Total crush

2012-02-29 / 15:40:42
Hjälp! För typ 1 månad sedan kanske så gick jag och älskling in i en babyaffär som ligger här precis vid oss. Vi tänkte bara gå in och kika lite för att det var roligt men så föll jag riktigt jävla handlöst för denna vagn! Jag är verkligen totalförälskad i den! Den är supersmidig, nett men ändå väldigt rymlig inuti! 
Den har sådana hjul som är lätta att svänga runt med, vilket den vagnen vi har nu inte har (den är ganska klumpig men sååå fin ju). 
Jag har kommit fram till att vi kommer ju resa ganska mycket och dessutom bor vi i stockholm där man åker tunnelbana överallt och går igenom spärrar. Plötsligt kändes min dröm-emmaljunga väldigt stor och klumpig...när jag lnappt fick ut den genom en av sovrumsdörrarna. 
Jag hatar egentligen de här nya svängbara vagnarna just för att både designen är jäkligt ful, enligt mig och för att jag tycker det är skitfult med stora hjul bak och små där fram. 
Men så såg jag den här och den hade ju stora svängbara hjul fram också! Och det var det som gjorde att jag föll för den! Nu vet jag inte vad jag ska göra för jag är så otroligt velig och får beslutsångest! 
En superfin, gammal hederlig, men klumpig emmaljunga -drömvagn eller en smidig, rätt snygg stadsvagn som är jäkligt smidig att ha med sig överallt?!



Lite närmre blick på hjulen.

Hos barnmorskan

2012-02-29 / 15:32:38
Alla mina och bebisen värden såg riktigt bra ut! Jag är så glad för att allt bara flyter på utan några komplikationer! Fick höra killens hjärtljud idag, det var jättehäftigt! Synd att inte Kim kunde vara med. Hjärtljuden låg på 140 så det var jättebra! Han växer som han ska också. Mitt mått låg på 24 cm, vilket resulterade i att jag hamnade precis på mittenstrecket i början på min kurva. Så här sa barnmorskan: "Nämen, vilken perfekt liten mage du har! Hamnade precis där du ska vara vid den här tidpunkten!" Det kändes bra och jag kände mig plötsligt inte som en valross längre, hehe. Hon sa att de finns de som är betydlgt större än vad jag är och att min mage är ganska liten för att vara i vecka 26 :) det är alltid lika uppfriskande att höra!
Mitt blodtryck låg som vanligt på 115/70 och jag hade bra urin-värden och blod-värden. Det enda var att järnvärdet sjunkit en del så jag måste äta dessa järntabletter nu igen! 
En underbar dag på många sätt! Nu är jag en glad Lovis som känner sig väldigt lugn.

Sovmorgon

2012-02-29 / 08:53:27
Denna morgon har jag "sovmorgon". Eller, jag gick upp som vanligt, vid 7, men jag ska till barnmorskan idag för att mäta magen och väga mig (ser verkligen fram emot det..hrm) så då tyckte de på jobbet att det var onödigt att jag kom innan, jobbade en halvtimme, gå igen och så komma tillbaka vid 10.30. Vilket i och för sig kanske är sant! 
Jag hade tänkt att hinna med att uppsöka en läkare denna morgon också, eftersom jag har väldigt ont i min vänstra lunga. Men det får bli en annan morgon, för det hinns inte med nu.

Igår köpte jag nya omega-3 tabletter. Förut har jag ätit en salig blandning av mineraler o vitaminer, folsyra, magnesium, kalcium och omega-3, men nu valde jag att bara köpa omega-3 tabletter, för håret och bristningarnas skull. Resten tror jag att jag får i mig. Det är ju ändå bara för min egen kropps skull nu och inte så mycket för barnet längre som man äter alla kosttillskott. Han är ju färdigutvecklad, men ska bara växa till sig lite nu :')
I alla fall, dessa tabletter är jättebra, MEN ibland får jag sådana hemska efter-uppstötningar av dem och de smakar inte gott vill jag lova. Tänk er typ...gammal rå fisk. Och jag som hatar fisk- och luktsmak! Men men, sånt är livet som tunnhårig och med känslig bristfällig hud. Blä.


Nu ska jag fortsätta göra mig iordning. Tiden bokstavligen springer verkligen fram på morgonen (eeuuh, nu kom första uppstötningen)! Ha en fin dag alla fina läsare!

Den effektiva Lovis

2012-02-28 / 15:59:21
Hon kikar fram ibland och plötsligt känns allt så skönt efter att ha hunnit med väldigt mycket på en dag. Idag har jag hunnit med att jobba, shoppa lite nytt, hämta ut Kims klocka som varit på lagning, köpt ett försenat presentkort till honom, varit ute med Sigge på promenad i detta underbara vårväder, varit på banken, apoteket och till slut affären. Nu har jag precis fått i mig lite mellanmål och har sedan kvar att diska och fixa med lite papper till försäkringskassan om mammapenning. Jag känner mig rikitgt duktig och klockan är bara 15.10!! Underbart. Nu ska jag sätta på lite Winnerbäck i högtalarna (passa på när karln inte är hemma och man har dessa vårkänslor) och njuta av att solen värmer in genom fönstret! 


Oj, lite suddig bild så jag nu, men orkar inte fota om nu. Två sköna tunna långärmade tröjor.
H&M, 99:- och 129:-

Superfin sjal/halsduk som jag tänkte passar perfekt till min nya vårjacka!
BikBok 49:- (fynd!!)

