Min dag

2012-01-31 / 12:17:03
Godförmiddag kära läsare! 
Vill bara börja med att säga att det är så otroligt roligt att det är så många som vill följa min blogg varje dag! Jag blir jätteglad och det sporrar mig att skriva om minnen och allt annat som jag kommer tycka är roligt att gå tillbaka och läsa sen, så tack kära ni :)

Idag har jag massor att bocka av på schemat! Det är underbart fint väder här i Stockholm idag och precis lagom kallt! Jag ska börja med att ta en promenad med Sigge. Sen ska jag utföra en hel del ärenden under dagen, bland annat hitta en sista present till Kim och förbereda inför hans födelsedag. Lämna in hans klocka, gå till en måleriaffär, eller vad det heter, posta brev, slänga skräp, hitta en tygaffär, med massor massor av mera! Så nu måste jagsätta fart innan Kim kommer hem, för idag ska vi åka in till stan och åka skridskor! Weey :) ska bli roligt!

På återseende!

Min födelsedag

2012-01-30 / 16:20:28
Igår was "the big day". Jag fyllde ju 20 år! Men den blev faktiskt väldigt lugn och skön och spenderades bara med min älskling! 
Det började som sagt med att vi vaknade upp med Torkel och Conrad. Tyvärr ingen frukost på sängen då Kim inte ville rota i deras skåp direkt. Men det gjorde ingenting! Det blev en härlig förmiddag ute i parken där vi gungade och busade med Torkel och Conrad! 

När vi sedan åkte därifrån ville jag gärna gå på stan, då det är något vi aldrig hinner med att göra tillsammans i lugn och ro. Det blev en hel del fynd, då jag hade en drös med rabattcheckar på både H&M och Kappahl. Vi fick bland annat hämta ut en gratis body från kappahl för att jag blev medlem på "allförföräldrar.se". Inte helt fel! 
Jag valde en ifrån det underbara märket newbie och i storlek 62, så att han kan ha den lite längre sedan :). Jag ville egentligen ha i 68 men de var helt slut! De gör i alla fall underbart fina babykläder! 

Efter stan åkte vi hem och vilade lite då vi både var trötta efter natten och dagen med två väldigt aktiva barn, samt en hel dag på stan. Vi skulle åkt skridskor men varken tiden eller den riktiga orken fanns där. 
Kvällen avslutades i alla fall på en väldigt mysig tapasresturang som vi inte prövat. Den låg här i närheten och det var SÅ gott och vi hade så mysigt :) Vi pratade om allt och allt var så perfekt! Jag är världens lyckligaste tjej med min fina underbara Kim. Jag fick mig även frågan igår: "Hur kan man bli mer och mer kär för varje dag?". Ja, det är en fråga jag verkligen inte kan svara på, men verkligen också undrar. Tänk att vi två, som inte kände varandra alls, kommer från två olika städer, båda har svårt för att bli kära på riktigt, fann varandra och det bara klickade från början och att vi nu känner såhär. Fortfarande som nykära. Är inte det helt underbart? <3



AAllt jag köpte var på rea, så jag fyndade verkligen! Kommer inte riktigt ihåg priserna på allt, men detta är i alla fall lite av det jag köpte :) Skorna fick jag för halva priset! De kostade ordinarie 1599:- och jag har länge suktat efter ett par kängor, så de fick det bli! Jag fick även 500kr av pappa till ett par skor i födelsedagspresent, så man kan säga att jag betalade 300:- för ett par nya skor och det är ju absolut inte fy skam! 

Det blev även ett par skor till bebis, men de kan vi ju inte använda på ett bra tag! Det var Kim som såg dem och sa att vi var tvugna att köpa dem för han tyckte de var så snygga :) haha sötleif! Han som hela tiden säger att vi inte behöver köpa kläder ännu ;) han blir allt lite sugen, men kanske också lite hjärntvättad av mig som alltid går förbi babyavdelningen! Visst är de underbara?
Just det, vi fick ju en hoppgunga, som ni kan se, av Maria och Johan också! Så himla snällt! :)

Bilder från kvällen kanske kommer i ett annat inlägg någon dag. För de ligger på Kims telefon och han är på jobbet!

Svar på kommentar

2012-01-30 / 15:02:03
Postat av: Tove Lantz

Har ni funderat något mer på namn nu när ni vet kön på bebis? Själva väntar vi en pojke som kommer heta Levi om det passar :)


Svar: Roligt att du undrar :) Jag föreslog faktiskt Levi för min sambo igår, men han tyckte inte det passade in så bra hos oss. Vi har ett pojknamn som vi känt starkt för hela tiden, men inte riktigt vill avslöja ännu :) Däremot försöker vi hitta "reservnamn" om det som vi har, precis som du säger, inte skulle passa när han väl tittar ut. 
Men vi är inte riktigt ense där. 
Min pappa föreslog Ossian, vilket jag har fastnat för, men inte min sambo. Men han lovade att tänka lite extra på det! Hehe. 
Jag tycker det är svårt med namn och det är svårt att komma på något som skulle passa SÅ bra som det vi redan har, men vi får se! 

Har ni läsare några pojknamn-förslag så är allt välkommet! Vi vill ha det enkelt, lite ovanligt och gärna internationellt.


Barnvakt

2012-01-30 / 12:58:26





I lördags var vi barnvakt åt mina små favvisar Torkel och Conrad, som jag var barnflicka åt i Linköping! Deras föräldrar skulle på 60-årsfest här uppe i Sthlm, så vi var i deras lägenhet här och vaktade de små liven till söndag. Som jag saknat dem och som de har utvecklats! Conrad kunde gå och springa och hade fröändrats så mycket till utseendet och Torkel rabblade på som bara den med massa meningar och ord! Vilken förändring och så roligt! Vi hade det jättemysigt. 
Sov över där till min födelsedag, så den "firades" där på morgonen. Sen skriver jag ett annat inlägg om hur vi fortsatte att fira den :)

Vecka 21 (20+4) magbild

2012-01-28 / 12:43:20

Idag är vi på 20 fulla veckor och 4 dagar, alltså vecka 21. Jag börjar känna mig riktigt gravid och magen får finare och finare form för varje vecka. 
Denna gången bad jag Kim ta bilder på magen, han erbjöd sig. Så sa jag bara att han skulle ta så det såg ut som i verkligheten. Och detta blev resultatet, kan säga att det är väldigt likt. Framifrån börjar magen se gigantisk ut, medan den från sidan ser lite mer lagom ut ^^ 
Mitt fläsk från sidorna på magen börjar försvinna och sätta sig på min kula istället, det är faktisk helt okej enligt mitt tycke, jag har alltid hatat mina "kärleksnyp". Istället syns den fina gravidlinjen på sidan :')  Det syns ganska tydligt på bilderna att det inte är jättemycket kvar på sidorna! Hoppas att det försvinner med den nya formen jag får på kroppen och håller i sig till efter parveln är ute med! Lättare att träna bort allt fläsk fram på magen sen! Haha. 
Undra om mina promenader med Sigge och träningsdagar på gymmet bidrar till detta nu? :) då ska jag absolut fortsätta i så fall!

