gott nytt år!

2011-12-31 / 11:20:22
Jag hinner visst med att slänga in ett inlägg här på "morgonkvisten" ändå. Vi har precis gått upp och det var så skönt att sova ut! Eller vi var uppe igår kväll också till klockan 1, för filmen braveheart gick ju på tv!
Igår glömde jag tillägga att det inte bara är vecka 17 vi går in i idag, utan även månad 5!! Helt tokigt! Magen var tyvärr inte sån där rolig form på imorse så det var meningslöst att fota, däremot var den stenhård och rund runt hela nedre magen! Myysigt :)

Det är fantastiskt fint väder här i Stockholm idag och jag njuter av att titta ut genom fönstret och att snart få äta frukost med karln som står i duschen! Det är nästan så man blir sugen på att gå ut och sätta sig på ballen. Men det är nog trots allt lite för kallt för det.

Just det, tror också jag glömde nämna att jag faktiskt var nere och tränade igår! Det var helt underbart att få svettas lite igen och jag med mina gravidhormoner började nästan gråta där jag stod på crosstrainern för jag kände att jag hade saknat det så mycket! He  he  he
Jag körde faktiskt i hela 50 minuter utan att ens vara andfådd efteråt! Det är det som är så positivt med de där maskinerna och graviditet! Eftersom att man inte ska bli för andfådd eller köra för hårt som gravid så passar den mig perfekt! Den är helt enkelt alldeles lagom - tips till er andra gravida också! 
Så idag ska jag ner och köpa ett gym-årskort här nere som jag dragit mig för att göra så länge och så ska jag träna mig igenom så mycket jag kan! Det känns bra och nyttigt! :)

Nu skriker han på mig här så antar vi ska äta frukost! Ha ett riktigt gott nytt år och hoppas ni ska hitta på något jättemysigt! Vårt nyår blir lugnt, men kommer nog bli jättebra :)

vecka 17

2011-12-30 / 14:01:56
Nu fuskar jag lite. Det är egentligen vecka 17 imorgon, men, imorgon är det ju nyårsafton och jag kommer antagligen inte ha tid att sitta framför datorn och jag lovar att magen inte växer som en boll under natten ;) hehe. Tänk imorgon i alla fall!
Såhär ser min "lilla" mage ut i vecka 17 ifrån sidan. Denna gång får ni en lite mer avklädd bild, då det var vissa som oponerade sig över att kläderna säkert gjorde att det såg större ut på förra bilderna. 
Denna bild är ialla fall så ärlig den kan bli! :) Så här har ni!



Det tog mig ett tag att lägga ut detta inlägget, haha. Men jag gör det nu ialla fall. Jag är inte den där som gärna lägger ut bilder på min avklädda överkropp, hehe. Men detta är för min egen skull och ingen annans egentligen :)

en annorlunda form

2011-12-30 / 10:59:38
Imorse när jag vaknade, låg raklång i sängen och tittade ner på magen så hade den en väldigt annorlunda form! Det liksom var som en stor klump på högersidan, som också var stenhårt, medan den vänstra sidan var helt platt och jättemjuk! Galet coolt, hehe. Jag tänkte givetvis fota detta, men efter att jag hade ställt mig upp för att sedan lägga mig i sängen igen så hade magen blivit normal :( Hoppas på att den ser likadan ut imorgon bitti så kanske jag kan fånga en bild då - med kameran i högsta beredskap bredvid...eller kanske Kim. 
Han missade i alla fall inte formen denna morgon då jag ropade på honom ganska snart! Men det enda han säger är: "nej gör inte så, sluta med det där, h*n kanske får ont!" hahahah, så himla söt! Han tror på riktigt att han ligger en halvmillimeter från huden eller något! Den är ju rätt väl skyddad den lille parveln trots allt och efter det senaste ultraljudet jag var på så är jag inte så rädd för att trycka på magen eftersom det kände som att hon gröpte ur hela magen på mig!

en stund för mig själv och en konstig parvel?

2011-12-29 / 18:17:01
Nu är Kim iväg med en kompis en sväng och jag får lite tid för mig själv. Kände konstigt nog, för första gången att jag behövde det. Det har blivit väldigt intensivt över jul och vi har inte varit ifrån varandra någonting! Vilket man också behöver ibland för att ha en bra relation, inte sant? :)

Så nu ska jag lägga mig i ett bad och ha lite spa för mig själv med allt nytt jag fått i julklapp. Sen ska jag även ansa min kropp från hår och sedan smörja in mig med bodylotion för att avsluta med att fixa och måla naglarna! Det ska bli skönt! Sätter på lite musik och njuter en stund efter en heldags städning också tror jag!