Och slutligen, äntligen en ny tjocktröja. Jag har brist på sådana! Och hittar inte någon som passar bra. Denna är lite längre till modellen dock. Ska försöka hitta en som är lagom lång också.
BikBok 99:- (fynd!!)

Tillbaka till jobbet

2012-02-27 / 08:39:25
Godmorgon kära läsare. Här är magen och jag idag. Nu ska jag fara tillbaka till jobbet för första gången på 1.5 vecka. Hoppas att jag klarar denna halva dagen. Är fortfarande sjukt snorig och har väldigt mycket hosta, men ska försöka be om att få ta det lugnt och göra det bästa av situationen! Ha en superbra dag! Det är fint väder idag. Puss på er!


Förlossningstankar

2012-02-26 / 19:16:46
Åh, jag blir nästan lite skakis. Alla andra unga mammabloggar jag läser har så fruktansvärt lätta förlossningar. Plopp säger det så är barnet ute och det har gått på 5 timmar och utan att de sytt ett enda stygn efteråt. Sen är de hur pigga som helst och går på promenader och städar redan dagen efter liksom. Tänk vilken dröm! Jag börjar bli så himla nervös inför förlossningen, för den närmar sig verkligen med stora kliv! Innan jag hinner blinka kommer vi att vara där. Jag är jätterädd för att spricka, alla skräckhistorier man hört... inte lite grann, det vet jag att många av oss kvinnor gör och det läker ju även ihop utan problem. Men verkligen spricka. Usch, jag ryser av bara tanken. Jag vill verkligen inte det, det förändrar så mycket, både emotionellt och fysiskt. Hua. Hoppas jag har fått en s.k. födarkropp och hoppas min unga kropp hjälper till till en lätt förlossning! Ni måste hålla tummarna för mig. Hela vägen.

Underbar vårdag

2012-02-26 / 17:24:29

Det har varit en underbart fin dag här i Stockholm idag och mina vårkänslor kom fram för första gången på riktigt! Det har ju faktiskt varit fler fina vårdagar här under veckan som var, men jag har inte fått the feeling liksom. Idag var jag på sådär riktigt bra humör, utan någon viss anledning. Jag öppnade upp balkongdörren och passade på att lufta ur lägenheten, satte musik högt i högtalarna och bara satt ner och njöt för en gångs skull. Satt och tänkte på en massa härliga minnen och att det snart är både vår och sommar. Underbara tid! Hoppas vädret fortsätter såhär och att plusgraderna börjar komma tillbaka o hålla i sig. Längre än vad vintern varit i år tycker jag inte det behöver vara, så ingen mer snö o grå himmel är välkommet här.


Igår blev jag och hjärtat så trötta på att bara sitta inne för vi var sjuka så vi åkte in och handlade lite saker för våra presentkort vi fick förra helgen. Jag fick ett par byxor, en skjorta och en amningsbh från H&M, för 500:-, sedan köpte jag denna underbart fina vår-gravidjacka till mig också utäver presentkort-pengarna. Den sitter perfekt och man ser tillomed smal ut i den! Jag brukar verkligen inte passa bra i sådana jackor men den var som klippt o skuren för mig. Även den från H&M, 499:-. Mer än helt okej pris faktiskt!

Vecka 25 (24+5)

2012-02-25 / 22:18:50

Redan inne i slutet av vecka 25! Det är helt galet hur fort tiden går. Nu är det bara ca. 15 veckor kvar och mitt pirr i magen över förlossning och över hur vår lilla gosse ser ut dyker upp. 
Jag har märkt av hur han hickar och jag känner rörelser varje dag. Känner jag inga rörelser blir jag orolig. Konstigt nog känner jag mig inte så jättegravid. Det känns som att magen har ändrat form lite och därmed känns den konstigt nog lite mindre. Men även det kan variera från dag till dag. Dock har den börjat klia något förfärligt.

Kimpan har nu känt massor av sparkar, bland annat fick han en i örat häromkvällen när han låg och pratade och sjöng för lillen. Ja, är han inte underbar? Han sa: "Man ska sjunga för dem har jag hört" och så sa jag åt honom o göra det och så höll jag på o garva ihjäl mig. Det var även då Kim fick en buff i örat, så jag hoppas att det var för han gillade det! Hihi. 
Han är mest vaken på kvällarna och ibland på morgnarna. På dagen är det väldigt sällan jag känner han röra på sig, även fast han givetvis gör det. Däremot har jag börjat känna av rörelser även när jag står upp och det är en ny upplevelse! 

Vi själva börjar inse att vi på riktigt ska bli föräldrar och ibland när Kimpan pratar med bebis så säger han att: "Mamma och pappa ska göra det här", "Mammi är sjuk idag" eller "Nu får du ta det lugnt så mamma och pappa kan sova" :') det känns mysigt och väldigt bra när han säger så. Skönt att vänja sig vid att kalla sig mamma och pappa också. 

Bebisen själv hör oss väl och vet om det är vi eller en utomstående/främling som pratar. Det har visat sig att de även reagerar på beröring runt denna vecka, samt att synnerverna nu fungerar helt korrekt. Lyser man en ficklampa på magen så vrider bebisen huvudet ditåt. Han väger fortfarande runt 700 gram och är nu runt 35 cm lång från hjässa till häl.