Mammaträff

2012-01-27 / 17:41:58
Är precis hemkommen ifrån min första mammaträff (utan barn)! Träffade två härliga tjejer som dock är väääldigt höggravida! De ska ha vilken dag som helst! Lite roligt, den ena på min födelsedag och den andra på Kims födelsedag, haha! 
Vi satt på café Waynes i 2.5 timmar och pratade i mun på varandra ;P hehe, nä men det finns så sjukt mycket att prata om när det gäller, bebisar, bebismagar, barn och graviditet i övrigt. Det var i alla fall hur mysigt som helst och kommer göras om fler gånger. Nästa gång med de tjejerna då deras bebisar också är med. Men så tänkte vi få ihop ett litet gäng :) Hur roligt som helst och få ett sådant nät! Alla är runt min ålder också, så det är superkul! 
Har våra barn andra barn att leka med sen också! 
Tog tyvärr inga bilder, då det kändes lite väl rätt fram, när det var första gången man sågs, så det får bli nästa gång! :) 

Ikväll kommer Kimpans faster hit och vi ska äta middag tillsammans! Det var ett tag sen då hon varit bortrest så det ska bli trevligt! Hjärtat kom hem tidigare från jobbet idag så nu ska jag gå och mysa med honom innan vi får gäster! Ha en bra fredagkväll allihop!

Första plaggen

2012-01-26 / 22:49:59

Idag köpte älskling och jag de första kläderna till vår lilla parvel :) Kikade bara in på Åhlens och så hittade vi dessa söta! Fick en body, pyjamas och en tunn sommarmössa i stl. 50-56 för bara 198:-. Hur nöjd som helst är jag! Äntligen får man börja köpa lite smått! :)
Ser ni vad märket heter då? ;) Lite därför vi valde att köpa det som första kläder lite spontant! Lite roligt att det fanns ett märke som heter samma sak som vi kallar lillen i magen :)

Upp upp och iväg

2012-01-26 / 10:42:41
Pizzan kom till slut! Efter 2 timmar OCH ytterligare ett telefonsamtal om att vi faktiskt hade beställt en pizza. Då kan jag lova att jag både var hungrig och arg! Dock kunde inte han som levererade pizzan svenska så det var ingen idé att ens klaga. Tur för dem att pizzan var god i alla fall. Jag kommer nog dock aldrig mer köpa pizza där. 

NU har jag gjort mig iordning och ska iväg till min blivande chef för att skriva på anställningsavtal! Känns helt okej faktiskt...kanske lite mer än okej tillochmed :) Sen tänkte jag gå en runda på stan innan jag ska ut med Sigge, för att se om jag kan hitta ett par nya stövlar till mig. Jag tänkte ge mig själv det i födelsedagspresent!

Funder även starkt på om jag ska klippa mig en snelugg, men det får jag ta senare idag iså fall! 

Tjingeling! ;)

Hemkörd pizza

2012-01-25 / 20:11:47
Vi bestämde oss idag för att prova på att köpa hemkörd pizza från en blankett som damp ner i brevlådan idag. Vi ringde nog och beställde för mer än en halvtimme sen och de har ännu inte ringt och sagt att de är här. Hmm. Hur lång tid ska det ta liksom? Spännande spännande. Gör en redovisning lite senare för er som är intresserade! ;) hehe.

Dermalogica - Stress relief treatment oil

2012-01-25 / 15:30:16
Är det någon som vet eller har erfarenhet om denna produkten är verksam mot växande gravidmagar? Dermalogicas produkter gillar jag väldigt mycket för övrigt men de är ju ganska dyra. Så därför undrar jag om det är någon som upplevt denna som bra eller om man lika gärna kan köpa en billigare variant?

Födelsedagar

2012-01-25 / 15:26:20
Nu har jag precis beställt hem Kims födelsedagspresent. Bäst att vara ute i god tid! Tyvärr kan jag ju inte skriva vad det är eftersom jag faktiskt inte vet om han kikar in här ibland. Förhoppningsvis kommer den redan i veckan :) 
Jag fyller ju 20 år på söndag och Kim fyller 23 på torsdagen veckan därpå, så roligt nog är det bara 4 dagar mellan våra födelsedagar. 
Jag har önskat mig en systemkamera (för tredje året i rad) av min mamma med familj och jag hoppas så innerligt att jag skulle kunna få en nu när jag fyller jämt. 
Jag önskar mig även presentkort på klädbutiker eftersom jag alltid blir så dumsnål när jag ska köpa kläder till mig själv att jag tycker att pengarna kan gå till annat (vilket också märks i garderoben, den är jävligt tråkig). 
Och lite annat smått :)

En känslig Lovis

2012-01-25 / 09:23:19
Som vanligt vaknar alltid Kim och jag samtidigt. Även på natten, har vaknat så många gånger på natten och så tittar jag på Kim, sekunden efter slår han också upp ögonen...och så tittar vi sådär mysigt på varann med ett värmande leende, ibland läggs det till en kärleksfull nattkommentar, kryper ihop intill varann, flätar ihop våra ben, som om vi vore en kropp oså somnar vi om så. Det är det absolut bästa som finns och jag älskar att få sova bredvid den jag älskar och beundrar allra mest, varje natt. 
Samma på morgonen så vaknar vi nästan varje morgon precis samtidigt. Det är så mysigt, oså ligger man o myser o pratar en stund innan man tillsammans går upp och äter frukost! Underbara samboliv <3

Precis som denna morgon, vaknade vi upp samtidigt. Tillsammans med mina ûberkänsliga hormoner i kroppen blandat med att jag är så ovan vid att Kim åker ifrån mig varje morgon till jobbet så blev det för mycket och när jag skulle pussa honom hejdå vid dörren så började jag storgråta. Det kändes förfärligt hemskt att han skulle åka när jag bara ville ha honom hemma och fortsätta mysa framför tv:n i soffan.
Jag fick en stor kram och massa pussar, kommentarer som bara Kimpan kan ge och så var han tvungen att gå i alla fall. Tur nog ringde han precis när han gått ut, så jag fick prata lite till med honom medan han gick till jobbet. Ja, vissa dagar är verkligen känsligare än andra kan jag lova. Men det finns något fint med de dagarna också! :)



Hihi, hittade lite "gamla" bilder här på min mac, från i höstas. Vi var på höstpromenad och stannade vig en lekplats för att gunga! Mys och nostalgi! :')

Skönheten

2012-01-24 / 16:17:07

Det var det här inlägget som skulle bli det roliga som jag skrev om igår! :) Jag har inte visat vår finfina barnvagn som vi faktiskt köpte för några veckor sedan redan! Vi hittade världens fynd på blocket, där allt med vagnen ingick, även en sittdel så att man kan ha vagnen upp till barnet är 3 år! Den är bara använd till 1 barn och i knappt 1 år. Från 2010! Så vi slog till. Perfekt att den är mörkgrå också eftersom vi då inte visste om det var en pojke eller flicka! Men den passar ju till båda :) Är sååå nöjd! Den är perfekt och så himla mysig! Kommer bli superbra till vår pojk! Den är stor och rymlig också, och det är bra till i sommar, då det antagligen kommer vara ganska varmt. Så han inte svettas ihjäl i en liten trång vagn :)

Vad tycker ni? Är den inte hur fin som helst? 



