Tror någon är lik sin pappa

2012-09-30 / 21:57:00
Tack för alla tips på mitt tidigare inlägg! Ska verkligen försöka mig på det! :) 

Här har ni lite foton som Ians farmor tog med sig på Kim när han var bebis...ungefär i Ians ålder. Galet lika, på många bilder. Vissa bilder ser man att ögonen skiljer de lite åt.. det är för Ian har rätt mycket likhet med mina ögon.

 

New in

2012-09-30 / 21:32:00
Köpte ett par förtjuuuusande tofflor till mig nu i helgen! Assköna och hur söta som helst! Från Muji, 199:-


Hur söver ni?

2012-09-28 / 14:33:18
Vi börjar få ett litet problem här hemma. Det är så att när Ian ska sova för natten och sedan vaknar på natten för att bara somna om, så vill han vaggas i famnen till sömns. 
   Kim har för dålig rygg och mina armar börjar ge med sig (har dåliga leder). På dagarna sover han i vagnen och somnar i den. Men nu har vi ju börjat vänja honom vid o sova i sängen istället för vagnen på nätterna. Men det är jättejobbigt att ta upp honom och gå o bära på vår nu nästan 7 kilo tunga bebis. Ibland får vi liksom vagga i en halvtimme sammanlagt, om han vaknar till när vi lägger ner honom. Aj aj säger vi. 
   Jag vet ju att när de är 4 månader kan man börja vänja de vid att somna själva i eget rum och säng och sådär. Men hur ska jag stå ut en hel månad till? Om det ens kommer att gå då?! 
   Så, hur söver ni era barn? Som sover i egen säng då vill säga... eller har ni några tips? Ge mig gärna! 

Tur?

2012-09-27 / 13:57:33
Jag vet inte om man ska kalla det tur? Men vår son fick biverkning: TRÖTT, istället för feber och gnällig av vaccinet. Okej, lite gnällig är han när han är vaken, men mest som vanligt. 
   Nu har det snart gått ett dygn också och bvc-sköterskan sa att om det inte kommit någon feber inom ett dygn så får han inte det. Och om drygt 2 timmar har det gått ett dygn. Och eftersom han sovit sig igenom hela dagen, förutom när han vaknat o ätit så antar jag att han inte kommer få feber utan att detta blev hans biverkning av vaccinet. Skönt! Faktiskt. Jag kan även passa på att vila idag då. 

   Förresten kom Kim hem vid 11-tiden och ryckte upp dörren så jag trodde någon försökte göra inbrott (jag låg o halvslumrade). Han hade försökt få tag på mig men min fon var tydligen död. Ovanligt, inte. Givetvis är det då folk är som mest giriga att få tag i än. 
   Vilket fall, han har fått migrän och illamående -igen. Börjar bli lite orolig för den där herrn, men troligen är det bara migrän..eftersom det går över när han tagit lättare värktabletter och sovit en stund. 
Så jag bäddade ner honom i hans sköna tonårssäng (som vi har som gästsäng) och där ligger han nu och sover. Stackars min älskling!

Äntligen torsdag

2012-09-27 / 11:01:16
igen. Shit vad tiden går fort, återigen! Det är redan torsdag idag igen och Kims sista arbetsdag. Veckorna går ju ännu fortare när veckan bara är 4 dagar för oss. Däremot blir helgen helt perfekt lagom lång! 
   Det är dock inte många helger vi hunnit njuta bara vi tillsammans än dock, förutom helgen som var nu. Vi har haft besök varje helg och kommer ha besök två helger framåt till.

Nej, nu ska jag passa på o vila när lillen gör det också. Har typ sovit ...3 timmar inatt. Bläk. En trött mamma har vi här, japp japp! Nu vill jag va pigg till torsdagsmys ikväll...utan att somna på soffan. Fast det gör jag ju aldrig, eller? Kan ha hänt ett paaaar gånger sen jag blev mamma. Kanske.

3 månader och vaccin

2012-09-27 / 10:14:24
Nu är det ju så att vår lilla kille blir TRE månader imorgon. DET är helt sjukt galet konstigt. Jag kommer ihåg när jag satt och skrev att han var tre veckor. Ooh, tiden går verkligen alldeles för fort :( 
   Nu väger han 6940g och har hunnit bli 62 cm!