Scones

2012-02-24 / 13:49:19
Jag bakade scones till min kärlek imorse. Trots att jag knappt själv orkar stå och fixa så blir jag sådär mammig när mitt hjärta är sjuk. Jag tycker så synd om honom så jag måste ta hand om honom lite extra, trots att vi kanske borde anlita någon här hemma när vi är sjuka som kan serva oss istället. Usch nu är jag trött på att vara sjuk...verkligen! 2.5 veckor har vi varit sjuka, det är mer än vad man bör vara på ett helt år.


-Med min nya kamera-
Scones (Leilas)

7.5 dl vetemjöl
0.5 dl råsocker
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
125 g kallt smör

1 ägg
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 250°c.
Blanda torrvaror och "smula" ner smöret. Vispa ihop ägg och mjölk, rör sedan ner i bunken med torrvarorna.
Knåda ihop till en slät deg. Klicka ut i 2 stora bullar med en tjocklek på ca. 3 cm eller gör 6-8 bullar och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna!
Färdiga att servera! 



Sitta ner och laga mat

2012-02-23 / 18:33:50
Jag är den där gravida som måste sitta ner och laga mat! Jag kom på idag att jag ju kan sitta istället för att stå och plåga min rygg. Idag blir det stuvade makaroner och chorizokorv hemma hos oss!
Jag känner mig piggare idag, men för ryggens och mitt välmåendes skull kommer jag nog vara hemma imorrn också. Jag tänker INTE riskera att detta fördröjs mer än nödvändigt. Då får det helt enkelt bli en dålig löning denna månad. Så bittert är ju livet tyvärr. 



Sjukstugan

2012-02-23 / 14:45:08
Det har verkligen varit riktig sjukstuga här. Jag är fortfarande sjuk och hostar som en galning. Går det aldrig över liksom?! Snorpappret samlas på hög och ryggen värker för att jag har legat ner för mycket. 
Nu har jag i alla fall fått ett samtal till barnmorskan avklarat som jag har glömt bort. Jag var nämligen sjuk sist jag skulle dit för att väga och mäta mig och så har jag glömt ringa och boka en ny tid. Men som sagt, nu är det avklarat. Jag har heller inte varit och hämtat ut mina paket som har legat o tryckt på posten (Ica) i 2 veckor, så det måste jag åka och hämta ut idag för annars tar de bort dem imorgon. 
Sen måste jag även till apotket och köpa olja till magen (i förebyggande syfte mot bristningar och som mjukar upp stramningar i huden). Jag ska pröva en olja som heter Bio-Oil. Har hört att den ska vara bra, den har fått varma rekomendationer. Såå, vi får väl se! Inte så förfärligt dyr heller. Jag tänker göra ALLT för att inte få för mycket bristningar. Än sålänge är de inte så farliga och väldigt smala. De har heller inte blivit fler så jag får hoppas på att de håller sig såhär (jävligt otroligt eftersom magen ska bli dubbelt så stor) så det blir lätt att träna bort det sen och att ärren inte blir så farliga. 


Såhär ser den ut. Finns på apoteket och är inte sådär jättedyr faktiskt! Denna för 119:-

Inredningsfunderingar

2012-02-23 / 14:23:36
Sitter och funderar lite på hur vi ska inreda barnrummet. Eller vi har i stort sett bestämt hur vi ska ha det, det handlar bara om att hitta möblerna till det. Det s.k lilla rummet är väldigt dåligt planerat så det har varit svårt att komma på och komma överens om hur vi vill ha det. 
Men nu har vi bestämt att det blir gästrum/barnrum. Spjälsängen ska dock stå i vårt rum till en början. Vi vill ju ha plutten nära oss i några månader. Sen när han blir lite större så får han sitt egna rum att vänja sig vid. Så sålänge är det skötbordsrum -och gästrum, tills vi inreder det med leksaker och barnmöbler (vilket är ett par år fram i tiden, 2 kanske) 

I alla fall. Trots att jag avskyr IKEA-möbler, så är ju deras Hemnes-serie för jäkla fint alltså. Jag har faktiskt länge suktat efter de möblerna. Vi vill ha ett skötbord som även är praktiskt. Alltså som vi kan ha kläder eller blöjor och allt dylikt i och så vill vi ha ett passande skåp till. Så då tänkte jag på dessa. 

(Min kära PC valde att ta sina sista fläktdrag igår och på min mac har jag inget photoshop så kan inte fixa så inläggen ser bra ut :( Nu måste jag ta tag i och köpa det också. Det är ju så förbannat dyrt!!!) 


Detta är i alla fall vad jag tänkt mig. Byrån kan man ha både som byrå och som skötbord och det är i mina ögon praktiskt ;) Sen har man skåpet som extra. Men jag vet inte ännu riktigt. Bara en tanke! Vad tycker ni? Är det inte fint? :)

Moa Lignell - When I held ya

2012-02-22 / 08:55:14


Sitter och tittar på Vakna med the voice. Bästa morgonprogrammet enligt mig. Igår var Moa Lignell med och sjöng sin låt "When I held ya". Jag vet inte vad det är, men hon och just den låten får mig att tänka tillbaka på en massa minnen. Både på hur jag var förr, olika tonårskärlekar, alltså inte killarna i sig utan mer känslor. Det påminner mig om hur jag själv satt och skrev låtar hela tiden. Jag skrev o skrev o skrev och sjöng i stort sett hela tiden. Det var mitt liv, musiken, gitarren och jag. Men så hade jag inte så mycket annat än det och min ponny heller.

