att titta på! Precis som förra gången! 
   Nu har det också gått ett dygn och han har inte fått någon feber. Lite gnällig och ont i kroppen misstänker jag, men ingen feber -det också som örra gången! Så himla skönt, för både honom och oss! 

På 5-månaderskontrollen visade det sig nu att han väger 8180g och är 66 cm lång! :) Vår stora fina kille!



Förresten, vet ni vad My sa till mig? "Gud vad hans utseende börjar förändras! Jag ser det varje gång vi ses nu (vilket är typ 2-3 ggr i veckan, hähä) och jag tycker han börjar bli mer lik dig!"
I smyg, men bara i smyg...så tycker jag det också ^^ Vänta så ska jag lägga upp en bild på oss två tillsammans, så får ni avgöra!

Grey's anatomy-wanna be?

2012-11-28 / 08:50:03
Alltså, såhär som mammaledig så plöjer man ju igenom en hel del tv-program. Ett av mina favvo-program på dagarna är Grey's anatomy. Det är inte så att jag verkligen följer det, men jag föredrar det framför många andra program. 
   Så igår och förrgår satt jag och tittade på 4an, det bara rullade på och upptäcker ett program som heter Holby city där jag känner igen mig en-hel-del!
   Alltså, titta bara på det...så förstår ni. Det finns till och med en läkare som heter "Dr. Young", jag tror jag dog en smula av asgarv då en av Grey's huvudkaraktärer heter "Dr. Yang" Mohähähä.

Alltså, seriöst? För det första är det grymt töntigt att försöka göra en brittisk version av Grey's, för det andra finns det bara en Grey's och inget kan nog ens försöka göra det bättre. 


25-årspartaj

2012-11-25 / 11:34:45
Min kära vän My fyller 25 år imorgon! Det firades igår hemma hos henne med massa trevligt folk, god mat o dricka! Mycket trevlig kväll måste sägas! :) Som vanligt släpade jag med kameran men glömde att fota!! Så himla trög. Nu har vi ju inga bildminnen från den trevliga kvällen. Jag brukar ju vilja ha det eftersom jag så lätt glömmer.
   Det bästa som finns är ju när man kan titta på gamla bilder och bara: "Ååååh, kommer du ihåg den gången?!" Jag får bli bättre på det här igen, helt enkelt!

Förkyld

2012-11-24 / 13:50:45
Usch, Ian har blivit förkyld igen. Kan inte förstå varför, då han faktiskt inte varit i kontakt med andra barn och haft massvis med lager på lager när vi är ute och går.
   Det har varit en hemsk natt för både mig och honom och ingen av oss har sovit ordentligt. Fy för dessa förkylningar! :( Dö åt det!

Busy woman

2012-11-22 / 14:34:41
Har just varit ute och gått 40 minuter med mina bvc-mammor! Jäklar, vad jobbigt det var. Gick för en låååång brant uppförsbacke och jag trodde för en liten stund att jag skulle dö, jo, på riktigt faktiskt.
   När jag går nuförtiden tar Kim vagnen i uppförsbackarna (ja jag är lat) och jag trallar på bredvid medan han kämpar, men ack och tji fick jag! Tusen ggr värre också! Bra träning i alla fall.
   Kom på det, att om jag går där varje dag, slutar moffa i mig socker och fortsätter amma ett tag till så försvinner det säkert några kilon till ;)

Nu äter jag en goood sallad med kyckling, skinka, ost, gurka, soltorkade tomater och isbergssallad! MUMS! Sen blir det till att virka virka virka hela kvällen. 
   Därför det är dålig uppdatering här. Jag har massor av beställningar och hinner typ inte med något annat än att virka! Busy woman!

Hoppgunga

2012-11-21 / 15:08:12
I helgen fick Ian testa hoppgungan. Om han fick välja, skulle han nog kunna sitta i den hela dagarna! Han kände sig väl asball, fri och ja...typ så! Meheheh


En glad Ian

2012-11-21 / 15:06:31
Ian är för tillfället i ett sånt skönt tillstånd när han är vaken. Han är mestadels glad hela tiden, underhåller sig själv i babygymmet, eller att ligga bredvid mig i soffan, ta mina saker, dra en filt över huvudet och skratta som en tok när han drar bort den. När jag busar med honom med sången "prästens lilla kråka" så dör han nästan av skratt, så kul tycker han att det är! Han skrattar nu även åt mig ibland när jag bara pratar till honom och han är så himla härlig! Jag blir så varm och glad i mammahjärtat! Jag älskar min lilla plutt mer än något annat och jag känner bara en starkare kärlek för varje dag som går. Jag vill fortfarande äta upp honom! 