Breakeven - Falling to pieces

2012-01-24 / 10:35:59
Underbar liten tjej som sjunger något grymt bra! Länge sen jag både lyssnade på musik och kastade in ett musikinlägg här. Saknar verkligen musiken själv. Varför har jag slutat? Jag ska ta mig en riktig funderare över det.



Vecka 21

2012-01-24 / 09:55:20
Godmorgon på er alla morgonpigga! 
Idag var jag själv inte uppe innan tuppen, men i alla fall med den! ;) Klockan 7 ringde klockan och då var det dags att klä på sig, äta frukost och sedan åka bort till Barnmorskemottagningen. 
Vi hade ännu ett ultraljud inbokat idag, för att på det senaste så var det för att se hjärtat från alla dess håll. Sköterskan ville såklart vara helt 110% från alla vinklar så därför fick vi en ny tid. Allt såg hur bra ut som helst och han hade fyra portar i hjärtat, vilket man ska ha :) 
Han sprattlade på som tusan där inne och var riktigt livlig. Såå underbart att se! Sist koncentrerade jag mig så mycket på vilket kön det skulle vara så jag hann inte riktigt med att tänka på hur mycket han rörde på sig. Jag ville ju bara få ett svar! Men nu blev jag jätteglad när jag såg hur han vevade med armar och ben och vred på sig. NU börjar äntligen fatta att jag verkligen är gravid och att det är en liten bebis i magen, som snart kommer ut till oss. Det är verkligen inte lång tid kvar. Jag har börjar känna sådan kärlek när jag tänker på bebis eller när jag sitter och tittar på bilderna, som jag dessutom kan titta på i evigheter. 



Ser ni hur han ligger med benet på denna bild? Han har liksom vridit det in mot kroppen, man ser vinkeln med hjälp av foten. Sen tycker jag det är så sött att handen ligger där uppe vid huvudet, så har han gjort många gånger när vi varit på UL. Vi har en annan bild, men som inte är lika tydlig, där han gör så också ^^


Detta var sista gången vi såg vår lilla parvel på skärm! Nästa gång blir i verkligheten! :') Är så himla glad för att vi faktiskt har fått göra hela 4 ultraljud och fått se honom så många gånger! Nu när jag vet att allt verkligen ser bra ut så kan jag känna mig lugn också och det är faktiskt en rätt viktig bidragande del till en bra graviditet!


Idag går vi ju också in i vecka 21. Men jag skriver mer om det, som vanligt, på lördag när det även läggs upp en ny magbild :) Sålänge får ni en nytagen UL-bild! Sköterskan var dock inte den bästa fotografen jag varit med om. Hon fotade snabbt och slarvigt, men jag blev helt okej nöjd med två bilder i alla fall, även fast man inte ser så mycket.
Han väger nu i alla fall mellan 280-370 gram och är ca. 23 cm lång :')


Sista nya designen

2012-01-23 / 21:09:39
Mina kära vänner, nu LOVAR jag att inte ändra mer på ett tag. Men det kändes verkligen dött att komma in på bloggen kände jag. Jaja, jag vet, jag ändrar mig heeela tiden. Men nu är jag verkligen nöjd! Jo, men jag är det, i alla fall ett par månader framåt :) Bara lite småfix runtomkring, som ni knappt kommer märka som ska fixas. Tycker ni att designen blev bra denna gången? Kan jag låta den vara så nu? Ni kan säkert visan också, men för eventuellt nya läsare, så KLICKA F5 om ni inte ser den.

Imorgon ska jag lägga in ett roligt inlägg, om något nytt, så glöm inte kika förbi då ;)

GLÄDJERUS

2012-01-23 / 15:53:25
Ååååh, VET NI hur glad jag är nu?! För det första, har jag för första gången verkligen på riktigt känt hur lillen rör på sig inne i magen idag. Det känns som han busar och gör volter och sparkar mig rakt fram i magen, typ var 5e minut! Hur mysigt, men konstigt som helst ^^

SEN SEEEEN HÖRRNI!! Ringde precis min telefon and guess whaat?!

Detta är namnet på min nya arbetsplats!!! JA, jag fick jobbet! :D Ååh, jag är så lycklig!!! Tack för att ni hjälpte till att hålla tummar och tår, detta är bara tack vare er ;) hehehe.

Anställningsintervju

2012-01-23 / 10:27:59


Ännu en dag uppe tidigare än tuppen och ännu en anställningsintervju. Denna gången kändes det faktiskt riktigt bra och det verkade väldigt lovande. Så nu får ni, tillsammans med mig, hålla alla era tummar och tår tills de blir blå och hoppas på att jag får detta jobbet. 
Det skulle vara sååå perfekt för mig och jag skulle kunna jobba där länge till! 20h/v fördelat på 4h/dag. Det är ju faktiskt inte sådär jättesvårt att stå ut med, även om man skulle ha lite ont i kroppen om några månader. 
Än så länge har jag ju i alla fall inte det och tänker därför inte ge upp jobbsökandet sålänge jag kan jobba! Mitt mål är att kunna jobba enda fram till slutet av maj, gärna längre om min kropp inte säger ifrån, men målet kommer vara maj och det kommer jag klara om jag får detta jobbet! 
Jag har dock slutat att ha förväntningar eller vara säker på något bara för att det känts bra, för precis allt kan hända. Men hoppas, det kan man alltid göra tycker jag allt :)

Slödag och laktosmage

2012-01-22 / 16:40:02
Det är nog den värsta slöhelgen jag varit med om. Vi har verkligen inte gjort någonting! Jag sitter fortfarande i morgonrock och har med andra ord inte ens klätt på mig idag. Fy skäms. Men jag får skylla på att jag inte mått så bra. Har märkt att jag börjar få tillbaka min laktosmage. Har haft magknip i flera dagar och imorse var min mage verkligen inte att leka med..om ni förstår. Så jag misstänker att jag har börjat konsumera för mycket mjölk...gravidaktigt nog. Får väl försöka dra ner på det ett tag och köpa laktosfri i en månad o sen börja dricka försiktigt igen. Japp, så gör jag. Det värsta är att det är så jäkla dyrt med laktos.