Idag har jag så mycket annat att lägga fokus på, känns det som och jag tappade verkligen lusten till musik överhuvudtaget. Men så tror jag också att det var att jag skrev och sjöng mycket när jag var olycklig. Olyckligt kär, som man var jämt o ständigt, olycklig för man bråkat med någon eller något annat dylikt. Då var det skönt och lätt att ta fram gitarren och bara få sitta för sig själv och tänka ett tag. Men nu är det ju inte så. Nu är jag ju världens lyckligaste flicka och jag vet inte hur man skriver lycklig musik, sorgligt nog.
Men någon dag, en vacker dag och när inspirationen väcks till liv och börjar flöda igen ska jag börja skriva ny musik och sjunga som jag gjorde förr.

Hemsk natt

2012-02-22 / 08:26:47
Natten har varit hemsk, verkligen. Min kropp mår så dåligt och gör det fortfarande. Jag vet snart inte var jag ska ta vägen. Det känns som att den halva lilla tacon jag åt igår sitter fast i halsen och sitter i typ lungorna. Jag har haft så fruktansvärt ont i ryggen att jag inte vetat hur jag ska ligga. Jag har inte kunnat ligga på rygg, på någon av sidorna och magen är ju bara att glömma nu för tiden, då säger bebis ifrån och jag får väldigt svårt att andas. 
Jag vet inte om det är foglossning som kryper upp i ryggen eller vad sjutton det kan vara, men jag har ont typ under skulderbladen när jag ligger ner. Gick upp och strechade flera gånger men de hjälpte inte, mer än väldigt lindrigt. 
Dessutom är näsan så svullen att jag inte kan andas. Är inte sådär jättesnorig utan mer svullen, detsamma med halsen. Även Kim har haft lite besvär under natten och under hela dagen igår satt han och nös, sa han. 

Så nu har jag fått ur mig lite klagomål. Nu ska jag försöka lägga mig bekvämt i soffan o där ska jag ligga hela dagen. Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör!

Bildbomb från helgen

2012-02-21 / 15:49:07
I helgen var ju jag och Kim till Linköping och blev firade av min släkt! Vi fick massor av fina presenter! Jag fick bland annat en väääldigt efterlängtad systemkamera (sony nex c3 kompakt) av min mor och låtsaspappa (tack så hemskt mycket). Sedan fick jag jättefina handgjorda smycken av min moster Nici, en fin fylla-i-bok av mina kusiner, presentkort på H&M, Kim fick presentkort på cervera, tillsammans fick vi presentkort på Rum Interiör av min bror Robin och Emma. Kim fick också ett par lovikavantar av moster Nici och ett köksknivsätt av min mamma och låtsaspappa. Sedan fick vi pengar av mormor och morfar som de tyckte vi skulle spara till bebis. 
Jag fick även en hårfön av min älskling och en eltandborste! Två saker jag verkligen önskat mig och som jag aldrig skulle köpa själv. PLUS resan till London. Jag har då allt världens finaste karl! 
Här kommer lite bilder från den nya kameran. Bilder vi tog hemma på kalaset har jag ännu inte lagt in och jag kommer inte orka det heller, så detta är vad ni får! :) Snacka om nöjd tjej med en bra kamera!






Min fina älskling

2012-02-20 / 09:28:58
Måste bara kasta upp en bild på mina fina Kim när han sover. Han är så galet fin och söt när han sover, tycker jag, att jag egentligen inte vill dela med mig, utan bara ha det för mig själv. Men..så är det ju bara en bild och han är ju faktiskt baaara min och det är baaara jag som får titta på honom i verkligheten i alla fall ^^ så...



Magen vecka 24 (23+5)

2012-02-20 / 09:16:35
Mina kära lilla kusin Madeleine tog detta fotot på mig i lördags. På bilden har jag alltså gått 23 fulla veckor och 5 dagar. Imorgon går vi in i vecka 25! Helt otroligt! Det är bara 15 veckor kvar! Mindre än så många veckor det var sen jag fick veta att jag var gravid! Det var nämligen 20 veckor sedan! Det är tokigt att tänka så då jag tycker det inte alls känns som så länge sen. 

Bebisen väger nu ungefär 700 gram och mäter ungefär 30 centimeter, alltså lika långsom en linjal! Hjärnan växer snabbt och smaklökarna är fullt utvecklade. Finger- och fotavtryck fortsätter att utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna inte kollapsar när bebisen kommer ut och börjar andas luft.

Vår 1-årsdag, 16 februari

2012-02-19 / 14:04:39




Eftersom vi ska slå ihop min födelsedagspresent och vår 1-årsdag (mitt val) till en weekend till London, som jag fick av min kära Kim, så valde vi att inte slå på storfirande hemma.
När Kim kom hem från jobbet så hade jag gjort iordning förrätt, varmrätt och efterrätt. När vi hade ätit upp det tog vi en varsin pulka och gick ner till en park med flera pulkabackar i, för att åka pulka. Nu för tiden gör man ju inte sådant så ofta längre. Så vi tyckte det var en mysig idé. Väl där, skrattade jag så mycket som jag inte gjort på länge. Jag kände mig verkligen som ett barn på nytt. Konstigt det är hur roligt det kan vara att åka pulka! 
Tyvärr är det inte lika roligt att springa uppåt i backarna hela tiden för att kunna åka ner 20x som man gjorde som barn, men det var ju roligt de 5 första gångerna i alla fall ;) 

Väl hemma igen var vi lite frusna så vi tappade upp ett bad och badade länge för en gångs skull. Sen hade vi valfri-massage kväll. Vi fick välja 3 ställen var att bli masserade på! Thihi. 
En perfekt och mysig kväll enligt mig och jag ser fram emot resan jättemycket, då jag inte varit iväg på så mycket resor på mina 20 år!

