"Jag sa ju att han skulle komma för tidigt!"

2012-04-27 / 14:45:15
Jag kommer inte ihåg någonting, inte hur vi tog oss dit, om jag hade någon smärtlindring, om det gjorde ont. Jag minns inte när han kom ut eller om de la honom på mitt bröst. 
När jag frågar Kim kunde han inte svara på min fråga han heller för han blev hög av att prova min lustgas. Det enda jag vet är att han är världens finaste lilla trollunge med mörkt hår som är född 07.08 på morgonen. En riktig liten Ian är det.
Kl. 10.00 befinner jag mig på jobbet och de kan inte fatta att jag fått min lilla bebis. Inte jag heller. 
"Jag sa ju att han skulle komma för tidigt" ringde jag till mamma och sa i telefonen. 
"Ja, men gjorde du det med flit Louice?"
"Hur fan kan man föda en unge för tidigt med flit, mamma?!" Det kunde hon inte svara på. 

Ja.. nu var ju detta bara min dröm. Men ännu en väldigt väldigt verklig en. Undra om något av detta är sanndrömmar? Jag har faktiskt sanndrömt ganska mycket om saker som sen hänt efter några dagar...när det gäller graviditeten alltså. Undra om det är något man känner på sig som mamma? Vi får väl se...;)



Värsta marddrömmen

2012-04-26 / 14:18:40
Inatt hade jag nog den värsta marddrömmen hittils i mitt liv. Det värsta av allt var att den var så fruktansvärt verklig. Jag drömde om jordens undergång och att vi liksom såg det hända. Jorden krympte och blev mindre, solen och månen började försvinna och sjunka och tillslut var det bara helt svart. Vår hud på kroppen förberedde sig och vi behövde inte längre vatten för att överleva och jag minns den värsta känslan av allt: Jag kommer aldrig att få träffa min son! Jag hinner inte föda min son innan vi försvinner! Det var så hemskt! 
Jag drömde också att jag bara ville vara med min älskade Kim, den sista tiden. Bara bara Kim och magen. Så tillsammans låg vi bara och väntade på att försvinna. Usch, fy bubblan! 

Jag vaknade sen upp mitt i natten och drömmen var så verklig att jag inte visste om jag drömde eller om det fortfarande var verklighet.  Där låg jag vaken och tittade på Kim som sov så sött, kramade honom så hårt jag kunde och pussade honom i massor. Så himla tokigt. Jäkligt läskig dröm faktiskt, hua :/ tur att jag blev kissnödig och var tvungen att gå upp, så att hjärnan också kunde koppla bort drömmen.

Sugen på något nytt

2012-04-25 / 22:35:18
Jag är sugen på att möblera om lite på bloggen igen. Jag tror det är när jag har haft en design för länge som jag tappar lusten till att blogga lite. Dumt nog! För det tar ju ett tag att komma på en ny design.. och man hinner liksom nästan tröttna på den innan man börjar bruka den just för att man pillar lite för mycket med den. 
Vi får se, om jag gör något nytt innan lillen kommer. Kanske roligare att göra om och förnya när man har bilder av en skönhet sen istället ;)

Biotips

2012-04-25 / 17:22:42
Vill ni gå och se en riktigt bra film på bio, så ska ni absolut gå och se den här! Kim och jag var och såg den i helgen och det var länge sen jag skrattade så galet mycket till en film! Helt klart en 10/10!!

En fin vårdag

2012-04-24 / 19:09:59
Tror det faktiskt varit en av de finaste vårdagarna här i Stockholm idag. Blå himmel och 14-15 grader varmt! Vad gör Lovis då? Jo, hon går hem från jobbet redan 12.15 för att illamåendet inte ger med sig, lägger mig i sängen redan 13.00 för jag kände att kroppen behöver vila. Vaknar 17.30! Härligt Lovis, härligt! Slösa bort en hel fin dag sådär. Sjukt tråkigt. Men men, man kan inte göra så mycket åt sin gravida kropp och jag lyssnar på BM som säger åt mig att lyssna på kroppen. Det är nog bäst så...om man inte vill ha en bebis som kommer för tidigt. 
Har haft jätte mycket förvärkar sen helgen och till idag och därav illamåendet. Vi får väl se vad den lille inne i magen bestämmer sig för. Hans mor kommer ta det lugnt på eftermiddagarna från och med nu i alla fall. Till och med slut på mina timmes-promenader :( för då sätter sammandragningarna igång rejält! Hua! 6 veckor kvar!