 
Han har hajjat det där med bitring nu! :)

   I alla fall så fick han sitt vaccin igår. Än så länge tror jag inte han har eller har haft feber (peppar peppar, ta i trä). Men han var väldigt gnällig igår kväll. Tror dock det berodde på övertrötthet för resten av tiden har han varit typ som vanligt. 
   Eller imorse, trodde jag han hade feber för han var jättevarm och skrek som en stucken gris (visade sig dock vara hungersnöd) så vi tänkte ge honom lite flytande alvedon. Kim hjälpte till. Grejen var bara den att han råkade få lite för mycket på en gång så han satt i halsen...rejält. Han hostade tills han kräktes och nu efter sitter han o småhostar lite då och då, förutom när han sover. Sen skrek han så för han var jättehungrig oså kunde han inte äta för han hostade så mycket :( Det gjorde galet ont i föräldrahjärtanen :(
   Han mår ju bra nu, men hostar lite då och då som sagt. Tänkte att amningen skulle göra det bra igen men det har inte blivit helt bra. Inte farligt väl...någon?

Att komma igång

2012-09-25 / 08:06:00
Det har inte alls varit lätt för mig att komma igång med träningspromenader efter förlossningen. Man kan väl säga att jag inte haft världens lyckans tur efter att min lilla prins kom till världen.
   Först njurbäckeninflammation, ett sår som inte ville läka på 5 veckor down there. Två förkylningar och alldeles för ont i bäckenet när jag gått för hastiga eller långa promenader, de få dagar jag varit frisk och kunnat det på.
Tur att jag tappat 19 kilo ändå, bara genom o ammat. Men jag vill gå ner 15 till nu och jag ska klara det! 

   Nästa vecka hoppas jag att den andra förkylningen jag åkte på, som fortfarande sitter i kroppen, ska vara borta! Då kommer ni få följa en ny riktning här på bloggen, som alltså då kommer att handla mycket om hur jag kommer kämpa för att få bort mina mammakilon. Genom mat och motion och absolut inga dieter. Jag är SÅ emot dieter. 
   Ni kommer få se för -och efterbilder vid olika delmål och få höra hur mina centimetrar försvinner. Givetvis kommer det inte bara handla om det, men det kommer bli som en ny kategori här i bloggen.

   Jag tycker inte hets kring just mammakilon är det första man ska fokusera på. Men nu anser jag att jag inte hetsar kring det utan bara vill passa på medan jag är ledig och ammar. Då förbränner man ju mer...när man ammar alltså. Inte alla, men de flesta. 
   Jag har kämpat så länge med mina kilon och jag vill inte ta risken att lägga på mig och vara lat nu när jag är hemma. Därför kommer jag att sätta igång nu. Det känns så galet skönt! Här ska det gås ner i vikt minsann! 
   Att tillägga är att jag har realistiska mål. Jag har många gånger legat lite över viktkurvan till den kroppsvikt jag ska ha. Jag kommer heller inte fokusera på vikten och vågen utan mer vad måttbandet visar och hur jag känner mig.

Till barnrummet

2012-09-24 / 13:54:00


Sitter och funderar lite på vad jag vill ha till barnrummet när vi gör om det tredje rummet till barnrum, som nu är gästrum och kontor. Detta har jag hittat och har blivit helt kär! Kommer garanterat pynta fönster och väggar med dessa fina saker!

Vad är nu detta då?

2012-09-24 / 13:05:00
...tänker lilleman som har börjat hitta sina fötter!