Älskade plutt

2012-02-16 / 17:04:55
Bläddrade igenom gamla bilder och hittade denna, som Kimpan tagit på mig och mina kära ponny från i somras. Gud vad jag saknar mitt lilla hjärtegull. Det tråkiga är att jag kommer sakna honom för evigt då jag kommer bli tvungen till att sälja honom nu :( mitt hjärta värker.


Från Valentine's

2012-02-15 / 22:47:41
Det blev ingen hemlagad middag, för Kim ringde och sa att han ville ut och äta istället. Så så fick det bli :) Vårt favvoställe var dock fullbokat så vi provade en ny liabanesisk resturang. 
Det var en mycket trevlig kväll, med underhållning av personalen på resturangen. Fick oss en del skratt. Dessutom hamnade vi bredvid ett par, för det var så tjockt med folk. De paret var i 40-årsåldern och på sin första dejt. De var så jäkla söta! Haha. Killen pratade med oss hela tiden och frågade oss frågor som: "Hur länge har ni varit tillsammans?" "Bråkar ni ofta?" "Vad bråkar ni om när ni bråkar?" osv.osv. 
När Kim gick på toaletten så sa han till mig: "Det verkar vara en riktigt bra kille du fått" Så himla glad blev jag, när en helt främmande människa sa så! Så jag svarade att: "Ja, han är världens bästa!!" "Var hittar man dem?" frågade han mig då. "Jag vet inte, jag har nog bara haft en jäkla tur" svarade jag då :) hihi!





Vi hade lite snöbollskrig och Kim gjorde en snöängel innan vi gick in. Första gången denna vintern som det var kramsnö! Det är ju det roligaste som finns! :) Vi hade en lyckad och fin kväll! 

Just det, jag gav ju Kimpan en ros, jag glömde fota den medan den var fin, men tillsammans med rosen fick han en liten lapp där det stod: "Det är svårt att beskriva i ord, vilken lycka jag finner med dig vid min sida". Han blev jätteglad, hihi :)

Ooh störande!

2012-02-14 / 17:01:44
När jag satt på golvet förut började bebis ännu en gång bukta utåt i mitten av magen och det syntes hur tydligt som helst. Tänkte givetvis filma det och visa Kim och kanske även er. Men när jag fick tag i mobilen gick det inte filma, för då var de givetvis inget batteri kvar!!! Bebis fortsatte glatt att tumla runt så jag tänkte att jag skulle göra ett försök o hämta kameran. Men när jag hade gjort de o satt mig ner igen så slutade han givetvis! :( så typiskt!

Alla hjärtans dag

2012-02-14 / 14:55:36
På vägen hem köpte jag en fin ros och ett hjärta till min käraste. Tills han kommer hem tänkte jag städa, duka lite romantiskt med tända ljus och laga någon fin middag med vin (läs saft) och göra en mysig efterrätt. Dock smakade jag på väääärldens godaste hallonbakelse igår nere på hemköp, så det kan även hända att jag köper det istället! Tror det var ifrån märket frödinge. Bra grej om man inte är baktjejen/killen eller möjligen inte har tid att baka.
Tänkte jag skulle köpa någon present också, men för det första kommer jag inte hinna det innan han kommer hem plus fixa allt annat och för det andra så firar vi vår 1-årsdag nu på torsdag! Så det får bli en finare present då i stället :) Alla hjärtans dag har vi sagt bara är en uppskattningsdag egentligen, där man kan äta god middag osådär. Behöver inte göra något stort eller köpa dyra presenter. Men jag är ju lite presenttokig sådär och köper gääärna massa fint till min älskling, allt för att han är värd varendaste liten sak i världen!
Hoppas att ni får en superhärlig alla hjärtans dag och att ni inte sitter ensamna även om ni är singlar! Bilder från min kväll kommer senare eller möjligtvis imorgon! 

Just det, vi går in i vecka 24 idag och min lilla parvel i magen har börjat röra sig som bara den och nu är det
v e r k l i g e n mysigt!! Magisk känsla att känna en människa inom sig och verkligen förstå att det finns någon där inne med mig hela tiden. Jag ska verkligen ta vara på de här stunderna! Verkligen verkligen verkligen, det blidde många verkligen. Hoppas ni verkligen förstår att detta är mäktigt. Hhihihi. 
När jag skulle kissa förut (jaja jag satt ner på toaletten, var inte så känsliga) så vet jag inte vad han tumlade runt om, men det kändes och såg nästan ut som en rund liten stjärt som slog om 3-4 ggr i magen och jag verkligen såg hur det buktade ut. Det var också häftigt! Första gången jag ser på riktigt hur det rör sig utanpå! :) Min lilla prins! 