Usch...om en vecka blir han 5 månader. Jag kan verkligen inte fatta att det är sant...som vanligt! 


Gårdagens

2012-11-21 / 14:34:28
Lovis: "Älskling, vad gör du?!"
Kim: "Ehm, snackar med blommorna!"
Lovis: "Hmmm, okej?"
Kim: "Jo, men de säger ju att blommorna mår bättre av att prata med dem. Koldioxiden vi andas ut gör att de växer snabbare!"
Lovis: "Jo det har jag iofs hört. Vad säger du då?"
Kim: "Äh"

Lite att göra

2012-11-17 / 14:47:33
Kan säga såhär; JÄKLAR vad beställningar jag fått under natten/morgonen och denna dagen hittills, på de där babyskorna! Nu blir det turbovirkning här hemma! Så jäkla perfekt. Nu har jag råd med julklappar, hehehe ;) Så himla kul!

Sittdel

2012-11-17 / 14:43:00
Vi har nu bytt till sittdelen. Halvt sittläge har vi i början av promenaden (tills han somnar). Han ä l s k a r det verkligen och blir jättetrött av att kunna se allt! Det var inte roligt att ligga ner längre tyckte Ian och det blev så bökigt att hålla på att puffa upp med filtar och sånt bakom ryggen i liggvagnen, så vi bytte! 
   Det bästa med denna del är ju att den har ett liggläge också. Så när han somnat, vilket vi konstaterat att han gör redan efter ca. en kvart de gånger han åkt i den, så hissar vi ner honom igen. Perfekt och en väääldigt nöjd bebis! :)

Babyconverse

2012-11-15 / 14:56:31
Första beställningen klar! :) The yellow one!


Mammas lilla

2012-11-15 / 12:17:50

som redan börjar bli så stor. 
Igår när vi var på bvc-träff testade jag på skoj att sätta ner Ian på golvet och släppte lite försiktigt. 
   Utan att jag höll i honom satt han kvar! Inte så rak i ryggen, den var lite framåtlutad såklart! Men, hallå?! Jag höll inte i honom och han tippade inte ens åt sidan, även om jag såklart hela tiden var beredd! 
   Nu sitter han här bredvid mig i soffan och häver sig upp och tränar hela tiden. Mammas lilla pojke, så duktig!


Nutidens sms

2012-11-15 / 11:57:47
Nu för tiden, när man har barn, låter det såhär när man skickar sms till sin käraste:


Lovis till Kim: "O där kom det! Första bajslasset idag och jag säger bara J Ä V L A R ...och han tog knappt i. Undra hur det andra lasset kommer va ^^"

Kim: "Hehehehe :D"


(Ian har ju börjat få gröt och med det tar det numer några dagar emellan hans lass och då är det rejält)

New pjucks

2012-11-13 / 12:33:00
Min underbara karl köpte dessa åt mig i helgen som var! Som jag har tittat på dem länge! Det var verkligen på tiden att köpa ett par nya skor till mig...kände både jag och karln. 


Frullson

2012-11-12 / 12:20:00
Äntligen lite frukost! Lillen och jag somnade om vid 9 och sov till 10.45, SKÖNT. Behövde verkligen det efter en jobbig bebis hela helgen. Han ammades ialla fall 10.45 och somnade om igen? Sover fortfarande... Har nog aldrig hänt förr! Jag passar iaf på att äta lite frukost o dricka kaffe istället för att sova vidare jag också. 
   Jag kanske, kanske hinner vila en stund till ändå, om lillen ska hålla på på detta viset!

Snart sittandes?

2012-11-12 / 11:41:13
Nästan varje gång vi sätter Ian i babysittern nu, gör han såhär. Snacka om att han tränar, så många gånger han åker fram o tillbaka. Sittande bebis snart? Inte riktigt än väl?


Gott med gröt

2012-11-11 / 22:50:52
Såhär glad och kladdig är man när man fått smaka lite blåbärsgröt! Efter 2 veckor går det äntligen ner gröt med lite blåbärssmak! Bara gröt var ju skitäckligt, tyckte Ian som fick massa kvällningar av det. Nu äter han ungefär 1 tesked per morgon.
 

Så jäävla arg blir jag

2012-11-11 / 22:42:38

...på uteliggare som s t ä n d i g t bestämmer sig för att lägga en drill precis utanför vår port.
USCH, vad äckligt det är. Fy, usch, bläk och USCH. Försvinn från vår poooooortttt!!!