Vecka 33 magbilder

2012-04-21 / 15:57:50

Tjockisjag! 32+4.
Jag börjar känna mig framtung nu. Det är fortfarande svårt med aptiten, svårt att andas, böja sig ner och gå föör långa promenader. Jag vet inte hur många gånger om dagen och natten jag byter ställning för att jag inte kan andas när bebis flyttar runt i magen. Tycker inte magen har ändrats sådär jättemycket från förra veckan :) både bilderna ovanför är från idag. 

Bebis väger rung 2 kilo nu och nu sist hos BM låg sf-måttet på 32cm, vilket betyder att han är så lång från huvud till stjärt ungefär, sen vet jag ju inte riktigt hur långa benen är. Men plus 15cm ungefär. Nu växer han ju inte så mycket mer på längden utan ligger mest och tjockar på sig och utvecklar sina lungor! 
Hans rytm är helt okej fortfarande och jag hoppas han har kvar samma dygnsrytm när han kommer ut. Då kommer det bli skönt för mamma och pappas sovrutiner :)

Emmaljunga city cross 2010

2012-04-21 / 15:07:33
Denna Emmaljunga är till salu. Endast liggdelen använd i 5 månader. Ser ut som ny. Vi känner efter mycket om och men att denna vagnen inte passar oss, så vi har köpt en annan. 
  • Liggdel
  • Sittdel
  • Regnskydd till båda delarna
  • Myggnät/Solskydd till båda delarna
  • Punkteringsfria däck
  • Det mörkgrå tyget är vattentätt
  • Det går att vända båda delarna åt det hållet man tycker känns bäst
Kan säljas i både Stockholm och Östergötland om någon är intresserad, vilket jag hoppas ;) 
5500:- och priset diskuteras vid snabb affär!



Bio med mitt hjärta

2012-04-20 / 20:39:28
Nu ska Kimpan och jag iväg på bio. Han hade dåligt samvete för att han jobbat över igår och för att han fortfarande inte kommit hem från jobbet nu, så han ville gå på bio! Sötnosen :) tur att vi hade två gratisbiljetter som vi fick av mormor och morfar i julas :)



Besök hos barnmorskan

2012-04-18 / 17:41:02
Imorse var jag hos barnmorskan för ytterligare kontroll :) det var 22 dagar sedan jag var där nu, alltså ungefär tre veckor. Egentligen ska man gå varannan vecka men vi fick inte in någon bra tid. 

Allt såg bra ut med lillkillen! Hjärtslagen låg på 144, magen hade växt 3 cm, alltså typ 1 cm i veckan och han ligger åt rätt håll! :) Misstänker att han gjort det väldigt länge, men bm har inte riktigt kunnat känna huvudet förrän nu, eftersom han fortfarande ligger ganska långt bak! Hoppas verkligen han inte får för sig och ändra sig nu de här veckorna som är kvar, då blir det inte skönt för mamma Lovis! Jag hoppas han ligger såhär till fixeringen och att den sker snart. 

Frågade idag hur lång tid det tar innan bebisarna kommer efter att de fixerat sig. Jag fick svaret: Allt ifrån 1 timme till 4 veckor! Hehe. 

Mitt blodtryck var lite högre denna gång. 120/80. Blodsockret var bra och låg på 6.3, järnet snappa jag inte upp denna gång men hon sa att det var bra och att jag ska fortsätta med mina järntabletter. 
Vi tog urinprov för att se så jag inte har någon urinvägsinfektion (har ibland åt när jag kissar) och det enda minuset var att jag hade lite för mycket socker i urinet. Vilket betyder att jag måste dra ner ännu mer på det som är svårast att motstå just nu! Läsk, bullar och allt sådant klarar jag mig utan. Det är chokladen jag inte klarar mig utan :/ jag behöver det inte varje dag, men minst ett par gånger i veckan. Ska verkligen försöka hålla mig endast till lördagar från och med nu! 
Har inte haft något problem innan eftersom jag inte kunde äta sött förrän från 1 månad tillbaka, så de e jobbigt när det är dåligt värde på något.

Förlossningskurs

2012-04-18 / 17:31:42
Igår var jag och Kim på förlossningskurs hela dagen! Riktigt, riktigt bra och jag tror Kim har lite mer koll på läget nu, plus att han fick prata av sig med lite andra pappor :) 
Ett par nyttiga filmer, tips om smärtlindring, massage och olika stolar/bollar man kan använda sig av under förlossningen, ledning genom andning, med mycket mer fick vi lära oss! 