Mitt älskade fina barn

2012-09-24 / 12:06:22

Labil

2012-09-21 / 21:34:03
Usch, känner mig verkligen labil idag. Jag är den där som haft typ mensvärk 5 ggr i hela mitt liv och jag fick mens för 8 år sedan. När jag väl får det mår jag illa och får sådan obehagskänsla.
   Dessutom känner jag mig labil som attan. Ena stunden vill jag gråta, andra sekunden skratta, tredje sekunden skrika och va irriterad och ja...ni tjejer fattar ju. INTE kul alls. Tur att jag har sådan självbehärskan att jag klarar av att hålla det på en lagom jämn nivå ändå. Fyyy för mensvärk. Jaa..alltså, jag har det nu igen då...för typ 6:e gången i mitt liv. Är det så att mensen ändrar riktning efter förlossningen? Jag tror mig ha hört det någonstans...men jag hoppas på att ryktena är falska. För såhär vill jag inte ha det i fortsättningen. Ajaj lilla muttan.

Idag har vi förövrigt haft en sådan där lugn och skön dag utan stress. Ian har sovit som en gris hela dagen och bara vaknat när han velat haft mat. Typ som en nyspädis.
   Han sov hela natten, vaknade vid 8.30, somnade om strax därefter och vaknade 3 timmar senare, åt, somnade om och vaknade 4.5 timme senare, okej, nej jag väckte honom faktiskt, det brukar jag aldrig behäva göra, men för bådas skull gjorde jag det, annars skulle natten blivit hemsk. Nu har han istället varit vaken 4 timmar i sträck, men slocknade just igen. Får se om han vaknar en gång till för mat...hoppas det.
   Vi var även till kungsträdgården och kikade på bilfestivalen. Vi hann dock inte kolla igenom allt då jag ville hinna amma innan gallerian stängde (där de har amningsrum) så det blir väl till att gå ner på söndag igen och fortsätta glutta snygga bilar! 

KP-veckan

2012-09-21 / 09:35:16
Jaha, då var den otroligt härliga, mysiga, roliga KP-veckan tillbaka. Förkortning på kvinno-problemveckan, som jag och mina vänner kallade det på högstadietiden. Även kallat ni vet, röda veckan, lingonveckan, MENS helt enkelt. Heheh. Efter exakt 12 veckor! Jag blev lite ledsen. Trodde jag skulle slippa det så länge jag helammade. Men icke.
    Dock är jag inte jätteförvånad, eller jo jag blev det igår, men inte nu när jag tänker efter. När jag gjorde ultraljud på efterkontrollen på mina äggstockar, 6 veckor efter förlossningen var de redan aktiva och läkaren sa åt oss att skydda oss ordentligt. 
    Antagligen mycket klokt sagt av henne. Välkommen tillbaka då, får jag väl ta o säga (!?)! Nästa barn vill jag absolut inte ha förrän om typ 3 år. Så det gäller att vara på sin vakt!

Ytterligare två år

2012-09-19 / 11:21:38
I lördags fick vi reda på att vi får kontraktet på lägenheten vi bor i, förlängt i två år till. Hur bra som helst. Nu vet vi i alla fall att vi inte kommer stå bostadslösa på två år. Det betyder dock inte att vi kommer att bo här uppe i två år till, men nu har vi i alla fall möjligheten. 
   Så länge jag får ett jobb om ett år, Ian en dagisplats och vi får lägenheten vi bor i iordninggjord så kan jag verkligen bo här så länge till. Men då ska allt det ske också. 

Bättre mellan mamma och pappa

2012-09-19 / 11:05:00


Ibland är det helt enkelt bättre att sova mellan mamma och pappa. Men det är inte ofta.

You are the sunshine of my life

2012-09-18 / 21:32:29
*Ian gnäller det där gnället som säger "nu är jag hungrig mamma"*
Mamman tar fram maten. 
Ian äter lite, men kommer sedan på att han inte var så hungrig, börjar gallskrika.
Mamman tar bort honom, lugnar honom, för att sedan pröva om han vill ha ändå (brukar fungera). Dock upprepas samma sak. Får lite panik, eftersom det var så det började när han slutade amma helt plötsligt sist. 
Prövade andra sidan men samma sak hände där. 
Mamman gav upp. Gav honom nappen och försökte söva honom. Knäpptyst. "Det fattade du väl själv mamma" menade Ian på, samtidigt som han ändrar riktning och börjar skrika igen. 
Ett par gung (x100) senare somnar han i mammans famn. Lägger ner honom. 20 sekunder. "UUUÄÄÄÄÄHHH" Tar upp honom, han somnar om. Lägger ner honom, 20 sekunder. "UUUÄÄÄÄÄHHH" 