Så eftermiddagen har gått till att planera upp lägenheten, hur och var vi vil ha nya mäbler och bebissaker, räknat om bebisbudgeten till "sommar -och vinterbebis" Alltså, 0-3 mån och 3-9 månader och vad vi kommer behöva köpa och hur mycket vi kommer behöver spara undan nu fram till maj. Vi vill ha allt färdigt till i maj, eftersom den är beräknad till början av juni så det kan ju faktiskt hända att den vill titta ut någon vecka tidigare. Den har även gått till att äta och må lite illa. En helt okej söndag med andra ord! ;)

Magen vecka 20 (19+4)

2012-01-21 / 20:11:38
Det får bli magbilder på lördagar i alla fall! Hehe, kändes konstigt att byta när jag vant in mig vid den dagen.
Idag har jag alltså gått 20 fulla veckor och 4 dagar, vilket betyder att denna vecka snart är slut också!
Såhär ser magen ut just nu. Har börjat ta bilder i ett annat rum och i en annan vinkel nu istället för att det ska bli så rättvist så möjligt till verkligheten och ja, nu lyckades jag för en gångs skull att få till bilderna ungefär precis som jag ser ut just nu. Så, här får ni:


Andra halvan av graviditeten har börjat och vi är inne på sista veckan av månad 5.
Bebisen kan nu höra och känna igen våra (föräldrarnas) röster och lägger märke till ljud och aktiviteter i omgivningen.
Han har även börjat få hicka som kan kännas som rytmiska rörelser i magen. Barnet har inte längre lanugohår på huvudet utan börjar nu få riktigt hår som kommer vara där tills födseln, som sedan efter kommer finnas kvar på huvudet i ungefär 2 veckor för att sedan ramla av och få permanent hår. 
Benet i innerörat är färdigutvecklat och näsan börjar ta sin specifika form. Han väger mellan 210-255 gram och är ca. 22cm lång och skulle få plats i mina kupade händer!

Jag själv börjar känna mer och mer för varje dag. Varför jag ännu inte känner den så mycket är för att min moderkaka ligger i framvägg, vilket betyder att bebisen ligger ganska långt bak i min mage och därför tar det längre tid innan man känner sparkar, hickan och andra rörelser tydligt. Men det är allt på gång :) 
Tänk att det redan gått mer än 20 veckor och att lillen i magen redan är 22 centimeter lång! Tiden har gått så himla fort! :')
Jag mår väldigt bra för tillfället och känner mig verkligen gravid, samtidigt som jag glömmer bort det ibland och måste påminna mig själv att det faktiskt är så och att jag faktiskt inte är ensam när Kim är iväg. Det känns mysigt. När jag är ute och går kan jag känna hur han trycker sig utåt mot huden och det känns som han ska rammla ut, fast framifrån liksom, haha, svårt att förklara.
Jag brukar även tänka på hur fort det gick från att Kim och jag träffades till sommaren, vilket var vid den här tiden. Då känns de mkt lättare och som att de inte är så lång tid kvar. Nu börjar man längta på riktigt :) och allt börjar bli mer o mer verkligt nu!

Fix fix

2012-01-20 / 14:00:40
Har hunnit promenaden med Sigge och att fixa disken från igårkväll och imorse! Skönt att det är avklarat - det jobbigaste. Disken alltså. Promenaden med Sigge är superskön, varje dag och det är så skönt att få in en lunchpromenad på rutin! Bara få komma ut på en timmes motion frisk luft med sällskap och få betalt för det - kan det egentligen bli bättre? 

Det som står kvar på schemat idag, innan min finaste kommer hem från jobbet är:

  • Damma och damsuga, skura golv
  • Vattna blommor
  • Plocka undan onödiga framliggande saker
  • Ta ut sopor och kartonger
  • Städa i tredje rummet, samt lägga ut lite saker därinne på blocket
  • Laga mat till ikväll
Jag tänkte göra lite fredagsfint och ha lagad middag tills mitt hjärta kommer hem idag! Det är han värd efter en hel vecka på sitt nya arbete :) Vad ska ni göra till helgen?

Eftersom

2012-01-19 / 15:17:28


Anna var en vänlig själ och kommenterade att min design var väldigt lik en annans blogg design så kände jag att jag ville byta ut den. Sjävklart vill man inte vara lik någon annans blogg utan ha sin egen unika. Och när man kan trixa med sånt här så kör jag på den här nygamla nu istället. Jag känner att jag faktiskt ändå blev mer nöjd med den efter att ha gjort om den lite. Så, nu ska jag ha denna ett tag utan att hålla på att ändra. Det blir bara rörigt. Hope you like it!

Lunch

2012-01-19 / 14:13:32
Idag kom Kimpan hem på lunchen med villkor på att maten skulle vara klar när han kom. Ja, vad gör man inte för den man gillar mest? Chilli con carne såklart! För en gångs skull så smakade min mat riktigt bra, trots att jag höll på att misslyckas totalt från början...som vanligt. Men si så jag räddade situationen (bara jag hade lagt på luren som var axeln). Jag hittade typ världens största vitlök i våran vitlöksskål, hehe, tillomed värt att fota! Den var säker 3 cm bred! Snacka om mega!


Snark

2012-01-18 / 09:31:42
Var uppe tidigare än tuppen idag! Redan kl. 06.00. Jag skulle nämligen på anställningsintervju kl. 8. Var hemma igen för ca. 20 minuter sen och nu är jag hur trött som helst, så tänkte lägga mig och vila en stund till innan jag ska ut och gå med Sigge.
Intervjun kändes som den gick bra. Så nu får vi väl se. Jag skulle visst höra av mig till henne imorgon efter att ha funderat och säga om jag fortfarande var intresserad eller inte av tjänsten, eller vikariatet, som det är.
Jag ska sova på saken nu! Godförmiddag!

Försäkringskassan

2012-01-17 / 15:41:25
Helt seriöst. VARFÖR finns de ens? De är inte till hjälp med n å g o n t i n g !! Jag ringde nu för jag ville dubbelkolla så att jag inte kommer få lägsta föräldrapenningen (innan jag skickar in mitt moderskapsintyg) eftersom jag har jobbat 9 månader, MER än halvtid. 

Men nä, då säger den fi**an i luren, som dessutom var helt jävla förståndshandikappad och knäpptyst så fort jag ställde en motfråga, att eftersom jag inte skrev in mig som jobbsökande på arbetsförmedlingen i början av september så skyddar inte det min förra anställning. HALLÅ?! Jag flyttade i början av september, fick ett jobb, som dock gick snett och VISTTE INTE att jag var gravid då, eller jag var inte ens gravid förrän några dagar in i september. Hur i hela fridens ska det då gå till?! Och v e m  f a n skriver in sig på arbetsförmedlingen så fort man blir arbetslös, när man dessutom trodde att man skulle få ett jobb i samband med flytten. Asså et är ju helt jävla absurt!!!


Jag ska fan i mig se till att jag får högre än den lägsta jävla föräldrapenningen. Nu kan jag lova att det finns både en arg Lovis OCH Kim i detta hem. Detta är inte rättvist, överhuvudtaget!!



Har gjort

2012-01-16 / 20:10:40
Ännu en ny design. Jag vet, men jag blir aldrig nöjd och så kan det ju vara lite roligt med varation, visst? ;)
Ser ni inte den nya designen så klicka F5! En liten mini-update såhär på kvällskvisten! Hoppas ni har en bra kväll!
Nu har Kimpan kommit hem för ett tag sedan så nu ska vi gå till vårt nya missbruk: Alfapet! Heheh.

Träningsvärk och promenad

2012-01-16 / 16:05:44
Igår tränade jag lättare styrketräning, just för att man får ju inte ta i så mycket med en bebis i magen. Ändå har jag världens träningsvärk i rumpan och axlarna/skuldrorna idag! Helt sjukt. Förstår ni då hur otränad jag är på de ställena? Jaja, det går ju över i alla fall!