Just det, måste ju nämna allt jag börjar känna så att man kan titta tillbaka sen! Igår när jag jobbade hade jag väldigt ont i nedre delen av magen på eftermiddagen, vet inte om det var för att jag stått upp för länge kanske. Men det märkliga var att jag kände som ett tryck ner i vänstra delen, säg en radie på 2-3 centimeter, som en rund "fläck" som tryckte, eller låg emot. Jag vet inte om det var den lilla parveln jag kände som låg och tryckte eller om det var något annat? Men jag vill nog tro att det var den :) det känns mycket mysigare så!
Dessutom har jag känt fler plötsliga sparkar vid olika tillfällen, men man hinner knappt reagera! Mysigt är det i alla fall och jag längtar tills jag får känna mer så allt blir lite mer verkligt! För om jag ska vara ärlig har jag ännu inte fattat att det är i min mage det växer en bebis. Jag har ju alltid trott att jag inte ens kan bli gravid...varför vet jag inte, men det är en känsla, eller kanske rädsla jag haft. Men nu är det så och då är det lite svårt att förstå kanske! 
Förresten fick min kusin barn häromdagen! Grattis till henne! En jättesöt liten Amandah :) blir så avis när jag ser alla små bebisar! Vill ha min här också nu ju. Men jag ska absolut inte klaga på att tiden går långsamt, för den går allt annat än långsamt och jag hinner knappt med! Om två dagar går vi redan in i en ny vecka IGEN. Helt galet. Som sagt, det bara flyger förbi! Gäller att ta vara på tiden. 
Nej nu ska jag sluta skriva och tappa upp ett bad! Ha det fint kära ni!

fix och trix

2011-12-29 / 15:58:33


Idag har vi haft en hemmadag, Kimpan och jag. Planterat om blommor, fixat med de nya möblerna vi fick upp annandag jul och nu håller vi på och borrar upp en hylla som ska sitta ovanför sängen! :) Det kommer bli så bra när allt vi tänkt oss är färdigt! När alla möbler vi ska köpa är på plats! Det börjar kännas bättre nu när allt faller på sin plats!

nästa: träning!!!

2011-12-27 / 23:20:22
Jag har upptäckt att jag redan börjat få bristningar längst ner på magen. Jag tänker inte se ut som en randig zebra i slutet när magen är gigantisk, så imorgon tänker jag på riktigt börja motionera ordentligt, äta mer babyspenat och fiskolja och göra så mycket jag bara kan för att unvika att magen ska få hemska ärr.

Turligt nog bryr sig inte Kim om bristningar över huvud taget (eller så säger han bara så), men han såg förvånad ut när jag visade och sa att de skulle han aldrig tänkt på om jag inte visat. Tur att man inte behöver känna sig oattraherad inför sin älskade! Det kan ju faktiskt bli väldigt jobbigt... på många sätt och vis.

Det konstiga är också att, trots att jag inte får i mig så mycket mat, på grund av illamåendet och en väldigt tappad aptit så går jag bara uppåt i vikt hela tiden. Det känns inte heller så bra. Så för att jämna ut maten men fläsket och en ständigt växande mage så ska jag, som sagt, göra allt jag kan för att hålla allt i schack!
Man ska ju trots allt inte ännu inte ha ökat så mycket i vikt, utan det är från och med nu man ska börja öka mellan 300-400 gram i veckan. Hua!

en försenad hälsning

2011-12-27 / 23:13:55
Jag tänkte flera gånger under julaftonsdagen blogga och önska er en God Jul, men jag kom aldrig till skott. Så fort jag satte mig vid datorn så kom det något emellan, så jag hann inte! Men jag hoppas att alla haft en riktigt bra jul! För det har jag haft, men det har gått aaalldeles för fort, helt klart! Det känns som vi nyss satt på bussen ner, sen hann vi blinka och så var vi hemma i Stockholm igen.
Dagarna efter har jag heller inte hunnit blogga eftersom vi åkt runt bland massa släktingar för att hinna träffa alla. Det tråkiga med att bo så långt bort och att julen bara är 3 dagar, är att man inte hinner stanna mer än typ 2 timmar innan man ska vidare till nästa ställe! 

Vi började julaftonsmorgonen hos Kims mor. Då väckte mitt hjärta mig med en julklapp och massa pussar. I det paketet fick jag mina efterlängtade dermalogica-ansiktsprodukter! Blev verkligen superglad! 
Sen öppnade han sina paket och i det var följande:
Därefter kom Kims mormor, Kims bonusfarmor och tillsammans med dem åt vi med hans mamma och bonuspappa Tomas :) mycket trevligt!

Till sist åkte vi hem till Kims far och hade det otroligt roligt! Jag tror inte jag skrattat så mycket på hela det här året som jag gjorde under en middag på en timme! Som vanligt är de så avslappnat där och man känner sig så otroligt välkommen i deras stora varma kramar och humor. I love them :)

Väl där hade vi julklappsspel där man köpte en julklapp till en person för runt 500:- istället för att köpa till alla i hela familjen, rolig grej! Jag fick kims halvbror Henke att köpa till och Kim fick visst mig. Så jag fick ännu en jättefin julklapp av honom, nämligen ett par örhängen i guld och sötvattenpärlor :) min fining!





första sparken

2011-12-23 / 15:49:55
Vet ni vad jag kände igår?! Vi låg och tittade på TV, jag låg på sidan och hade som vanligt väldigt ont i mina ligament, möjligtvis kan det vara mina fogar också. Anyway. Helt plötsligt känner jag i mitten av magen en jättestark "nervryckning" och en liten svagare och jag blev helt till mig! Givetvis måste jag känt sparkar! Jag har aldrig inna känt något liknande förutom något så pyttelitet för ett par veckor sedan, men nu var det verkligen tydligt! Blev så himla glad! Hur mysigt som helst! Synd att det kändes så kort bara! Men jag får väl banna mig själv för att jag säger det här om några månader, när den kommer ligga och sparka på mina stackars revben istället! Men, igår var det i alla fall hur mysigt som helst! Älskade bebis!
Imorgon, på julafton, går vi redan in i vecka 16! Tiden bara flyger förbi verkligen! Om 4 veckor har halva graviditeten gått! Och jag som tycker att det känns som jag inte har varit gravid alls länge! Men jag kan tänka mig att det känns som att tiden går långsammare när man börjar bli tung och det börjar bli jobbigt att bära! 