Nu ger mamman verkligen upp och ger över honom till pappan i familjen. Sjäv går mamman maktlös och gråter lite på toaletten och byter linne som var neddränkt av bröstmjölk eftersom brösten trodde det var tömningsdags. 
Pappan tar på pyjamas o strumpor och får honom lugn och plötsligt superpigg.
"Vadå, trodde ni att jag var trött?" LURADE, mohähähä"
Suck. Mamman säger lite desperat att "okej, jag prövar amma honom igen, nu när han är lugn" 
"Ja, men mamma det fattade du väl själv att jag var hungrig SLUUURRRP" En nu lugn mamma sitter och tittar på far och son som busar vid skötbordet och pappan sjunger "You are the sunshine of my life ...lalalal"

Sjuk igen

2012-09-18 / 12:55:52
Varför det varit väldigt tyst här under de senaste dagarna är för jag blivit sjuk IGEN. Värre denna gången med en feber som inte ville ge sig, men som jag hoppas har gjort nu och halsont som ännu inte gett med sig. Stackars mig... jo det får jag nog lov att säga faktiskt. Det är inte många dagar sen Ian föddes som jag fått vara frisk på! 
   Det kommer uppdatering om helgen under kvällen, om jag känner mig piggare, annars imorgon. 

Skönt med fredag

2012-09-14 / 15:32:00
Det är så skönt med fredagar nu, när Kim har börjat ta pappaledigt! Dock började inte hans denna fredag så bra...migrän så det sjunger om det, så han har i stort sett sovit bort hela dagen :(
   Ians farfar och "tant Jessica", hans flickvän, är här över helgen! Hur mysigt som helst! Ikväll kommer även gammelfaster Sussie så nu hoppas vi på att Kims hemska huvudvärk försvinner. Min stackars älskling!

Knipkulor och bitringar

2012-09-13 / 16:09:00

Eftersom Ian biter så mkt på mina fingrar och de ofta hamnar för långt in så han får kvällningar, tog jag mig en rask promenad till babyproffsen och köpte bitringar idag istället. Hoppas på att han gillar dem. Jag kommer ju få hålla de åt honom, men bättre det än mina fingrar :)

Passade även på att köpa knipkulor eftersom jag börjat glömma göra knipövningar. Fick dock en chock över hur stora de var! Haha. men de ska nog gå bra ;) Dr här behöver jag bara ha inne en gång om dagen i typ 20 minuter, slipper jag tänka på det mer sen, oså tränas det av sig självt! Perfekt1

Nytt möte

2012-09-13 / 09:58:28
Var och träffade denna trevliga tjej och hennes dotter igår! Vi åt en lunch och gick en lång promenad, samt pratade, pratade, skrattade och pratade lite till :) det är så roligt när man hittar nya vänner och det bara klickar på en gång! :) 




I väntans tider

2012-09-12 / 10:42:53
Min bror och hans fästmö är nu inne på förlossningen och ska föda barn! Äntligen ska jag bli faster och Ian ska få en kusin! :) Komiskt att de första i släkten och i vår familj (jag och min bror, som ni i och för sig kanske förstod), skulle få barn i stort sett samtidigt! Roooligt tycker vi! 
   De åkte in igårkväll men än har det dock inte kommit någon bebis. De kämpar en hel del. Tänker på er! Vi hoppas på att det går fort nu och att allt kommer gå bra! Puss till er!

Det kliar i munnen mamma!

2012-09-12 / 10:39:00
Det har lillskiten försökt förklara för mig ett tag utan att jag fattat det. Häromdagen, stoppade jag in mitt finger i hans mun och tusan vad han bet! Han sög inte som han alltid annars gjort, utan bet så det darrade i munnen på honom, oså blev han jättenöjd och glad efter att ha varit grinig! 
   Massa dregel och kliande tandkött...hoppas verkligen inte att tänderna kommer än på ett tag!
När började detta på era bebisar?