Jag har även varit ute på en timmes promenad med en hund som heter Sigge som jag ska börja lunchpromenera med. Ja, det är sådana jobb man får ta när man kommit såhär långt i graviditeten och ingen vill anställa en för att man ska få barn om ett halvår...okej 5 månader, men ändå. Himla dumt det där! Tur att småjobben finns! 
Sigge är i alla fall en vacker liten hund som är underbart snäll, det ska bli roligt att få ha honom till sällskap :)

Nytt jobb

2012-01-16 / 09:22:30
Ja, nä tyvärr är det inte jag som börjar ett nytt jobb idag utan min kära sambo! Det är både den efterlängtade och minst efterlängtade dagen. Det bästa är ju att det givetvis är jätteskönt att en av oss nu har en fast heltidstjänst. Det tråkiga är att jag kan få lite panik över att det var nog sista gången i våra liv som vi har kunnat umgås så mycket tillsammans i flera veckor i rad. Så kan jag känna att jag inte riktigt tagit vara på den tiden för att man bara levt på i nuet. Ni vet, suttit mycket vid datorn för man sökt jobb, sovit jättelänge på morgonen, inte gjort något speciellt på dagarna utan bara suttit hemma. Då kan jag faktiskt få lite ångest. 
Men, å andra sidan kan man väl inte hitta på saker hela tiden heller...för det kostar faktiskt pengar. Och om jag tänker efter så har vi faktiskt gått på stan, tränat tillsammans, gått promenader, gått på bio, bakat osv. Alltid gått upp och ätit frukost tillsammans, vilket i alla fall jag tycker är en väldig mysfaktor på morgonkvisten.

Nu ska jag gå o lägga mig en stund till. Är verkligen jättetrött. Inte alls van att gå upp vid 07.

14 Januari och 1 år

2012-01-15 / 18:08:49
Igår var det ett år sedan jag åkte upp och träffade Kim i Stockholm för första gången! Tiden har gått så gaaalet snabbt, så det nästan är läskigt! Imorgon firar vi 11 månader "tillsammans offentligt"
På morgonen fick jag frukost på sängen, och Kim satte sig i fåtöljen bredvid med en kopp te. Sen låg vi och pratade hela morgonen om hur det var första gången vi träffades, vad vi kände, vad vi gjorde och kommer ihåg! Så himla mysigt! :) Sen skulle dock Kim iväg och träffa en kompis och så blev han borta hela förmiddagen! Jag som ville åka till Kungsträdgården och åka skridskor med honom. Det fick bli en annan dag!
Men sen när han kom hem fortsatte vi mysprat och funderade på vad vi skulle göra. Vi bestämde oss för att bara laga mat och sen spela "sällskapsspel", eftersom man så sällan gör det. Så det fick bli alfapet! Mycket roligt spel!

Jag har världens bästa pojkvän, i fall alla ni vill vara lite avundsjuka :) thihi! Dessutom, lagar han världens godaste mat och efterrätter!

Vecka 19 (18+4)

2012-01-14 / 11:21:21

Lägger upp en bild på magen vecka 19 i alla fall, eftersom det gått en vecka. Sen kör vi på tisdagar ;) Den har blivit stooor på en vecka, det både känns och syns!

Såå fina kläder!

2012-01-13 / 20:14:31









Blir sugen på att köpa upp hela lagret nu! Roligare att börja handla något när man gått så långt och vet vad det är för kön! Visst är det underbara kläder? Blir tokig! Dessa från H&M, Kappahl och Lindex.



Ultraljud

2012-01-13 / 12:46:26
Hej mina käära läsare! Igår uppdaterade jag inte för att varje gång när jag skulle sätta mig ner så kom det något emellan, så jag skrev ett inlägg, men det hann aldrig publiceras! So sorry.
Meeen, idag är dagen med stort D, vi har nämligen varit på vårt tredje ultraljud, men första rutinultraljudet som vanligtvis bara görs för andra gravida kvinnor. 
Vi har ju varit på både vaginalt ultraljud och ett extra den 7 december för att kolla fosterdiagnostik. Nu alltså det tredje som kallas rutinultraljud för att kolla så allt ser bra ut, hjärta, mätningar, 10 tår och fingrar, alla andra värden, beräkna ett förlossningsdatum och så det roligaste om man vill ta reda på det: KÖNET! Vilket vi valde att göra. Det har jag känt mig säker på att jag vill göra hela tiden.

Ser ni fötterna? :) Längst upp till höger i det "svarta utrymmet". Så söta! Ca. 2 cm långa! Och kolla den hela fina kroppen (som dock ligger uppochner) och hans hela ben! "Sist svävade" bara fötterna lite ovanför kroppen, men nu såg man verkligen hela benen och armarna :)

Vi frågade hur stor chansen är att man kan se, och då sa hon att hon bara kan säga till 60% vilket kön det är. Jag bara låg där och väntade och väntade på att hon skulle kolla lite längre ner på den lilla kroppen.
Vad den hade växt på bara 5 veckor! Helt plötsligt dök det upp en liten snopp på skärmen och hon tittade i flera vinklar, flera gånger och garanterade att det verkligen var en pojke! "Ja, nu kan jag garantera det är något där, det är en pojke!" Och mina tårar bara började rinna! Hihi, fina lilla pojken  och Kimpans ögon var också helt blanka när jag tittade på honom! :) han var inte långt ifrån att fälla en tår vill jag lova :) fina Kimpan! 

Vi blev även framflyttade 4 dagar och fick ett förlossningsdatum den 11 juni! Så det känns hur bra som helst :) vi går alltså inte in i vecka 19 imorgon, utan gjorde det i tisdags! :) så vecka 20 på tisdag och halva tiden gången!! Så nu är tisdagar den nya dagen för ny vecka och nya magbilder! Känns så himla bra för det stämde inte enligt mina beräkningar att vi var en hel vecka bakåt, som den andra barnmorskan sa och så som jag räknat fram till idag. Jag är en lycklig Lovis idag!

Mellanmål

2012-01-11 / 13:48:52

Ställde mig precis och gjorde lite fruktsallad till mig och min kärlek. Tog frukten som var kvar så att den inte skulle bli gammal :) Perfekt med en apelsin, en banan och ett äpple till två personer! Såå gott är det också och perfekt innan man ska äta lunch. Lunchförslag någon? Min fantasi är slut på maträtter!

Flicknamn vs Pojknamn

2012-01-10 / 13:58:59
Om bara några dagar så är det dags för att ta reda på könet! Det gör att man funderar lite på namn! Detta är mina favoritnamn just nu, inte Kimpans (okej, Kimpan kanske är med på vissa), ingen annans, utan mina. Om er röst skulle göra skillnad, vilket namn skulle ni rösta på?! Får jag minst 10 röster så lovar jag att berätta vad könet är för något. Nyfikna? ;) Då kör vi! Det räcker med att ni röstar på antingen ett tjejnamn eller ett killnamn :)


Mammapenning

2012-01-10 / 13:28:04
En del människor, är jag så glad för att de kommit in i mitt liv! Som min förra arbetsgivare Maria, jag måste bara ge henne en eloge (stavning?) för att hon är så himla bäst! Hoppas att du läser det här Maria.
Du är en väldigt rättvis människa som gör rätt för sig och det bästa av situationen. Tack vare henne kommer jag inte att få den lägsta mammapenningen, förhoppningsvis, om jag får en bra handläggare på försäkringskassan vill säga.