Så galet känslig

2012-02-13 / 17:50:37
Jag har verkligen märkt min känslighet på sista tiden. Jag gråter för ALLT! Nu har jag tillochmed börjat gråta för musik! Förr har jag ryst en del om jag tycker något varit riktigt bra eller fint. Men jag har haft svårt till tårar, både till film och musik, trots att jag är väldigt musikintresserad så är det få som verkligen berör mig. 

Nu började jag gråta till denna. Jag kunde inte stoppa det! Det är helt sjukt! Jag ville inte gråta, men det bara gick inte stå emot! Jag är inte ledsen eller så. Bara att min kropp reagerar på att det tydligen är sjuhelvetes bra, haha.


Huvudet fyllt av snor

2012-02-13 / 08:34:22
Jag har egentligen inte råd att vara hemma fler dagar, men jag kan inte annat än vara det. Jag får helt enkelt stå ut med en dålig löning. Det är hemskt att inte bli frisk från denna jäkla influensa. Igår kväll var febern tillbaka igen. Jag frös som en liten gris och duschade flera ggr, samt bad Kim hålla om mig hela kvällen med en filt så jag skulle slippa frysa. 
När jag vaknade tidigare under morgonen för att kissa så hade jag så ont i kroppen och var helt svullen i händerna, samt att det kändes som om hela mitt huvud var fyllt med snor. Tacka vet jag uppfinningen nässpray! Det har räddat mitt liv många gånger!
Vinkade av Kim för ca. 20 minuter sen. Han är i alla fall duktig och går till jobbet. Nu är han inte lika dålig som mig längre, dessutom har han inte ett lika fysiskt krävande jobb. Så det är bra.
Nu ska jag somna om igen, huvudet värker. Vi hörs senare! Kram till er.

Lycka!

2012-02-12 / 22:45:52
Åååh vet ni vad? Kim kände bebis sparka ikväll! Han har varit vilding hela kvällen, men varje gång vi lagt handen på magen så har han slutat sparka. När vi tagit bort handen igen så har han börjat... tokig bebis!
Men, så bad jag Kim lägga handen och hålla den där under tiden vi såg på filmen. Kände att han låg o småbuffade mig lite. Så sa jag till Kim: "kände du?!" typ 6 ggr, men han kände ingenting. Förståeligt, eftersom även jag bara kände det svagt. Sen helt plötsligt fick jag världens kick under naveln och tur nog hade Kim handen under där. 
Jag tittade på honom och sa "det där måste du känt!!" Då sa han med bredaste leendet: "var det här uppe?" och pekade under naveln. Och det var det ju!! Ni skulle sett hans min! Sånt gör mig så himla lycklig!! Kim gör mig så himla lycklig och bebis gör oss så himla lyckliga! Åh vilket känsloinlägg! :) hihih 

Fint väder

2012-02-12 / 16:12:15
Kim och jag tänkte vi skulle ut och gå en sväng i det superfuperfina vädret! En lååångsam promenad eftersom jag egentligen absolut inte borde vara ute och anstränga mig. Nu var det plusgrader ute så vi tog beslutet att gå ut ialla fall. Frisk luft har ju faktiskt aldrig skadat. Så gick vi på isen och tog bilder där. Mongobilder, men superhärliga och herrejisses vad jag skrattade! Här bjuder jag på en mongobild :) Skratta och njut...eller något, haha. 



Carriwell amnings-bh

2012-02-11 / 18:16:22
Vi gick en liten sväng till Babyproffsen förut, jag och min karl. Mest för att få lite frisk luft, vi har ju inte så långt dit, men också för att titta på en spjälsäng. Det är nämligen så att faster Sussie vill ge mig/oss en spjälsäng i födelsedagspresent (!) och bad oss att titta ut en. Snälla, snälla gulliga Suss! Det betyder otroligt mycket. 

Hur som helst, vi tittade på en spjälsäng som var nedsatt och där det ingick en madrass, men Kim tyckte nog att vi kanske skulle titta vidare OM vi kunde hitta en lite finare. 
Jag hade lagt undan ett par übersöta och fina tofflor som redan var märkte med namnet Lindberg också, när jag var inne häromdagen. Bebis kommer ju att heta det efter Kim så jag tyckte det var så roligt. Plus att de var så galet fina, i skinn. Men istället tyckte Kim att vi skulle köpa en bekväm BH till mig som han såg att de hade där. 
Så, jag drog två flugor i en smäll och köpte en skön amningsbh. Eftersom brösten redan nu även börjar bli tunga och det är svårt att ha en passande normal BH så fick det bli en sådan. Plus att jag kommer att ha denna ganska länge nu. 
Rekomenderar denna till ALLA gravida kvinnor, eller de som fått sina bebisar! Så otroligt sköna! Dock jävligt dyra! Runt 300:- Men min älskade finaste pojkvän köpte denna till mig. Visste ni att jag har världens bästa och finaste karl?!


Vecka 23 (22+4) magbild

2012-02-11 / 17:58:41
Jag vet att jag varit urusel på att uppdatera de två senaste dagarna. Svaret på varför är för jag varit sängliggandes och inte orkat sitta vid datorn. Nu har jag däremot en hel del att blogga om! 
Här kommer i alla fall en magbild från denna vecka. Det är ju lördag idag igen! Tycker det känns som det är alltid är lördag och som att jag sitter och laddar upp magbilder ;P


Börjar jag få den typiska höga pojkmagen?! Det känns och ser ut så! Inte kul kan jag faktiskt säga. Otroligt svårt att andas med en mage som trycker upp magsäcken. :(

Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar.

