brödbakning
2011-10-01 / 13:39:57
God förmiddag på er.
Jag har inte skrivit på några dagar, jag vet. Men jag har styrt och haft fullt upp med annat, bland annat min Hilda, som har kommit hit på besök!! :)
Igår hade vi bara mysdag men idag tror jag att vi kanske ska hitta på någor kuwligare!
Imorse gick jag och Kimpan upp tidigt. Vi bakade bröd tillsammans och så hjälpte jag honom med lite jobbenkäter eller hur fan det stavas.
Tänkte bara uppdatera lite ;) Kolla på mina fina frallor:
Recpetet har ni här, nyttigt, ganska enkelt och supergott! :
FRUKOSTBRÖD
5 dl vatten
1 dl naturell yoghurt
25 g jäst
1 riven morot
2 msk honung
2 tsk salt
0.5 dl rapsolja
0.5 dl linfrön
1 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
8 dl siktat dinkelmjöl
Gör såhär: Värm vatten och yoghurt tillsammans till inte mer än 37 grader. Blir det varmare förstör du jästen. Smula sedan ner jästen.
Ta fram en bunke. Häll i morätter och blanda tillsammans med saltet så att morötterna suger upp lite salt. Häll i honung, solroskärnorna, linfrön, och rest. ingredienser utom mjölet. Häll i det blandade vattnet. Rör om.
Häll i mjölet och rör om emellan alla deciliter så det int blir klumpar. Smeten ska vara jättegeggig.
Lägg handduk över och låt jäsa i 1.30 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Klicka ut på plåt. Blir ca. 12 st. In i ugnen i ca. 15 minuter! FÄRDIGT :) SUPERGOTT!
Lägg till en kommentar här!
Trackback