Man måste ju nämligen ha jobbat 8 månader i följd för att inte behöva få lägsta mammapenning nu för tiden och jag var osäker på om jag hade jobbat 8 månader i rad eftersom jag hade en månads "uppehåll". Men det visade sig att jag hade det! Jag har ju dock inte jobbat sep-nov här uppe och har heller inte varit hos arbetsförmedlingen och skrivit in mig, vilket jag fick reda på att man skulle göra om man var arbetslös och gravid för att få en högre ersättning. Men det fick jag veta för sent. Dock sa hon på försäkringskassan att får jag jobb nu och jobbar fram till så länge jag kan så kommer de antagligen att summera allt till slutet sen och sen dra ett genomsnitt av mina timmar, för att sedan beräkna vad jag kommer få för ersättning.
Vet ni hur svårt det är att få jobb i Stockholm för tillfället?! Sjukt svårt. Så jag hoppas så innerligt att jag kan få ett napp någon gång. Att någon vill ha just mig av alla tusen sökande.



God förmiddag

2012-01-09 / 12:30:57
OM NI INTE SER DEN NYA DESIGNEN, SÅ KLICKA F5, fungerar det ändå inte så behöver ni radera cookies på er dator.


Jag har i stort sett precis klivit ur sängen...ännu en dag alldeles för sent! Men nu har det börjat bli en sån där ond cirkel att man varit uppe för länge en gång och vaknar sent, så blir man ju inte trött förrän senare heller.
Oså går man och lägger sig sent igen, för att man inte har något speciellt dagen efter och så vaknar man ännu senare dagen efter! Inget bra alls, vi som tidigare alltid gått upp rnt 8-tiden, trots att vi varit lediga.

Nu sitter jag i alla fall och äter frukost! Smakar mycket bra med rostade mackor måste jag säga! Idag har jag absolut ingenting på planeringslistan, mer än att vi ska och hämta vår post. Så roligare än denna gojja kommer jag väl inte snacka idag tyvärr.

Ännu en ny

2012-01-09 / 02:23:49
Nu har jag suttit och knåpat med ännu en ny design.. eller, jag uppdaterade den jag precis gjort, lite grann. Jag ska smaka lite på den ett tag, för ännu vet jag inte om jag är supernöjd! Vad tycker ni? Är den bättre?
Det är i alla fall kul att man börjar bli riktigt haj på det här med bloggdesign och alla koder. Hojta till om ni behöver hjälp med något vetja! 

Jag misstänker att det är en liten parvel som är pigg och alert i min mage just nu, för jag har känt en hel del rörelser i flera minuter! Så himla mysigt! Lutar jag mig för långt fram och liksom "klämmer" magen så får jag en "hård" (hårdare) spark tillbaka, det är tydligen inte bekvämt alls! :)

Nu ska jag vi gå och lägga oss, har inte känt mig trött förrän nu. Men nu ropar sängen därinne på mig. Så jag får ta och säga godnatt! Godnatt!

josse igen

2012-01-08 / 17:33:21
Lovis: "Kiiiim" "Kiiiiiiiiiiiiiimpa"
Josse: "Han igonerar dig"
Lovis: "va?! haha"
Josse: "Han ignonerar dig!"
Lovis: "HAHAHAHAHA"
Josse: "VAD?! men vad heter det då? Hjälp mig!"
Lovis: "HAHAHAHAH"


godmorgon tjugo i ett

2012-01-08 / 14:31:51
Idag vaknade vi kl. 12.42 i detta hus! Vi var nämligen uppe till typ 3 i natt, vi såg på film och hade det mysigt! Tiden bara flög förbi och jag var inte ens trött när vi upptäckte att klockan redan var 01.30! Tokigt det kan vara ibland.
Inte så roligt dock att vakna så sent för då hinner man vara uppe 3 timmar, knappt, och så är det mörkt igen.

Josses bästa igår: "Aah, men ni vet, vi sov på det där hotellet...Grandic...heter det va?!"
Jag: "Hahahah, Grand eller möjligtvis Scandic kanske du menar? hahah"
Josse: "hahah, (tjöt) jaaa, men det gjorde jag ju! hahah"


Vi såg i alla fall filmen Red State, den var sådär bra. Till viss del väldigt spännande så jag hoppade i soffan, men jag vet inte. Den var inte superbra och ingen film jag kan tänka mig att se igen. Blev tokig på vissa scener som handlade om en religös sekt, tokar. Helt okej för en filmkväll i alla fall. Dock ingen rekomendation.



nudlar och träning

2012-01-07 / 21:24:44

Idag käkade jag nudlar med biffsmak till lunch. Ni förstår, när man är gravid så känns det som att man endast kan äta det som man känner sig sugen på i det tillfället. Annars kan det hända att man mår lite dåligt eller faktiskt får avsmak för en viss rätt. I alla fall kan det vara så för mig! 
I alla fall, det var himmelskt gott!! Det smakade ungefär lika bra som thaimat i just den stunden! Tokigt. 

Nu har jag i alla varit nere på gymmet och tränat bort dem igen, meeen de 312 kcal som jag tränade bort lär väl komma tillbaka ikväll när vi ska käka upp chipsen och popcornen som ligger i skåpet. Jag har nämligen lovat snoppjosef (Josse) en filmkväll här hemma och vad är en filmkväll utan något till filmen liksom?! Ingenting.
Men, det kan ju i alla fall kännas bra och skrytas lite med att jag faktiskt tränade 45 minuter idag också plus styrketränade armar, ben och handleder. Magen och ryggen vill jag inte ge mig på...i fall det skulle vara skadligt för knodden.

bowlingkväll

2012-01-07 / 12:11:35
Igår träffade vi ju som sagt Frida och Jimmie. Först på stan för att ta en fika. Jag inhandlade även en ny BH och en tröja för mitt presentkort på Kappahl från Emma och Robin, mycket bra julklapp! Hittade två asbra fynd ;)
Efter det tog vi banan hem till oss, för jag var tvungen att byta skor. Sen blev det vidare till bowlinghallen. Vi hade beställt en bana för en timme och den timmen gick fort kan jag lova! Frida vann, för ovanligheternes skull (hon är egentligen rent ut sagt sämst på bowling, haha, jag vet inte vad som hände?!) och Kim och jag hamna sist! Inte enligt vanorna att jag hamnar sist på bowling. Jag skyller på magen och för tunga och konstiga klot! Mihähä.


Tack för en supertrevlig kväll mina vänner :)

vecka 18

2012-01-07 / 11:51:50
Jag bjuder på en ny magbild, trots att jag tycker att det är jätteläskigt! Hehe. Men, denna morgonen när jag stog och fotade så såg jag att "jäklar, vad den ploppat ut? är det verkligen morgon?! Är jag bara svullen kanske?!" Men jag har nog kommit fram till att den växt lite under veckan...Jag stod o höll in och höll in magen framför spegeln utan att jag lyckades få in den mer än någon halvcentimeter. Så detta är den bleka sanningen - jag börjar bli tjock på riktigt nu!
Men ännu en gång tycker jag att det känns som att kameran gör mig lite större än verkligheten, det blir ju sådana närbilder! Visar två bilder, från två olika vinklar.