Playdate

2012-09-11 / 22:30:54
Vi var på playdate hemma hos My och Pixie igår :) massor med mys! Våra små frön är så söta! När vi la de bredvid varandra så greppa de varandras händer, helt omedvetet om vad de gjorde såklart, men våra mammahjärtan smälte en aning och det ser ju faktiskt bara för sött ut! 










När hissen är avstängd

2012-09-10 / 09:33:00
Hissen är avstängd pga. reparation i vårt trapphus. Vi fick hem en lapp där det stod att den kommer var avstängd i två veckor. TVÅ VECKOR. Förstår ni problemet med en barnvagn?!?! Det är helt sjukt.
   Vi ringde och frågade hur i helskotta de hade tänkt sig det här med gamla tanter, matkassar och barnvagnar. 
Då ska man tydligen ringa två olika nummer för bärhjälp. Okej. Två dagar senare damp det ner en lapp med telefonnummer på. Två olika. 

Idag är det första dagen hissen är avstängd, så jag ringer till vakten. Ber för det första om TVÅ personer som ska hjälpa mig eftersom jag inte får bära. Men det kom bara en.
   Sen sa jag lite filurigt att: "Ja, er kommer jag att hänga i luren på ett par gånger om dagen nu ;)"
"Hehe ja du, helst inte. Vi har annat att göra!" sa vakten då!!! 
"He  he  he (på dig själv du), ja men vad tycker du jag ska göra då?" frågade jag. "Jag kan ju inte direkt bära själv. Jag får inte ens bära tillsammans med någon egentligen". 
Men det örat ville han inte lyssa på. Det tog för övrigt honom 1 minut, om ens det att hjälpa mig bära upp vagnen. Jävla helvetes område man bor i just nu. USCH OCH FY!!!!

Ny leksak

2012-09-09 / 11:27:00
Ian fick en ny leksak av sin mormor igår! Vi hade tänkt att köpa en sådan, men så fick vi den istället! En mobilleksak till vagnen! Han är så intresserad av att titta, så vi skulle väl egentligen köpt detta för länge sen. Men nu har han en i alla fall och den är jätterolig att titta och slå på tycker Ian! :) 




Till Söderköping

2012-09-07 / 11:39:08

På tåget påväg hem till min mamma i Söderköping! 

Från mage till rygg!!

2012-09-07 / 11:05:11
Jag har ju glömt berätta!!! I förrgår, när jag skulle hoppa in i duschen, så tänkte Kim träna lillemans nacke lite på golvet (annars brukar han ligga i soffan). Precis när jag tagit av mig alla kläder ropar Kim: 
"Loooviiiis, LOVIS, han rullade från mage till rygg!!"
"VA?!"

Jag sprang till vardagrummet i hopp om att han skulle göra det igen. Men...hopplöst fall, det var tillräckligt ansträngande att göra det en gång tyckte lillen. MEN han gjorde det i alla fall! Bara att mamman inte såg :(
   Pappan får dock alltid vara med på alla nya grejer. Första leendet, första skrattet och nu, första gången han rullade! Himla typiskt! Jag missar alltid.
   9 veckor och 4 dagar gammal! Tidigt? Nu vet vi i alla fall att han rullade på riktigt eftersom han låg på golvet och inte i soffan som kan hjälpa till lite. Stolta föräldrar! :)

Med handen i munnen

2012-09-06 / 09:35:00
Mmm, vad min hand smakar gott! Ja det duger så bra när mamma segar med att hämta nappen åt mig.

 
 

 

2 månaderskontroll

2012-09-05 / 19:43:03
I morse var jag och Ian till läkaren för 2 månaderskontroll. Som vanligt fick han massor av beröm av läkaren, att han är så rund och fin, vaken blick och en glad kille. Blir alltid lika stolt när alla berömmer honom så :) 

   Nu är han exakt 60 cm lång och väger 6260 gram. Det betyder att han växt 8 cm och gått upp 2,1 kg sen födseln. Han följer sin kurva helt perfekt på strecket :) Älskade, fina, perfekta lilla barn! Vad vi är stolta över dig 

Ett år

2012-09-05 / 10:19:41
Idag är det ett år sedan jag flyttade till stockholm och ihop med Kim. Kan inte förstå att jag bott här ett helt år redan! Vad har jag gjort under det året liksom? Jobbat och varit gravid...typ. Hehe, nej men vi har redan massa fantastiska minnen härifrån! Jag tycker om Stockholm, det gör jag verkligen, men det är lite för långt ifrån min familj...och lite för mycket folk och ockerpriser.