Din bebis hörrsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Traderatokig

2012-02-08 / 17:30:16
Har blivit i stort sett beroende av att gå in och kika ifall det finns något billigt och fint att buda hem från tradera! Hitills har jag väl budat hem 10 bodysar kanske som förhoppningsvis är på väg till mig! 
Två finns redan hemma, de köpte jag för ganska länge sen, men de var så noppriga så jag vet inte om jag vill använda dem. Kändes väldigt urtvättade. Tur att de bara kostade 20kr med frakt. Men nu har jag kollat ordentligt på alla kläder så de inte ser dåliga ut. I vilket fall som helst är det ju inte så dyrt och det är ju lätt att göra sig av med igen, så man förlorar ju ingenting. Det är mer känslan från jätte förväntansfull till värsta besvikelsen. Hehe. Lägger upp bilder när de trillat ner i brevlådan :) 

Förövrigt har bebis sparkat på ordentligt här på eftermiddagen :) försöker få Kim att känna utanpå men det är fortfarande lite svårt då han troligtvis fortfarande ligger långt bak. Ibland får han till värsta karatesparken men det är oftast bara en och Kim hinner ju inte lägga dit handen då! Tråkigt! Men förhoppningsvis tar det inte många veckor till innan man både kan se och känna utanför magen :) 

Jag längtar något så galet efter dig min lilla parvel!

Frukost på sängen

2012-02-08 / 11:37:13
Hjärtat är hemma en extradag för att vara på den säkra sidan och vila upp sig ordentligt. Han går antagligen tillbaka till jobbet imorrn igen. Däremot blev jag under gårdagen dålig och fick feber. Sov i flera timmar. När jag vaknade upp hade jag jätteont i halsen och imorse hade jag fått världens hosta och svullna hals :( usch vad tråkigt det är! Det gör ont i hela kroppen. Jaja. 

När jag låg och sov frågade Kim mig vad jag var sugen på till frukost, som vi brukar fåga varandra på morgnarna. Jag svarade en salig blandning, hehe. Somnade om och kom inte ihåg förrän han kommer in med frukost på en bricka. Min älsklingsfis! Så himla söt! Såna här saker är så uppskattade och det är väl en av de där sakerna jag skrev om för ett par veckor sedan, som gör att man kan blir lite mer kär för varje dag som går. 
Glöm inte att ta hand om och uppskatta varandra, göra småsaker i vardagen som gnistrar till förhållandet. Tror det gör så att lågan hålls uppe bra mycket mer och längre än om man bara "lever på". 


Halsbränna

2012-02-07 / 14:58:02
Jag har sådan halsbränna idag att det verkligen bränner i hela halsen. Det är galet obehagligt och hur många tabletter jag än tar så går det inte över. Det lindrar inte ens?! Nu ska jag pröva att dricka limevatten. Det brukar jag göra när jag fick halsbränna i början av graviditeten, så får hoppas det ialla fall kan lindra lite idag. 

Febern börjar smyga sig på, så jag och Kim känner inte alls för att hitta på något vettigt alls idag. Igår körde vi alias när jag kom hem från jobbet. Nu ska vi sätta på filmen Torsk på Tallin, för jag har visst missat att se den! 


Godmorgon

2012-02-06 / 07:54:54
Alla morgonpigga läsare!
För tillfället sitter jag och äter frukost och nyser och nyser och nyser. Sådär hårt och ont som förkyld-nysningar. Och för varje gång jag nyser blir jag lite snorigare :( Usch. Kim ligger kvar i sängen och hemma denna dagen. Han har blivit jättedålig under natten så jag tvingar honom att stanna hemma. Han skulle gå till jobbet även om han hade haft 40 graders feber. Ibland har han lite för hög arbetsmoral den där gossen. 
Till mina nysningar i alla fall, igen. Jag har ju nyst rätt mycket i flera månader och varit lite sådär halvsnorig varje dag pga. graviditeten, s.k. graviditetssnuva. Och med det vill jag säga hur bra man egentligen känner sin kropp och vad som är på gång att hända i den. Tycker det är lite fascinerande. 

Jaja, jag ska i alla fall gå till jobbet idag. Hoppas på att jag kommer klara mig veckan ut, och om det skulle slå till på mig med, så hoppas jag att det blir till helgen så att jag slipper vara hemma från jobbet iaf.

Sjuklingar

2012-02-05 / 15:46:56
Gud vilken konstig upplösning det blev på bilden framifrån i inlägget under! Ser ut som mitt skinn är helt ärrigt och typ vågigt, men det är det inte :P hehe, var bara tvungen att tillägga det.

Idag är vi visst två sjuklingar här. Kim var hemma från jobbet i fredags för att han inte kände sig bra. Nu ligger han här med hosta och är förkyld. Imorse kände även jag av halsont och nu känner jag mig lite hängig! Inte roligt alls :( Jag har inte tid att bli sjuk. Är det inte typiskt att bli sjuk bara för att man börjat ett nytt jobb? Sådant stör jag ihjäl mig på. 
I kväll ska vi, om vi orkar det vill säga, äta middag med faster Sussie igen. Hon ringde och sa att hon hade bokat ett bord bara sådär och ville gärna att vi skulle äta med henne. Tur att vi legat o vilat hela dagen, så kanske vi orkar hålla god min under någon timme eller två och få i oss lite mat också. Alltid lika trevligt att träffa Sussie dock, hon är så bra! :) 

Hoppas ni andra mår bra och får en trevlig kväll!