Jag är och har inte varit nervös inför själva förlossningen någon gång faktiskt. Jag vet att det kommer göra jävligt ont, jag vet att han måste ut på något sätt. Jag vet att vi kommer ha bra proffessionella läkare och barnmorskor omkring oss och skulle något gå fel så får man hjälp i tid. Jag tror att lyssnar man bara på sin kropp, barnmorskan och sin käraste som sitter bredvid så kommer allt gå hur fint som helst och utan onödiga bristningar :) 

Den smärtlindring jag hittills funderat på är akupunktur, tens och lustgas! Jag vill helst inte ha epidural-ryggbedövning, för jag är rädd att tappa kontrollen över mina muskler då. Hellre känna och ha sjujävulskt ont ett par gånger än att inte ha kontroll och spricka hela vägen! Men vi får väl se hur det blir! Oftast kan man ju inte bestämma detta i förväg!
Om ni är några mammor som läser här inne, hur gick era förlossningar till och vad skulle ni rekomendera för smärtlindring?

Vecka 32 magbild

2012-04-16 / 14:39:44
Hej hörreni, jag vet att jag är urdålig på att uppdatera nuförtiden, men för tillfället är jag väldigt trött och även om jag har massor att blogga om samt en massa bilder som ligger och väntar, så orkar jag inte uppdatera lika ofta ... men det är bara just nu, så försvinn inte från mig :)

Här kommer det två bilder! En från vecka 25 och en från denna vecka, 32. Jag missade att fota magen förra veckan mitt upp i allt påskstyr :( så det är enda veckan jag inte kommer ha någon bild ifrån. Lite tråkigt då den verkligen har ändrat i form på bara en vecka. Men men, that's life!



Mitt mående är: otymplig, svårt att sova på nätterna, vilket leder till att jag blir jättetrött om dagarna. Powernaps är dock det enda som funkar för att jag ska bli lite piggare! 
Halsbrännan har börjat komma igång ordentligt eftersom det verkligen trycker uppåt nu och jag har fått en hel del sammandragningar/förverkar/mensvärk i mage och rygg efter att jag gått en timmes-promenader, fast värken kommer inte förrän på kvällen. 
Aptiten ligger på minus och det enda jag får i mig är fortfarande bara typ bröd och pasta. Sötsaker funkar utmärkt! Dumt nog... får vara lite försiktig på den fronten. Kött funkar typ inte alls och jag har känt att det är även börjar bli svårt att få i sig lunchen på jobbet. 
Igår fick jag panik på kvällen när jag skulle sätta mig upp från soffan, lillkillen låg jättekonstigt i magen, jag fick jätteont och hade jättesvårt att andas, vilket ledde till att jag utbrast att: "Nu orkar jag fan inte mer! Nästa unge är det din tur och bära på Kim!!!" Heheh. Riktigt så farligt är det ju faktiskt inte, men just i den stunden är det fruktansvärt tungt. Ett barn till ska jag nog klara av i ett senare skede, då är ju detta glömt ;).

Bebis har börjat röra sig otroligt mycket hela tiden och vrider sig fram och tillbaka, alltså, det känns inte som att han gör volter utan att han ligger med huvudet ner, som han ska och bara liksom "rullar runt" åt sidorna. Vi ska till BM på onsdag så vi får hoppas hon kan känna om han ligger rätt då :) skulle ju va skönt o veta! 
Det är i alla fall supermysigt när han ligger och puffar på mig och det tycker Kim också när han känner allt utanpå nuförtiden :') dock kände jag häromdagen när jag var hemma en dag från jobbet att det blev lite väl mycket rullians i magen när han hade hållt på i flera timmar. Jag skojar inte, heeela dagen rörde han sig, så jag var helt öm inuti och på huden uppe vid magsäcken på kvällen! Mysigt, som sagt, men lite jobbigt också! Man får liksom aldrig riktigt lugn och ro de dagarna och jag kan ju inte direkt säga åt honom att ligga still eller ta ut honom en stund och låta honom sprattla någonannanstans ett tag, vilket man skulle vilja ibland ;)

Pappas röst

2012-04-11 / 10:48:41
Igår kväll när Kim lade sitt huvud på min mage och pratade med lillkillen så började han buffa efter honom. Lite häftigt då han faktiskt "följde" Kims röst om han flyttade på huvudet. Tyckte det var jättemysigt :') 
Jag känner så galet tydligt nuförtide när han bökar runt fram och tillbaka hela tiden och det är så hiiimla mysigt! Ja, jag vet, det är väldigt mycket som är mysigt i min värld just nu! ^^ 
Jag är så kär i Kimpan och så "kär" i vårt lilla nystan i magen som snart är här hos oss! 8 veckor kvar till BF!