Magen till vänster är alltså en närbild och där ser magen typ gigantiskt ut. 
Magen till höger är lite längre ifrån och det är väl lite mer så den ser ut på håll och utifrån ;)


Bebisen då:


Varje människa är unik. Den här veckan utvecklar ditt barn ett av de kännetecknen som kommer göra det unikt, nämligen fingeravtryck. Kuddar av fett som samlas på fingertopparna och tårna kommer att förvandlas till virvlande linjer som särskiljer ditt barn från andra människor.

Förberedelse för tarmsystem.
Tjocktarmen har skjutits ner till den bakre delen av bukväggen och flera matsmältningskörtlar bildas. Det matsmältningssystem som håller på att utvecklas har visat vad det går för sen flera veckor tillbaka. Fostret sväljer fostervatten, som sedan styr sin färd genom magen och tarmarna. Det förenas med döda celler och sekret i tarmarna för att bilda mekonium. Mekonium, eller barnbeck, är det svarta, tjärartade ämne som så småningom kommer att utgöra ditt barns första utföring efter födseln. 

Vikt och längd. Fostret väger omkring 200 gram och mäter omkring 16.5-18 cm från topp till tå.

åh vad det är gött att träna

2012-01-06 / 14:53:17
Nu sitter jag och Kimpan helt jättesvettiga här hemma efter ett träningspass på gymmet. Jag körde 50 minuter på crossramp. Det är så gött och man orkar så länge! Dessutom tränar det verkligen hela kroppen, det är det som är det bästa med de maskinerna!
På vårt gym jobbar Mårten Nylén som personlig tränare! Lite roligt att först se honom på reklamen på tv-apparaterna som finns där nere, sen plötsligt går han förbi än, precis bredvid ;)
När jag ploppat ut ungen ska han få bli min personliga tränare tror jag, så jag blir smal! Perfekt ju!


Mårten Nylén

Nu ska vi hoppa in i duschen för att sedan möta upp två favvisar inne i stan! Frida och Jimmie är nämligen på besök ifrån Linkan! Vi ska fika nu och ikväll ska vi spela bowling! Det ska bli så mysigt, det var så länge sen vi träffade dem! Senast i somras faktiskt...

jag tycker inte om att bli vuxen

2012-01-05 / 13:53:53
Jag vill inte fylla 20 detta år, jag väntar gärna ett tag till! Nu måste man ju börja betala för en jävla massa läkarbesök och tandvård och hejfadderullan vad mycket det står på listan. Sånt har jag inte råd att slänga pengar på :( Har ett halvfärdigt hål kvar att laga klart hemma i Söderköping, jag har inte kunnat åka ner dit de två ggr jag fått tid, och sen var året slut. Så nu ska jag behöva betala 1000 jävla kronor för ett hål som de valde att inte göra klart när jag var där sist!!! Är det verkligen rätt?! Tjurig Lovis idag vill jag lova!

pangkakor och ärtsoppa

2012-01-04 / 17:56:56

Idag har vi ätit pangkakor och ärtsoppa. Har ni tänkte på att man säger inte pannkakor, utan pangkakor?! Testa o säg det fort en gång. Här hemma säger vi i alla fall pangkakor! Mohähä. 
Vi stekte i en del smör bara för att Kim ville ha dem frasiga. Så nu sitter jag och väntar på min hjärtinfarkt, trots att jag bara åt 2 pancakes!

information

2012-01-04 / 14:48:51

Jag har ju glömt att skriva om barnets utveckling för vecka 17, men det är nog för att jag inte känt att jag hittat någon riktigt bra sida med bra information. Jag kan säga att på alla sidor står det heeelt olika! Men nu hittade jag en på pampers hemsida, den här informationen är jag helt klart nöjd med!


Växer så det knakar. Den här veckan börjar ditt barn bli lite rundare. Fettet barnet lagt på sig, även kallat fettvävnad, hjälper till att hålla kroppsvärmen. Fettvävnaden är också viktig för ämnesomsättningen, eftersom den utgör en utmärkt energikälla. Under den här perioden växer fostret med en väldig fart - den kan nu mäta upp till 17 cm och väger runt 140 gram.


Bra reaktionsförmåga. "Vad kan jag göra för nya saker med min mun och hals?" Ditt lilla barn har övat två grundreflexer, att suga och svälja, i några veckors tid. När ditt barn föds kommer den ha nästan samtliga reflexer som du har. Dett kommer hjälpa ditt barn att överleva och att lära de hur världen fungerar.

Flicka eller pojke? Om du väntar en flicka utvecklas speciella vävnader till livmoder och vagina. Om du väntar en pojke har samma vävnader tagit en annan form. Penisen och prostatan har bildats och börjat ta form. De testosteronutsöndrande celler som utvecklades för en månad sedan är nyckeln till denna utveckling.

Egna åsikter. Jag känner att jag blir mer och mer känslig. Vissa dagar är förfärliga. Ofta gråter jag för ingenting. Jag kan inte hålla emot heller, trots att jag känner mig larvig. För det verkligen bara väller upp. Jag vet inte om här känsligheten har med att göra att man får såna där nya känslor, som kallas "mammakänslor". För kolla här på exemplet: 

Igår när Kim och jag stod vid dörröppning och kramade om varandra så liksom låtsades han falla bakåt. Jag drar ett djupt högt låtande andetag (ni vet när man tror att något ska hända). I mina ögon trodde jag ju att han skulle falla baklänges och dö i stort sett (trots att jag vanligtvis bara skulle skrattat och inte alls tagit det så hårt). Så ögonen fylldes med tårar och jag sa till Kim: "Men gööör inte sådäär, fan, nu börjar jag tjuta ocksåå!!!" Och Kim bara: "Men lilla gumman..." Hahah. Jag fylldes av rädsla över att han kunde dött och glädje över att han överlevde på samma gång (trots att han alltså höll sig i hela tiden och bara lutade sig lite bakåt). 

Jag känner även mer bubbel i magen, för var dag. Och det börjar bli riktigt mysigt, förutom att magen ser ganska svullen ut jämt. Trots det känner jag att magen inte växt så mycket och den är ganska liten, vilket faktiskt är ganska skönt, för större kommer den ju garanterat att bli. Jag är faktistkt bara glad om den inte skulle bli gigantisk till slutet, utan sådär lite lagom :)

 

Aptiten kommer och går. Så enkelt är det med det. 
Det hugger mycket i magen och ofta när jag gör kraftansträngningar, men jag har börjat träna för att allt ska gå lättare. Förövrigt har jag nog en oförskämt bra graviditet hittills :)

Och Kim då. Min kära fina Kim som tar allt så bra. När jag gråter tröstar han och säger så enkelt att jag inte behöver tänka som jag gör. Konstigt nog känns allt som jag legat och storgråtit för så himla töntigt så att jag lyssnar på honom och mår alltid mycket bättre efter hans peptalk. Han är världens bästa hittills och tar så väl hand om mig när hormonerna brister. Han säger oftast bara "Ja, min lilla gumma, nu är det bara hormonerna som har lite övertag igen, det är ingen fara, du är bara lite känslig vetu, det blir bra snart :)


sådant som gör mig väldigt glad!