Vecka 22 (21+5)

2012-02-05 / 13:48:12


Dåså är vi i slutet av vecka 22 och som vanligt kommer det då en magbild :) Såhär ser jag ut nu! Nu är magen stor! Det känns mer och mer för varje vecka. Det börjar bli jobbigt att böja sig ner, knyta skorna och sitta i soffan och äta (då lutar man sig framåt). Vissa nätter är det jäbbigt att vända sig i sängen och sitter jag med magen så den är lite tryckt får jag jättesvårt att andas. Det är nog det absolut jobbigaste av allt. Det är riktigt obehagligt att inte kunna andas ordentligt! :/

Bebis är nu ca. 28 centimeter lång och väger omkring 430 gram! Han kan nu rynka på panna och ögonbryn. Trots att han fått hår och ögonbryn så är det inget permanent utan helt vita. Ögonlocken är även de färdigutvecklade, men förblir slutna till vecka 28. 
Armar och ben har nu fått de rätta proportionerna, men inte den rätta storleken (såklart).

Det finaste

2012-02-04 / 18:03:44

Tillsammans har vi skapat det finaste man kan få här i livet! Bakom våra händer och innanför denna mage ligger du och jäser så att du blir en fin och frisk bebis när du kommer ut och ska leva i den stora vida världen med oss. Vilken kärlek och saknad man kan känna efter någon man aldrig riktigt har träffat! 

Kimpans födelsedag

2012-02-04 / 17:52:04
Ja, egentligen var det faktiskt i torsdags, men jag har inte hunnit blogga alls de senaste dagarna...som ni märkt. Det har varit så mycket att tänka på och fira och fixa runt omkring så ibland hinner man helt enkelt inte :( Jaja, här kommer lite bilder från hjärtats födelsedag. På morgonen firade jag honom med sång, frukost på sängen och två paket som innehöll en ny rakapparat med massa finesser, samt ett presentkort på helkroppsmassage på ett fint spa här på söder! :) Det bästa med stockholm är att allt finns så nära och att det faktiskt är hit alla åker när de ska "lyxa till det" och vi bor ju här! Det är ju hur smidigt som helst! ;) 





Det är så orättvist

2012-02-04 / 11:18:10
Jag fick precis veta att min kusin, Magnus, dog i en bilolycka i natt. 24 år och en dotter på 4 år :( det är så himla orättvist! Kände honom inte väl, men på något sätt känns det ändå och jag tänker på hans famillj och framförallt hans lilla dotter! Usch! Hur förklarar man det för sitt barn? Vila i frid Magnus!

Vårt

2012-02-02 / 19:13:54
Tänk att vårt lilla hjärta är såhär stort därinne nu! Det är rätt ofattbart. 

Denna bebis är för tidigt född i vecka 22, häftigt att se! Bilden är lånad från google.



Usch?

2012-02-02 / 15:14:02
Mysigt med en buffande bebis, mindre mysigt att jag känner av lite mer foglossning för varje dag. Detta får inte hända mig :( Jag kan inte få foglossning, det bara går inte. Varje kväll lider jag när jag precis lagt mig. Men sen går det över. Nu har jag dock börjat känna när jag står i vissa konstiga positioner eller är ute och går för länge. Jag trodde först bara det var den där ichias-nerven. Men så var det en tjej som sa att man har bara ichias på ena sidan? Och jag har ju haft ont på båda sidorna...så hon trodde att det var foglossning. Usch :(

Första dagen

2012-02-01 / 15:18:37
Då var det första riktiga dagen på nya jobbet idag! Kändes  h u r  b r a  s o m  h e l s t !!  :) Så skönt när man kommer till en plats och man känner att man passar in och trvis redan från början. Dessutom/dock? gick dagen jättefort! Men jag tycker det är ganska lagom. 4-6h om dagen är perfekta arbetstider för mig just nu. Mer orkar jag inte i alla fall utan att vimsa sönder. Ni ska höra mig nu för tiden. Jag är helt lost många av många gånger och Kim börjar undra om det är något allvarligt fel på mig. Men njae, jag är ju bara lite smågravid sådär. Kanske att han blir lite rädd då jag iof vanligtvis också är extremt vimsig och nu är jätte jättevimsig. Varför blir man så egentligen? Det är jättejobbigt, för än själv också. Man kommer på sig hela tiden. 

Idag ska jag träffa en tjej som heter Sabina och fika med henne :) det ska bli mycket trevligt. Hon är också gravid, en vecka före mig bara, alltså vecka 23, så det ska bli roligt att förhoppningsvis få en vän som är i precis samma sits som jag! Roligt att följas åt och sen få samtidigt :) 

Det blev inga skridskor igår...ännu en gång var jag alldeles för trött efter att ha gått 2 promenader med Sigge PLUS hela hornsgatan fram och tillbaka. Det är jäkligt långt vill jag lova er. Men, men! Vi gick på bio istället, som vi egentligen skulle gjort på torsdag och så åker vi skridskor på torsdag istället, eller aa imorrn då. Så vi bytte bara dag :) Vi såg i alla fall Mission impossible 4. Den var jäkligt bra faktiskt! Helt klart värt att se! Jag som inte ens gillar såna filmer, men den var verkligen bra! Se den, om ni får möjlighet :)



Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0