» Snabba pofiberbröd - gluten -och mejerifria «
2015-11-22 / 09:31:00
Jag verkligen ÄLSKAR bröd! Jag är värsta brödomanen. Men inom paleokost "får" man inte äta "vanligt bröd", eftersom man inte använder sig av spannmål och därmed mjöler från alla dess slag. Därför får man mixtra sig fram med olika sortes tillåtna mjöler eller andra konsistensgivare! Exempel på mjöler man kan baka på är; mandelmjöl, hasselnötsmjöl, topiacamjöl, sesammjöl, kokosmjöl eller andra frö/nöt-mjöler. Man kan även baka på pofiber, vilket jag nu har provat. Hittills tycker jag att detta är det godaste brödet inom paleo. Nötmjöler kan lätt bli "svampaktiga" i konsistensen och det gillar jag verkligen inte!

Recept • 6-8 bullar
Använd gärna ekologiska ingredienser i den mån det går!
» 4 ägg
» 50g smält kokosolja
» 0,5 dl kokosmjölk
» 2,5 dl pofiber
» 1 morot
» 0,5 dl hasselnötsmjöl (gärna egengjort efter blötläggning)
» 1 msk fiberhusk
» 1,5 tsk bakpulver
» 1-2 krm salt
» Sätt ugnen på 175 °c.
» Vispa ihop ägg, kokosolja och kokosmjölk. Riv moroten och blanda i den.
»Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och häll sedan i det i smeten. Rör runt till en relativt kladdig smet. » Forma till 6-8 brödbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
» Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter
Lägg till en kommentar här!
Trackback