Jaja, nu ska jag in till vardagsrummet och skriva de sista rimmen färdigt med Kimson! Sen ska jag tvinga honom att gå över till macken så vi kan köpa bingolotter till uppesittarkvällen! För det är ju ett måste, dagen innan julafton! Eller hur?! :) Hur gör ni?

konstiga drömmar och en fin förklaring

2011-12-23 / 15:41:54
Igår kväll innan vi skulle somna viskade Kimpan i mitt öra: "Lovis, du är det bästa som någonsin har hänt mig"
Jag blev så himla, himla glad! Tänk att få höra något sådant spontant som man känner kommer direkt från hjärtat! Min fina prinskorv 

Till något helt annat så dröma jag nog världens mest konstigaste och mest osammanhängande dröm inatt. Jag kunde återberätta den för Kim imorse men nu blir det bara krånligt och ni kommer ändå inte fatta vitsen om jag gör det, så jag hoppar det ;) men jag minns att jag vaknade till imorse, tittade till på Kim som sov så sött och med armen runt mig och jag tänkte: "Vad skönt att allt är så enkelt!"
Hehe, jag tror jag kände så för att drömmen hade varit så himla rörig och det kändes så skönt och enkelt (?) att han bara låg där och sov med en arm om mig i hans gamla 120-säng. Tokigt! 



påväg

2011-12-22 / 13:02:16
Hoppsan, vad många läsare det blev igår igen! Snacka om rekordmånga! Kuuwl! 

Nu är vi ialla fall påväg till Jönköping! Trots att vi började i tid och åkte i tid till terminalen så var vi stessade. Hade så galet mycket packning med oss och jag som är inne i den "varma perioden" höll på o löka sönder under springturerna, dessutom i mina fetaste dunjacka! Gjorde ju inte saken bättre kan man lugnt säga! 

Nu har jag upptäckt att jag sitter på bussen med en jätteskitig tröja också! Det var visst spilld köttfärssås längst ner på den, vilket jag inte hann se i farten när jag slängde på mig kläder! Känns ju jättefräscht! 
Anyway. Hoppas ni som är nya stannar kvar! Me likee :)
På återseende!!

rush

2011-12-21 / 19:36:10
Har precis kommit hem ifrån stan. Jisses, så jäääkla mycket folk det är de här dagarna innan jul! Aldrig sett något värre än det här i Stockholm! Det är nästan så att man inte tar sig framåt. Nu är i alla fall allt klart och det känns så himla skönt. Jag har nog aldrig handlat julklappar fortare, men heller aldrig varit så nöjd med alla julklappar som i år!
Ni vet, vissa år har man ju köpt något bara för att köpa något. Men i år har vi verkligen köpt personliga julklappar till alla och det känns ju faktiskt mycket roligare! :)

Jag blev i alla fall riktigt, riktigt nöjd med älsklingens julklappar. Hoppas bara att han blir lika nöjd som jag, haha!
Nu har han åkt för att byta julklappar med hans bäste vän som också bor här i storstan och jag ska sätta mig och slå in de sista julklapparna som är kvar och äta mat!
Sedan ska jag packa, för imorgon förmiddag åker vi till jönköping och kimpans familj! Ska bli underbart!

när folk reagerar

2011-12-21 / 16:54:18
Jag känner att jag vill skriva ett litet inlägg om att skaffa barn tidigt i ett förhållande, då det finns en del som alltid reagerar på det, men också de som inte ens har tänkt på det.
Men till er som reagerar: 
Jag känner såhär, som i mitt fall. Jag och Kim har känt varandra i 1.5 år, ganska exakt. Vi har varit tillsammans i 11 månader och blev oplanerat gravida, som de flesta redan vet. 
Många blir frustrerade över att vi inte "lärt känna varandra", att vi kanske kommer sära på oss om några år och att man själv står kvar med ett barn sedan, eller att man inte har levt färdigt innan man stadgar sig. Vad det nu må vara!! 