Det bästa är alla möjligheter, framförallt jobbmässigt. Jag är även SÅ glad över sthlms sjukvård och får nästan lite panik över att jag inte kommer få föda mitt nästa barn här uppe (hehe ja jag vet, men någon gång kommer jag ju få ett till barn och då vet jag att vi inte kommer bo här). Älskar att det är nära till precis allt och att det är naturnära trots att man är mitt i stan.
Från förra september. Vår första promenad tillsammans som sambos ;)

Det finns både många för -och nackdelar, men nu har jag nog börjat komma lite i fas efter förlossningen igen så nu känns allt bra igen, trots att mamma är långt ifrån! :) 

Nya gåskor

2012-09-04 / 08:59:00
Jag har haft fel på mina fötter så fruktansvärt länge. Jag har aldrig brytt mig om det innan..vad jag ska gå i för skor. Bara köpt ett par "gåskor" liksom. 
   Men så igår tog jag tag i det eftersom min rygg, mina ben, nacken - ja hela min kropp tar skada av hur jag går och att jag går i fel skor. Så jag begav mig till gå -och löparkliniken som ligger här på hörnet och gjorde en undersökning. 
  Det visade sig att min fotkupa, är väldigt djup och att jag går för hårt på hälarna, samt snett med vänsterfoten (men det visste jag ju redan) så nu har jag fått ett par skor som stöder upp hela min fot så jag ska gå rakt. Förhoppningsvis kommer det hjälpa nu!
   Dock inte så snygga skor som man skulle kunna ha. Men det fanns inga andra skor som passade till felet på mina fötter, mer än dessa :/ 
 



Mor ♥ Son

2012-09-03 / 09:20:00
 
  




Zippoverall

2012-09-02 / 11:44:03
Ian har fått nya kläder! Här är hans nya fina zippoverall/onepiece/dress ifrån newbie :)

   



Vill ha nytt

2012-09-01 / 15:15:21
Jag veeet att jag behöver uppgradera min design. Det känns liksom lite old school nu. Jag är ju inte gravid längre och har inte två hjärtan i samma kropp. Så det blir ju lite tokigt! Men jag ska jobba på det! Det tar ju lite längre tid att fixa saker nu för tiden än när jag hade all tid i världen...så att säga. Men det kommer upp vartefter!

Har i alla fall fixat lite småpill som jag såg var fel när man gick in på ett specifikt inlägg. Jag gör ju aldrig det så hade inte sett att typ hälften av alla bilder osv. saknades. 
Upptäckte det när jag gick in på bloggen genom facebook. Jaja, nu är det fixat i alla fall :) ifall ni ens märkt det.

Kräfthattar och sånghäften

2012-09-01 / 05:58:41
Ååh. Är så himla nöjd med gårdagen! Helt fantastiskt att jag har fått träffa och lära känna dessa människor. Jag vet inte när jag skrattade så mycket tillsammans med vänner senast! Det behövde jag v e r k l i g e n efter allt på senaste tiden. 
   Fotade, men det var visst fel inställning på kameran märkte jag nu. Så det ser ut som vi fotat med mobilen och inte med en systemkamera. Hehe. Jaja, minnen är det i alla fall!
   Snälla bebisar hade vi också för den delen! Ian åt klockan 18.30, somnade 20.30 och vaknade nu klockan 05 och ville ha mat! Helt otroligt. Hoppas han fortsätter i denna rytm, då skulle jag va supernöjd! 
   Dock var mina bröst inte lika nöjda...hö hö hö. 
Nu ligger han här superpigg (dock, eftersom vi lade oss ganska sent) på skötbordet och sprattlar och snackar så jag passar på att blogga nu istället för att lördagen ska gå åt till det. 
   Hoppas han somnar om ett par timmar till så jag får sova lite till sen. 

 








Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0