Tro inte

2012-04-05 / 12:51:31
att man kan cykla som nästan höggravid när man inte gjort det på hela graviditeten och att den konditionen finns kvar! Det är nämligen ett misstag.
Imorse var det nämligen så att det hade hänt någon olycka i tunnelbanan så tågen gick inte. Eftersom jag var tvungen att komma till jobbet och det inte går några bussar härifrån till jobbet så fick jag glatt ta kimpans cykel och cykla. Det skulle jag inte gjort.
När jag kom fram pep det om halsen när jag andades, jag var knallröd i ansiktet och svettades som en gris. Ändå har jag gått en timme varje dag för att hålla i gång i flera månder, men det hjälpte inte för cykelturen. Fy sjutton vad jobbigt det var! 
Mina kollegor bara utrbrast: "Men HERREGUD, hur är det fatt?!?"
"Jorå..flås flås, bra...flås..jag har ..flås..cyklat..flåsflås...bara"
"MEN VI SA JU ÅT DIG ATT INTE CYKLA, ÄR DU INTE KLOK??? Tänk om du skulle ramlat på bebis!!! Du måste ju ta det lugnt, för jisse namn!!"
"Ja, men jag cyklade bara ju.. jag hade inte kommit hit på något annat sätt..liksom, hehe". 
"Men du hade ju kunnat vänta på tunnelbanan...nästa gång väntar du på tunnelbanan!
"jajaa, okeej"



Alla möbler på sin plats

2012-04-03 / 20:17:22
Jag som fick panik i vecka 30, kan nu känna mig väldigt lugn! Vi har lagt ut en hel del pengar på att köpa färdigt babymöbler och saker de senaste två veckorna och det känns jätteskönt! 
I fall, han väljer att komma för tidigt, vilket man aldrig vet, så känns det skönt att allt står på plats och är redo att användas. 
Dock ekar ändå mormors ord i huvudet: "Tääänk om det händer något, man ska a l d r i g köpa så mycket innan han kommit till världen".
Men samtidigt skulle jag inte kunna köpa allt i sista minuten heller, och nu är det ju faktiskt så att han kan komma alltifrån 7-11 veckor och jag går i alla fall in med inställningen att få ett friskt och levande barn! :)
Bilder kommer vartefter jag fått allt som jag vill ha det möblerat!

Älskade du

2012-04-02 / 19:41:41

Jag älskar dig så att hjärtat värker. Det liksom svämmar över med känslor eller vad det nu är för tokigt som styr hjärtat. Det värker bara av goda skäl. 
När jag tittar på dig ser jag det finaste jag någonsin fått. Ett perfekt ansikte med stora fina blågrå ögon, mörka långa ögonfransar, en perfekt skapt näsa, fint hårfäste med tjockt hår, din fina haka med perfekt rakning på skägget, gosig hals, perfekt kropp. Jag kan titta på dig i evigheter och aldrig tröttna, jag tittar på dig och förstår inte hur jag, j a g av alla flickor kunde få den prins jag alltid drömt om. Jag och min annars vanliga otur liksom. 
Inte nog med att jag hade turen att hitta killen som faller sig perfekt i mina ögon utseendemässigt. Världens bästa personlighet finns inuti detta paket också. Du är social och hjälpsam mot både mig, medmänniskor liksom gamla tanter eller farbröder, vågar visa känslor inför mig, vågar alltid vara dig själv inför mig. Du dampar loss lika mycket som jag, om inte värre än min störda humor många gånger och det bästa är att vi bara är oss själva och kan skratta med och åt varandra. 
Vi kan prata om allt, det sker inga missförstånd pga. det. Och skulle det göra det, som gör att vi blir osams, finns det inget som stärker oss så mycket som efter ett gräl. Det är konstigt det där, att man bara känner sig starkare tillsammans efter att man bråkat, antagligen är det för att man reder upp och klarar ut saker, förstår varandra bättre efteråt. 
Du har alla bra egenskaper en karl i mina ögon ska ha. Ordning och reda, framtidstankar, otroligt hög arbetsmoral, omtänksam, höga men relevanta mål, intelligens, nyfiken, jag överdriver inte när jag säger att han har allt. 
Om inte nog med det så kommer du att bli vääärldens finaste pappa till vår unge. Jag ångrar inte en sekund att du blir pappan till mitt/mina barn, för det skulle inte finnas någon bättre. Tillsammans kommer vi inte bli annat än de bästa föräldrarna till vårt barn och jag är så glad för det. Jag är så glad och tacksam för dig och det absolut bästa av allt är att jag alltid får bekräftat, på riktigt, att du känner detsamma för mig. Att du älskar mig högre än allt annat och att jag faktiskt är bara din. Och att få vara din, är det bästa som hänt mig. Jag har haft sådan makalös tur att jag hittade dig och jag är så förbannat glad för att jag vågade åka upp till dig, den där väldigt kalla vinterdagen den 14 januari. Tänk om jag inte hade gjort det.