Till mitt försvar vill jag säga såhär. I mitt fall så vet jag att folk som ser på oss och så som vi själva känner, är att vi trots är unga känner att vi har ett väldigt stabilt förhållande, vi älskar varandra något så otroligt mycket och vi har haft ett starkt drag till varandra ända sedan första gången vi sågs. Jag tror inte att människor i vår ålder runt omkring kanske har upplevt den kärlek ännu som kim och jag faktiskt har gjort. För jag menar, vad är det som säger att jag inte kan hitta min trogna, sanna kärlek för livet som 20-åring, utan måste vara 35 för att ha hittat "den rätta"? Nej. FEL! Vi är inga naiva småbarn.
Vad är det dessutom som säger att VI om några år KANSKE kommer sära på oss? Händer det så händer det, det finns absolut inga som helst garantier för att ett par kommer hålla hela livet ut. Självklart kan man växa ifrån varandra eller tappa glöden till varandra, men det är ju just nu vi faktiskt känner och vill det här och självklart vill vi inte sära på oss om några år om vi får ett barn ihop. Vi skaffar ju inte ett barn för att tänka att vi ska skada det på något sätt?!
Jag tror inte heller att min mamma och pappa hade tänkt sära på sig efter att ha skaffat tre barn heller, men det är ju som sagt något som kan hända. Saker och ting som i så fall kommer då, löser sig alltid.
För er som även tycker att jag är för ung. Hm, ja visst jag kan till vissa delar hålla med. Men, jag har å andra sidan jobbat med mestadels spädbarn från nyfödelse upp till 8 år i FYRA ÅR, och jag vet så innerligt vad det innebär med ett barn. Jag vet hur jobbigt det kan vara, hur trött man är och blir när barnet skriker och man inte vet vad man ska ta sig till, när man känner att man bara vill sätta ungskrutten på golvet och i gå därifrån, när de slåss, bits och sparkas, skriker för att de inte får som de vill, jag har varit med om ALLT som en småbarnsförälder varit med om och jag vet att det stundtals är skitjobbigt att vara "mamma". Men samtidigt så finns det stunder då man får dubbelt så mycket kärlek av ett barn När de fina stunderna kommer fram och de är så underbara, så slår det allt! Tänk att jag då känt såhär för barn som inte ens är mina. Då tror jag med handen på hjärtat att jag faktiskt kommer att klara av mitt eget barn.


Jag är själv ett skiljsmässobarn, det har haft både sina fördelar och nackdelar, jag vet inte om det dock hade varit bättre om mina föräldrar hade fortsatt leva ihop när jag var liten. 
Men givetvis vill jag inte att mitt eller mina barn ska få vara med om en sådan fruktansvärd grej. Ni som har dessa åsikter -har ni ens tänkt på detta?!
Det är konstigt att människor ska ha åsikter om unga föräldrar, men jag känner mig så pass stark och säker att jag skulle nog kunna ha svar på alla dess frågor.

Jag tycker att alla ni som häver ur er saker utan att tänka efter, faktiskt ska ta och tänka efter först. Har ni åsikter som sårar någon så behöver man inte alltid berätta dem. Oftast sårar det mer än det värkar hos oss.

salta kex och kaffe

2011-12-21 / 13:58:12
Kimpan och jag myser med salta kex och "morgonkaffe". Vi har inte druckit vårt morgonkaffe idag ännu. Eller, jag har ju inte kunnat dricka kaffe på ett par månader för att jag fått så sura uppstötningar och mått illa, men jag behöver mitt kaffe och nu när jag inte mår lika illa längre så börjar jag lite försiktigt! Mumsigt!
Igår var vi på stan och handlade julklappar till alla också, så nu är det klart till alla förutom till varandra, så det sista ska vi ta idag, fast på varsitt håll! 
Nu innan vi ska göra oss iordning för stan ska vi sätta oss och skriva julrim till alla paket! Myyysigt! Kim är grym på att julrimma, hihi!


För övrigt så har jag jätteont i nedre delen av magen idag. Det är mina ligament som håller på att vidgar sig vilket gör att det stramar väldigt mycket. Skrattar jag till, reser mig för fort, går på fel sätt eller gör en hastig rörelse så hugger det till en massa! Fy, det är inte skönt, men absolut något man står ut med! :)

är så galet sugen på

2011-12-19 / 18:51:40
Bara potatismos, med majs, vitlöksdressing och rostad lök! Tokigt. Tänker att jag behöver något protein till, men det kommer antagligen inte att gå ner alls. 
Jag har fått otroligt svårt att äta kött! Rökt skinka kan jag gå och nalla ur kylen hela tiden, det är supergott, men inget kött till maten! Då får jag knappt i mig någonting. Not good. Tur att jag äter mina kosttillskott-tabletter så att bebis får den näring den behöver :)

när hjärtat smälter lite

2011-12-19 / 16:04:19
Sitter vid min älskade gamla PC. Ibland undrar jag varför jag bytte dator, men jag behövde verkligen en ny. Den här är rätt seg, full av skit och jaa. Men den är så underbar att skriva på och jag har även hittat en massa gamla bilder och filer när jag suttit och rensat den under dagen!! 

Jag hittade en ljudfil, när min bror sjöng in en melodi till en låt vi höll på att göra tillsammans, men som aldrig blev klar. Han sjöng så gulligt så jag höll på att börja gråta! Ja, jag kan ju säga att man är typ 10x blödigare som gravid och dåär jag rätt blödig sen innan! Det var sååå gulligt, verkligen. Önskar jag kunde lägga upp det här, men i respekt till honom så gör jag inte det, i fall han inte skulle vilja det.