2012-01-04 / 12:36:52
Är kommentarer som dessa, från en (för mig) helt okänd människa:
Postat av: johanna i (en mycket märklig dröm)

Jag måste bara lämna en kommentar och säga de att jag tokälskar din blogg! :) Hoppas allt går bra med bebisen i framtiden! Ska bli kul att följa resan. :) kram

Postat av: Johanna i (en mycket märklig dröm)
Jag är absolut inte en människa som brukar skriva kommentarer i folks bloggar men det är något speciellt med din blogg! Jag kan gå in förre gånger per dag bara i hopp om en uppdatering, du gör mig glad -sådär vardagsglad. :) tusen tack till dig för en fin och ärlig blogg! Du är värd en gudstjärna i kanten <3

 

Tack Johanna, det var väldigt gulligt skrivet, du gjorde min dag :)


en mycket märklig dröm

2012-01-03 / 19:34:53
Alltså nu har ju inte jag direkt fått en av Guds gåvor och kan måla sådär jättebra, men jag måste ändå visa en bild på världens konstigaste dröm. Ni får helt enkelt se till mina dåliga kunskaper i målning ändå.


Mm, lite klurig bild va?! Nej, men såhär var det. Jag drömde att jag hade fött vårt barn, men jag minns ingenting från förlossningen mer än att de var tvungna att ta med henne för att hon inte mådde bra och att det hade blivit en tjej. 
Jag fick åka hem direkt efteråt och dagen efter skulle vi åka för att hämta henne. Jag var givetvis jätteexalterad och kunde inte vänta på att få åka och hämta min lilla prinsessa! Jag hade ju inte ens sett henne ännu! 
Så kom vi till sjukhuset och hon låg i en sån där "plastkorg" på hjul bland en massa andra barn. Jag visste direkt vilken som var min bebis, utan att fråga de i personalen var de lagt mitt barn.
Det konstiga var bara att, hennes huvud var riktigt riktigt stort och hennes ögon satt typ i halva ansiktet. Hon var en jättestor bebis och vägde säkert 6 kilo och på hennes dag 2 kunde hon säga "heej mamma". Kim trodde att barnet hade fått down syndrom, trots att risken bara var 1:20 000 när vi gjorde KUB-testet, men de på sjukhuset försökte förklara att det inte var så.
Jag älskade mitt barn över allt annat trots att hon såg ut så och trots att när jag tittade på henne i spegeln och hade henne bredvid mig, var hennes huvud dubbel så stort som mitt och hon var verkligen JÄTTEtung. 
Vi kunde heller inte komma på något namn trots att vi innan vi åkte dit hade massor av namn på listan. Men vi tyckte inte att något passade till hennes...ansiktsform.

Sen vaknade jag, tack och lov och hade ingen bebis född med ett huvud som var dubbelt så stort som mitt. Vilken lättnad! Hahah, sjukt knasig dröm!

På tal om drömmar så har jag fått jätte tydliga drömmar och minns de jättelätt, varje morgon när jag vaknar och hela dagarna därefter också. Det är tydligen vanligt när man är gravid? Varför vet jag dock inte. Ibland är det mindre roligt att drömma allt man minns. Kim tycker att jag ska skriva ner det, för att det kan vara roligt att titta tillbaka på sen. Vi får väl se, jag kanske kommer ut med värsta boken sen ;) hehehe.

tacos

2012-01-02 / 19:36:24

Nja, någon förbättring på kommentarsfronten idag blev det ju inte, trots att det idag slog statistikrekord igen på hur många som läser denna lilla blogg. Jag ska väl i alla fall vara glad över att det faktiskt är så pass många som ändå tar sig tid och har lust att kika in här! Det gör mig glad!

Nu skulle jag egentligen varit nere och tränat med Kimpan, men jag har haft lite för mycket värk i magen plus att jag verkligen inte kände för det. Jag har ju ändå tränat tre dagar i rad, så jag kände att jag kunde skippa det idag, utan dåligt samvete. Så nu är han nere och tränar och jag ska diska och laga mat- tacos! :) Det ska bli mumsigt, länge sedan vi åt det nu!

Äter ni tacos med mjukt eller hårt bröd?! Själv äter jag alltid med mjukt, sen brukar jag köpa tortillachips till efter!



pojke eller flicka?!

2012-01-02 / 12:54:51
Nu mina kära läsare, vill jag ställa en fråga till er för att få er att komma igång och kommentera lite här på bloggen. Ni är vääldigt dåliga på det, trots att det är så många som läser varje dag! Var inte blyga ;)
Om lite mer än en vecka ska vi göra ett nytt ultraljud, då är det även dags för oss att ta reda på könet! Det ska bli riktigt spännande och jag hoppas att parveln vill visa oss vad den är för något! 
Mina symptom hittills har varit:
  • Extremt illamående mellan vecka 8-11, samt 13-16. Inte kräkts någon gång utan bara väldigt illamående och sämre aptit. Har fått gå på receptbelagda läkemedelför illamåendet, men klarar mig nu utan dem har jag märkt.
  • Nu mår jag utmärkt, förutom den fruktansvärda halsbrännan och sura uppstötningarna som bestämt sig för att jävlas med mig så fort jag stoppat något som magen inte tycker om.
  • Enligt en japansk kalender, beräknat på hur gammal jag var när jag blev gravid samt vilken månad jag blev befruktad i säger att vi kommer få en pojke. 60% av beräkningarna stämmer, enligt statistik.
  • En annan kalender som beräknar mitt födelsedatum samt det datumet jag blev gravid säger även det att det kommer bli en pojke, men med ett stort OBS att kombinationen av datumen tyder på att det är 50/50, alltså lika mycket flicka som pojke.

    Kalendrarna är givetvis bara något jag gjort för skojs skull, ingetning jag tror på.
Mer än så kan jag tyvärr inte ge er, eftersom jag inte haft fler symptom en så och för att magen ännu inte hunnit växa så pass mycket att man kan avgöra om det är en "flick- eller pojkmage".


(bild tagen från google, inte min mage)

Så kom igen nu, vad är er första känsla när ni läst om mig här? Jag vill ha massor av svar så jag kan göra statistik sen. Oså blir det ju jätteroligt för att se vem som trodde rätt och inte ;)



mitt nyår

2012-01-01 / 17:20:43


Mitt nyår var jättebra, lugnt och skönt! :) Spenderades med den jag älskar mest och Jesper hemma hos oss. Vi åt god mat, spelade kort, gjorde drinkar med och utan alkohol (för min skull) och såg fyrverkerier över hela Stockholm från Västerbron! Bäst av allt var ju att jag äntligen fick kyssa min prins på 12-slaget detta år ;) mycket mer än så kan man ju faktiskt inte begära!

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0