» Nu är vi lantisar «

2015-10-31 / 13:26:00
Nu har vi flyttat in! Vi har flyttat lite i taget, i över en månad, varje gång vi åkt ut till huset och fixat. Men igår gick det officiella flyttlasset och nu har vi alltså officiellt blivit lantisar, på riktigt! Dock till ett hus som vi nu sitter i som tyvärr är långt ifrån klart! Alla våra 3 sängar (ja vår, Ians och Jolines) står i samma rum som TV och Kims arbetsplats! Kommer kännas lite trångt att bo i ett rum och kök... vi som tyckte det var trångt i vår 3:a! Men vi hoppas det blir väldigt temporärt! Vi vill ju inte att ni ska se oss hos "NYA Arga Snickaren" sen liksom ;) hihi. Risken är minimal, det lovar jag! 

» Nu är vi lantisar «

2015-10-31 / 09:52:00
Flyttlasset har gått lite pö om pö, enda sedan vi fick tillträde till huset. Men det officiella flyttlasset och planen för att flytta in var igår. Så nu sitter vi här, med ett hus som är långt ifrån klart. Med alla sängar, TV och Kims arbetsplats i ett och samma rum, wihoo. Hoppas det inte behöver vara såhär allt förlänge nu! Det kommer bli trångt att leva på ett rum och kök... vi som tyckte det var trångt med en 3:a!

» Ian och bilmärken «

2015-10-24 / 16:47:00
Ian är hajj på bilmärken vill jag lova! 
På promenaderna nu för tiden: 
"Titta mamma, där är en Volvo! Men mammaaa, titta, en wolksvagen! Mamma TITTA, en NISSAN! Aaaah där är ju en Mitsubishi -som VI har mamma!!!" 
Mer o mer exalterad för varje bil! Haha!
3 år o ser bättre på avstånd än mig vad det är för bil!
 

» Golven efter utförandet «

2015-10-22 / 15:16:00
Vi är supernöjda med golven på nedervåningen! Men, tyvärr har de misslyckats totalt med golven på övervåningen och vi har gjort en rejäl överklagan! Golven syns slipspår i, det är hack och brännmärken i golven, det är skavda lister, en tröskel och en list som är sönderfläkta, golven är ojämna, blivit "randiga" och är svaaaagt vita på vissa ställen men mest träfrgade överallt :(  oooh, vi som flyttar  in om några dagar! Hur ska detta gå?!
 
Ojämt och randigt så det bara skriker om det! :( Bläääh. 
 
Såna här hack var det runt om på hela golven på hela övervåningen. Här ser man också tydligt att golven inte är vitlaserade, utan helt träfärgade! 
 
Så typiskt när man anlitar någon för att det ska bli klart innan man flyttar in och så blir det så väldigt misslyckat. Antagligen kommer det bli så att vi får fixa golven själva nu, då golvsliparen säger att det inte går att fixa furugolv bättre, utan att de blir på detta sättet. 
Jaha, men kunde ni som professionella arbetare då inte säga att "detta kommer nog inte bli så snyggt när det är klart, då denna typ av golv inte brukar bli så jämt", nej för då svarar han att det tycker "han är snyggare när golven är såhär och det förstår väl jag att han inte kan ringa runt till ALLA deras kunder för att fråga om de verkligen vill ha det så". Alltså SUCK.  

» Golvslipning «

2015-10-19 / 15:00:00
Vi har anlitat en golvsliparfirma för att slipa, vitlasera och lacka våra golv! Ska bli såååå galet spännande att få se resultatet! Vi kan ju inte göra något alls i huset dessa dagar, eftersom man inte på några dagar efter får belasta golven... sååå istället passar vi på att packa järnet det sista som är kvar i lägenheten! :) 

» Målarfog «

2015-10-17 / 17:34:00
MÅLARFOG, ååå min bästa vän, tillsammans vi är ett lag, MÅLARFOG ... vi räddar världen om igen, lalala! 
 
Jag vet inte, men varje gång jag har en inläggsrubrik i huvudet så kommer jag på den tillsammans med en melodi! Bara för det kommer jag inte på vad denna låt har för ordinarietext .... eller JO vänta! De e ju Pokémon! Mahaha! Ja man blir då "skadad" av att ha barn som tittar på barnprogram! 
 
Det jag egentligen ville säga med detta inlägg är att, målarfog, min vänner är som första radera beskriver. Och typ, beroendeframkallande! Min kära "pappa" sa en dag till oss, på bre östgötska att: "Hörrenei, ska nei måla taaken veita vettni, då måste nei fylla igen de där hålän! Annars blire svart där o dä kommer nei gå o störa er på, kan jag lova"
Ameh, jaha, jahaaaa!!!! Fan. Det kommer ju ta aaaplång tid. Litet bakslag, men något som visar sig bli riktigt, fruktansvärt mycket snyggare efteråt. Se bara! Här har vi fogat igen springor i taket mellan panelen...liksom! 
 
SEN förstår ni, hittar man springor PRECIS ÖVERALLT! 
 
Ja ni ser ju! Beroendeframkallande. Dyrt, även kallat. Eller snyggt. Eller jävligt bra resultat! 
 

» Takförvandling pågår «

2015-10-17 / 16:37:00
Bästa investeringen! En FÄRGSPRUTA! Det går rysligt snabbt att förvandla taket med denna makapär och roligt är det också! Snyggt blir det med! Liiiite ont i nacke och arm måste jag dock medge att jag fått! Men det är det värt! Det bästa är att denna underbaringen kommer jag ju även kunna använda till alla mina möbel-projekt som kommer så snart huset är klart invändigt och rummen ska börja inredas ♥ Lääääängtar!
 

» Barnrumsinspiration «

2015-10-05 / 16:14:00
Detta är ena sidan av Ians rum, som det ser ut just nu! 
 

» Bästa hjälpen «

2015-10-03 / 15:58:00
Såklart att Ian vill ha samma saker på sig som mamma och hjälpa till att renovera han också... i 5 minuter sen tröttnar han! Och lika bra är nog det för vi vill inte att barnen ska vistas bland slipdamm och målarfärg! 
 
 
 

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0