Jag kan i alla fall bjuda på en liten bild av honom ;) :

tagen ifrån hans facebook-sida, hittade ingen på datorn!



vecka 15 (14+1)

2011-12-18 / 18:28:15
Tiden springer fram, verkligen. Ibland skrämmer det mig något otroligt. Man har massor av tankar och funderingar. Massor man känner att man på något sätt vill hinna med innan juni nästa år. Jag har både mycket rädslor och funderingar kring hur vårt förhållande kommer att se ut när barnet kommit. Det sista man vill är ju att ett barn, som är det finaste man kan få, ska förändra förhållandet mellan oss två. Men tänker man på att hålla det i gott skick och ta hand om varandra, prata osv. så kommer det inte bli några problem! :)

Barnet i vecka 15: Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamman: Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Pappan: Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Försök att inte låta det påverka er relation allt för mycket.

Min egen kommentar: Förutom det jag skrev ovan. Jag har ännu inte känt några sparkar eller dylikt. Men jag får typ som ilningar i magen om jag tar i på fel sätt, om jag gått för fort, eller vänder mig i sängen. Magen börjar bli hård och växer nog lite för varje dag som går. Jag börjar verkligen känna mig gravid och en människa som vet hur en gravid kvinna ser ut, kan nog se det på mig. Jag längtar och försöker nu känna efter de första sparkarna och hoppas på att det kommer snart!

sådärja

2011-12-18 / 18:17:34
Nu är allt på bloggen som vanligt igen! Jag känner att efter några år med blogg, kan man visst det mesta, i alla fall mer än vad man tror. Men så tycker jag ju att kodmallar är väldigt roligt också! :)
Är det någon som någon behöver hjälp med sin bloggdesign eller något annat i bloggen så tveka inte att kontakta mig! 


update

2011-12-17 / 21:55:56
Jag löste kommentarsproblemet! Svårt, men konstigt nog hittade jag felet.
Dock, har nu texten i menyn blivit blå. Sjukt irriterande! Men det orkar jag inte ta ikväll, det får jag lösa imorgon! Nu ska jag gosa ner mig hos min älskling och se på film för att snart sova! Imorgon är en ny arbetsdag!
Godnatt!

kära läsare

2011-12-17 / 21:08:11
Jag har precis upptäckt att det inte går att kommentera på min blogg! Jag försöker att lösa problemet, men för tillfället ser det inte alls ljust ut! Jag hittar verkligen inte felet, trots att jag gått igenom kodmallarna 1000 gånger.
Jag håller på att bli tokig, men ska försöka lösa det, som sagt. Nu förstår jag varför kommentarerna blivit mindre här och fler på ex. mail eller facebook! Varför har ni inte sagt något?! ;)
Skulle det vara så att den ser lite tokig ut under ett pat dagar så vet ni varför!

bomber, meloner, kalla det vad du vill

2011-12-16 / 08:35:06
Jag har varje morgon, vid påklädning börjar bli riktigt jävla frustrerad. Mina bröst har blivit som två stora granatbomber och de slutar ju inte växa heller direkt! Jag kan inte ha en enda satans BH längre. Jag blir lika arg varje morgon att den sitter för tajt över axlarna. Ja, jag har ju varit tvungen att korta upp banden en aning liksom, dock har de ju blivit en del vikt i dem så då får jag typ skavsår på axlarna för att BH:n inte klarar av att hålla upp dem. Skräp.
Här ska köpas BH:ar, och alla som läser och köper julklappar till mig: Jag önskar mig presentkort i en riktig underklädesbutik!! Tack tomten :)
Nu får jag gå runt i min sportbh liksom. Blääh.

Ja, det var lite om mina bröstproblem för denna morgonen. Det kommer säkert fler någon gång när jag är ännu mer arg. Hoppas ni får en jättebra dag! Nu ska jag o jobba! Weiho!

jag har åkt hiss med

2011-12-15 / 08:18:17
Frida Hallgren! Ja, inte för att jag egentligen tycker att det är sådär supermegacoolt så är det ju i alla fall lite fränt att hon bor i samma hus som oss :)
Har tyckt mig se henne flera gånger, men har inte riktigt vetat om det är hon, då hon alltid varit väldigt påpälsad, men nu var det ingen tvekan där i hissen.
Ni vet väl vem hon är hoppas jag? ;) Hon är ju en av huvudkaraktärerna i Så som i Himmelen!




När jag ändå är på spåret här med svenska kändisar så kan jag väl skryta lite till med att jag faktiskt känner Katarina "Katti" Hoflin! Alla 90-talisters bolibompa-programledare! Det är inte illa pinkat det heller. Superhärlig människa! :)
Hittade tyvärr ingen bättre och större bild än denna! Hoppas ni vet vem jag menar ändå. Om ni inte vet, så kan ni ju alltid söka på google efter henne, om ni nu är nyfikna på det! Denna bild beskriver i alla fall hennes personlighet vääldigt bra! Hehe.