Ordet älskar för mig är nästan inte tillräckligt när jag skriver att jag älskar dig. Det är så mycket större än så. Men om älska är det allra, allra starkaste ordet och lite mer än så i världen, då ÄLSKAR jag dig. Och lite till.

Soooommar!

2012-04-02 / 19:39:15
Jisses så jag längtar efter sommaren! Inte nog med att jag längtar efter bebis så har jag ett otroligt sug efter en kall öl eller cider eller ett glas vin och en cigg! Jag vet...konstigt sug, men jag kan inte rå för det! Jag som annars hatar alkohol och nu för tiden har ganska väldigt svårt med cigarettrök! Haha, säger storrökarn sen förr!




Magen vecka 29 och 30 (+4)

2012-04-02 / 16:58:04

Jag har ju varit väldigt sen med att lägga upp dessa magbilder! Hehe. Men här kommer dem! Inte sådär jättestor skillnad på veckorna skulle jag vilja påstå.

Förövrigt så har jag inte känt någon större skillnad på dessa två veckor heller. Jag mest bara är. Har konstigt nog blivit lite lättare att andas när jag sover på rygg, eller så är det väl bara att jag lägger märke till det de få gångerna jag vaknar på rygg och sover riktigt skönt. Mycket beror väl på hur lillgossen i magen ligger också kanske. 
Jag har börjat få världens magknip (men tror det beror på järntabletterna tillsammans med trycket på alla organ och tarmar)  och det är verkligen i n t e skönt! Vet knappt var jag ska ta vägen när jag får jätteont och jag kan inte böja mig framåt för då tar det helt enkelt stopp. Därför kör jag nu för tiden, om jag verkligen måste böja mig ner, på en väldigt viiid hukställning ner och så tar jag mig knappt upp igen för att det är så tungt! Haha. *
Värmeböljan i kroppen är väl också något att poängtera. Det är förskräckligt och kommer lite när det vill. Det kan bara börja pulsera i hela ansiktet eller i hela kroppen helt plötsligt. Händerna är jämt varma och det är sjukt äckligt när det känns som man alltid har handsvett. Sköljer händerna i kallt vatten sjuttio ggr om dagen. 
Fötterna har fått en chock över min plötsligt så tunga kropp att Kimpanälskling i stort sett får massera de varje kväll. Stackarn. Men han gör det...ibland väldigt motvillligt. 

Annars mår jag nog väldigt bra. Aptiten är väl inte på topp, men jag mår i vilket fall som helst inte illa eller något sådant jobbigt. 
Jag älskar lillkillens rörelser och att jag känner varenda än. Han har även börjat få en tydlig dygnsrytm som jag hoppas han behåller när han kommit. Han sover mest hela dagarna, vaknar till lite då och då på dagen och vänder och vrider på sig, oftast när jag kommit hem och runt 15-tiden när jag äter mellanmål. 
Sedan vaknar han till igen på kvällen när Kimpan och jag sätter oss i soffan efter att ha ätit middag, så är han oftast igång tills vi går och lägger oss. Han vaknar aldrig samtidigt som mig på morgonen utan är en riktig sjusovare. Oftast gör han bara några fåtal rörelser vid frukost och några under förmiddagen, men annars så är det lugnt :) det är grymt häftigt när man känner de där speciella rörelserna, som att någon drar med en geléklump inne i magen, hehe :) mysigt. 

Hos BM sist jag var där mätte hon att han var 29cm i sitthöjd.. vet inte riktigt hur långa benen är nu, men i helhet är han väl runt 45 cm iså fall, om han inte har väldigt korta ben ;). Hjärtslagen låg på 148 så det såg bra ut :) 
Jag tror han har vänt sig och ligger rätt i väntan på fixering, för det känns verkligen så. Men BM kunde inte riktigt känna var huvudet var..konstigt nog, så vi får vänta o se till nästa gång. Men då måste han ligga rätt i vilket fall, för sen blir det för ont och trångt för mig om han ska hålla på och styra med det efter vecka 33...
Han väger runt 1.5kg nu :)

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0