Fars dag

2012-11-11 / 22:38:00
 
Såhär firade vi pappan i vårt hem's fars dag. Med blommor, choklad, frukost på sängen, två stycken triss och en försenad present som kommer i veckan! :) Pappan blev glad! Dock blev vi inte miljonärer denna gången heller. Förbannat!


Ian just nu

2012-11-08 / 12:31:47
Man kan minst sagt säga att han utvecklas, just nu märker vi nya saker varje dag. Han har börjat skrattskrika, på något lustigt vänster. Han har ju skrattat åt oss ända sedan han var 5 veckor, men det har liksom utvecklats ännu, ännu mer. Nu skrattar han åt oss så fort vi säger något eller pratar med honom. När vi busar med "tittut"-leken eller lutar honom bakåt. Det älskar han, då skrattar han som en tok! Han greppar leksaker jättebra och skrattar även åt dem. 
   Tycker att precis allt är intressant och älskar allt som skallrar, prasslar och piper! Färger är jättelattjo och även TV:n (!) som vi försöker ha mestadels avstängd när han är vaken. Han blir stadigare i ryggen för varje dag och försöker att sätta sig upp när han halvligger i vårt knä. Han tycker om sitt babygym och sin babysitter. Vill stå i stort sett hela tiden när han är i knät. 
   Ofta när vi tror att han är gnällig och ligger tex. i babygymmet, visar det sig att han bara prövar sin röst och har värsta konversationerna med sina tummenleksaker! 

Han smakar på allting som kommer i hans väg. Leksaker, händer, fötter, handdukar, skedar, kuddar, de få gånger han sitter i bärselen, allt! Samt att det dregglas en hel del. Men jag tror det dröjer ett tag innan han får tänder ändå, faktiskt.

Tror att han för tillfället är inne i en liten utvecklingsfas, då han kan vakna var 3:e timme på natten och vilja ha mat. Det har han inte riktigt gjort förut. Men det är varje, till varannan natt ungefär, som han vaknar runt 1-snåret och vill ha mat, trots att han ätit vid 22-tiden. Sen igen vid 05-06. En till två gånger vaknar han även ibland, för att han ligger obekvämt och vill vändas på.

Han har börjat äta lite gröt på morgonen, men vi tar det sakta men säker, en halv-en hel tesked per morgon. Han har dock fått kvällningar av gröten så många gånger att vi prövade med lite lösare konsistens och lite blåbär i, då gick det genast mycket lättare, även om han tycker att det är skitkonstigt! Han tittar jätteunderligt på mig och rynkar ögonbrynen och undrar vad fan jag egentligen försöker göra. Men sväljer gör han ändå!
 
Vad kan man säga mer? Han är nog en av de gladaste bebisar jag mött och är sällan grinig för ingenting. Enda gången är när han är trött, hungrig eller kanske har lite ont i magen.

Hans bästa sövarplats just nu, är vagnen. Det är nog det enda stället han för tillfället somnar på. Oftast duger inte ens famnen. Lägger jag honom i sängen innan han somnat får han verkligen panik. Men har han väl somnat eller om han nattammats och jag lägger ner honom i sängen igen efteråt, eller om han vaknar till och bara behöver buffas lite på för att somna om, går det bra i sängen. 
 

Namngivelsecermoni

2012-11-07 / 08:51:20
I helgen hade vi namngivningscermoni för vår Ian. Vi har aldrig varit på en sådan förut så vi visste egentligen inte alls hur det skulle gå till! Men det blev lyckat! 
   Det tråkiga var baa att Ian sov sig igenom sitt eget kalas, så det blev tyvärr inte många bilder tillsammans med honom och inte heller tillsammans med hans faddrar :( Det är ju inte så ofta vi alla träffas tillsammans liksom. Om det ens kommer att hända igen. Så det var lite tråkigt... men men, inte så mycket att göra åt! 
   Vi fick massor av fina presenter, som vi inte alls hade räknat med och jaa, vi är verkligen, som sagt, jättenöjd! :) Bilder tog vi inte många själva, Kims pappa var som vanligt fotografen och än har vi inte fått några bilder. Så det kommer vartefter vi fått de! Tänkte bara förklara varför det varit så tyst här den senaste veckan! Och det är just pga. namngivelsecermonin. Det har tagit m a s s o r av tid och planering och fix!

Som jag älskar mina pojkar ♥

2012-11-07 / 08:46:18

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0