segisdag

2011-12-14 / 17:28:52
Idag har jag varit ledig och Kim kände sig inte så bra imorse så vi har båda varit hemma idag och haft en seg mysdag!
Imorse höll jag på att garva ihjäl mig när Kim kommer in till vardagsrummet med sin frukost, te och smörgås. Han tog en klunk ur muggen och utbrast: "Men vafaaaaan!! Ooh, vad trög jag är!!"
Jag: "Vad?"
Kim: "Ahmen jag har hällt i kallt vatten i temuggen!"
HAHAHAHA. Då hade han hällt vatten ur tekokaren men aldrig satt på vattnet. Snacka om trött. Hehe.
Nu mår han bättre, men jag mår jätteilla. Har inte tagit mina tabletter idag för jag tycker att jag borde klara mig utan de  nu här efter vecka 14, men nejdå. Jag mår så illa att jag inte kan röra mig ens. Usch :(

vi lägger väl in ett tredje inlägg för kvällen

2011-12-13 / 21:40:57
När vi ändå är igång liksom! Idag fick jag gå upp tidigt! Hua.. jag skulle nämligen vara mitt i stan kl. 07.20 imorse för att jobba. Vi skulle dela ut lussebulle-kuponger för en nyöppnad Ica-to go butik! 
Har ni en sådan i närheten av er stad, så gå dit! Jäääättegoda lussebullar! Kaffet är dock bättre på pressbyrån eller donken, måste jag nog tyvärr säga! Men det är för övrigt rimliga priser och fräscht - det är ju Ica liksom! ;)

Jag och Emma, i alldeles för stora tomteluvor och jackor! Men sjukt rolig jobbdag som gick fort!

magbilder

2011-12-13 / 21:36:49
Ja hör och häpna! Jag lägger ut två magbilder. Jag ser ganska stor skillnad.. och jag känner ju ganska stor skillnad på min kropp och mina kilon också.. tyvärr? Om ni ser på vecka 12-bilden så är jag ganska smal upptill och det är bara magen som putar lite, medan vecka 14-bilden ser man att magen börjar få en både rundare form, men att den också är ganska "jämntjock", hehe. Tyvärr blir det ju så svullet upptill innan den riktiga fina gravidmagen kommer, men snart så :)
Kan vara lite svårt att se för er med då det är svårt att ta i samma vinkel som man gjort tidigare. Jag får väl hitta ett ställe där jag ställer kameran och en pose att ha varje vecka jag fotar.

Mitt mående idag då: är inte det bästa kan jag lova. Jag har nästan inte fått i mig någon mat alls. När jag kom hem från jobbet var min sallad i kylen som stod och väntade på mig, så otroligt motbjudande (det som egentligen brukar vara ganska lättätligt). Jag höll på att spy så fort jag tittade på den och det enda jag var sugen på var leverpatej med gurka!! Så det fick det bli...
Har även sjuhelvetes jävla halsbränna ikväll och känner mig lika uppstoppad som en ekorre. Usch!


göteborg och julmarknad

2011-12-13 / 21:26:07
Jag tog konstigt nog och tyvärr inga bilder på hotellrummet?! Jag har faktiskt ingen aning om varför, för jag brukar alltid göra det. Men här kommer lite bilder från när Kimpan och jag var i götet förra veckan. Mesta bilderna är från när vi var på Lisebergs Julmarknad! :) Det var väldigt mysigt!


hemfärd

2011-12-12 / 09:55:17
Godmorgon läsare! Vilken otroligt tor skillnad det var på besökare igår till skillnad från andra dagar! Vad hände? Roligt i alla fall, hoppas fler fortsätter kika in :) det får mig till mer motivation att fortsätta skriva varje dag!
Idag ska vi åka hem ifrån götet, förbi jönköping och till stockholm. Vi håller just nu på att packar ihop våra saker efter den sista goda hotellfrukosten. Sen beger vi oss. Konstigt nog saknar jag inte alls lägenheten eller bullret i stokholm. Det har varit så lugnt och tyst här så det kommer nog bara bli jobbigt att komma hem igen.

När vi satt och åt frukost nu tyckte plötsligt Kimpan att vi skulle diskutera namn. Hih, det tyckte jag var lite gulligt :) Jag tänker inte avslöja mer än att vi vill att det ska vara lätt men ovanligt! Namnen tänker jag hålla på så ingen annan tar dem ;)

lite nytt

2011-12-11 / 14:18:59
Har precis suttit och uppdaterat bloggen lite. Jag har stört mig på en del smågrejer, som typ för korta mellanrum osv. i menyn, både mellan bilder och text. Så nu tog jag tag i problemet, när jag ändå har en massa tid och fixade till det! Lade även till lite småfix runt omkring som ger en bättre helhetsbild, men som kanske inte tänker så mycket på att det är ändrat ;)
Tycker det känns så mycket fräschare nu i alla fall, efter att ha fixat lite. Kan ni också se vad som är ändrat?

Nu börjar jag bli riktigt hungrig, samt väldigt sugen på lakrits, jag fattar inte det dära. Min kropp skriker efter lakrits typ - varje dag! Konstiga gravidgrejer man har för sig.
Såå, eftersom det som sagt är fint väder här i götet idag, så tänkte jag passa på att ge mig ut innan det blir mörkt! Frisk luft har ju aldrig skadat någon, liksom.
På återseende, kära vänner! :)



en kaffe till denna frukost

2011-12-11 / 11:24:14
Det börjar äntligen bli lite bättre väder här i det västra götalandet, där vi har befunnit oss sedan i onsdags. Vi har tänkt enda sedan i torsdags kväll att vi vill gå på lisebergs julmarknad, men inte någon utav dagarna har vädret tillåtit det. I torsdags var det storm, möjligtvis den värsta storm jag varit med om. När Kim och jag skulle gå till bilen för att åka o köpa mat höll vi bokstavligen på att blåsa omkull! Det var läskigt. I fredags blåste det fortfarande en hel del plus att regnet stod som spön i backen. Igår kväll, skulle vi väl egentligen kunnat gå dit, men vi kände att klockan blev så mycket. 
Idag däremot är det ingen blåst, ingen storm..än så länge. Det har spruckit upp en del på himlen och vi hoppas att de håller i sig eftersom det är sista kvällen vi är här. Det skulle vara så mysigt att åka dit :)

Jag älskar förövrigt hotellfrukost, man känner sig på något sätt så lyxig. Som att man skämmer bort sig själv lite. Trots att frukosten inte egentligen är mer speciell än den jag faktiskt äter hemma, så är det känslan på något sätt, haha. Mysigt också. Denna morgonen var jag även riktigt sugen på kaffe. Jag som inte kunnat dricka kaffe på en sisådär 3 månader avnjöt den koppen imorse ordentligt! Än så länge har jag i alla fall inte fått några sura uppstötningar, så jag är helt klart nöjd! Heheh, jag som egentligen är världens morgonkaffemänniska.


Mmm!

Vecka 14 (13+0)

2011-12-10 / 16:28:46
Äntligen kan jag börja skriva om graviditeten här på bloggen. Jag har velat skriva av mig så länge här, men har ju inte kunnat :)
Det är, som jag sa igår, så himla skönt att det nu är berättat för alla, det är en stor lättnad och man behöver inte känna sig så hemlig eller vara rädd för att försäga sig. Eftersom man gått och hållt på det här i över två månader så har det ju blivit till vår vardag och man tänker att alla vet, men så kommer man till släkt och vänner och helt plötsligt måste man klä sig i större kläder och passa sig för att inte säga något olämpligt! Tur är nog att vi bott en bit ifrån allihop, det har i alla fall gjort det lättare för mig att hålla mig!
Nu går vi alltså in i vecka 14, vi har gått 13 fulla veckor och 0 dagar. Andra trimestern, alltså den andra tredjedelen av graviditeten börjar och den osäkra perioden, för ev. missfall är över och jag känner mig helt klart lite lugnare, även om det fortfarande kan ske vad som helst, under hela graviditeten. Men jag försöker att inte tänka så :)
Jag har mått illa under väldigt många veckor, mellan vecka 11-12.5 ungefär gick det över, men kom sedan tillbaka! Väldigt jobbigt, då jag även tappade aptiten och knappt kunde äta eller dricka något, resa mig eller gå på promenader för att jag fått sura uppstötningar, kvällningar eller bara mått väldigt, väldigt illa. Tyvärr har det inte blivit bättre heller så för tillfället har jag fått receptbelagt läkemedel mot graviditetsillamående. Det hjälper, turligt nog!

Magen börjar växa och jag har känt antydan till småsmå pyttesparkar. Känns ungefär som en liten nervryckning. Men det har jag fattat först efteråt och det har bara hänt 2-3 ggr :)
Än syns det inte så jättemycket på magen, men jag känner mig stor och rund som en boll. Det går inte dra in magen så den blir platt, utan putar alltid lite utåt och är väldigt svullen runt naveln och neråt. Förhoppningsvis ser det snart ut som en mysig gravidmage istället för en mysig fläskismage, hehe :) 

Bild kommer läggas upp när det syns lite mer, så ni får ge er lite till tåls ;)

90-talister och den nya trenden

2011-12-09 / 10:29:30
Ja, vad jag har förstått så har det blivit en trend bland 90-talister att skaffa barn. Jag skulle kunna räkna upp mer än 20 stycken som dyker upp i huvudet. De flesta runt år 90-94. Jag tycker inte att det är fel att skaffa barn när man är ung, men man bör tönka både en och två och tio gånger tillsammans med sin partner om det verkligen är rätt. Om man skulle klara det, om man har ekonomin och också mognaden. 

* * *

Många klagar på att de inte har fast jobb, inte är klar med utbildningen, att det är för tidigt i ett förhållande, att man kanske inte kommer ha någonstans att bo. Jag tycker folk har så mycket fördomar och det drar en slutsats utifrån vad de själva tycker, utan att veta vilken fakta som ligger bakom.
Många har ingen förståelse. Jag menar, är man ung, så pass ung som 17-18 eller kanske tilloch med 19-20, så är antagigen inte en graviditet planerad, man kanske äter p-piller men är väldigt fertil och har väldigt lätt för att ändå bli gravid. Och så händer det. Man står hjälplös och förvirrad, rädd och alla känslor som nu kan tänkas komma upp i kroppen. Kommer vi klara det här? Visst har vi ett stabilt och bra förhållande, vi har ekonomi, kanske ingen utbildning, men det går alltid att plugga igen senare? Ska vi verkligen ta bort ett barn, som vi skulle kunna försörja och vårda väl? Nej, det tycker jag är fel.

* * *

Har den ena fast jobb, så klarar man sig bra. Har den andra ett halvtid, eller möjligtvis ett helidsjobb, men kanske ingen fast anställning, klarar man sig också bra.
Har man inte färdigt sin utbildning, och råkar bli gravid, har man hela livet på sig att ta igen det. För vem säger att man inte kan få ett bra jobb bara för att man har ett barn? Jag tror många folk tänker så, att de inte tänker på att man faktiskt kanske har ett bra jobb med en helt okej lön innan man blir gravid. Men helt plötsligt så ändrar folk helt åsikt om detta! Det är märkligt.
Visst, ska man plugga igen, kanske man får leva 1-2 år lite snålare. Men hur lång tid är det och hur påverkas egentligen ditt barn, som inte har en susning om det, så länge den får sin mat och kärlek, att den inte fick leksaken som den inte visste fanns ändå? 
Det ska vara så nu förtiden att man tydligen ska behöva köpa allt nytt och flashigt till sina barn för att man ska vara en "bra" förälder. Men det tycker jag är fel. Barn under 4 år förstår inte ändå. De behöver det nödvändigaste och mat, det kan man alltid få ihop till om den ena jobbar heltid. 

* * *

Detta är min åsikt, och jag skriver det för att vi själva fick reda på i september att jag var gravid. 19 år, ett år kvar på mina avhoppade studier och ett deltidsjobb. Chocken var så stor, vi fattade ingenting, jag åt ju mini-piller? Efter en hel veckas genomgång av olika känslomässiga diskussioner om framtiden och om oss, beslutade vi oss för att behålla det lilla livet. Det var oplanerat, inte alls så som vi hade tänkt oss, men vi kom fram till att vi skulle klara det, både tillsammans och ekonomiskt. I förrgår var vi på första ultraljudet och lyckan var total. Både för mig och Kim. Jag har aldrig sett Kims ögon så lyckliga och stolta. 
Han tittade på mig, klappade mig på kinden och höll mig i handen. Det är en mäktig känsla att se sin egen avkomma på en skärm, med en näsa, kropp, fötter, hjärna, armar och ben som sprattlade runt som en fisk därinne. Magiskt.
Vi berättade även för familj och släkt denna dag. Alla var över våra förväntningar otroligt glada för våran skull och många gav av märkliga tjut av lycka :') vi är så lättade och så glada att alla har tagit det här så himla bra att vi inte kan vara mer lyckliga och förväntansfulla nu! Vi ser fram emot den här resan, tillsammans. Jag och min fina kärlek, min favorit, sambo, mitt allt, min Kim <3 

Vår fina bebis, med hur bra värden som helst <3 Här är den 13 veckor gammal och 10 cm lång.
Imorgon går vi in i vecka 14!

första december

2011-12-01 / 19:55:26
Idag är det ju, säkert som alla redan vet, den första december. Idag är det den dagen då man öppnar första luckan på sin adventskalender MEN här uppe i Stockholm förstår ni, så har det ännu inte kommit några chokladkalendrar till våra matbutiker! Jag gick runt över hela vårt område, men ingen hade fått in det! Lite ledsen i ögat måste jag säga att jag blev!

ännu en dålig dag

2011-12-01 / 19:46:58
Började dagen som "vanligt" och gick till jobbet. Gick inte alls bra från början och jag fick väldigt, väldigt arga människor i örat som skrek på mig, trots attt jag bara hann säga: "hej mitt namn är Louice och jag ringer ifrån postkodlotteriet" , ni ska veta hur sjukt konstiga människor det finns därute. Det känns sådär att andra dagen på jobbet få höra detta: "NU DET ÄR ANDRA GÅNGEN NI RINGER IDAG, NI RINGER VARJE DAG, VARJE DAG, OM NI INTE SLUTAR RINGA MIG, JAG RINGA POLISEN!!!"
Det händer nämligen att det blir fel i systemet ibland, att den inte reggar att den ska ta bort numret eller liknande. Denna stackars människa hade inte haft turen att bli borttagen. Jag fick faktiskt lite ont i magen. Jaja. Sådant händer som säljare har jag hört. Andas, andas och ringa nästa samtal!

ungefär såhär försöker jag se ut på mitt jobb! inte alltid lika lätt att va så glad.
bild tagen från google.

Vid lunch frågade dock mina kollegor hur det var mig fatt. Jag svarade att jag fortfarande mådde lite illa sen gårdagen, men att det nog var lugnt. Då sa de att jag var helt blek i ansiktet och att det nog var bättre om jag gick hem och vilade upp mig. Vilket nog var en ganska bra idé. 
När jag kom hem slocknade jag i sängen och vaknade först 4 timmar senare, dock fortfarande lite illamående. Undrar jag vad jag har fått i mig för konstigt!! :(
Nu har min käraste kommit hem och jag väntar på mat. Det ska bli gott med hans hemmagjorda potatissallad och jag hoppas att jag inte kommer må sämre utan bättre efter lite mat i magen!

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0