illamående och kräks

2011-11-30 / 21:44:00
bestod min natt av, natten till idag! Antagligen hade jag fått i mig något konstigt, för jag hade så ont i magsäcken och den liksom gurglade hela tiden. Jätteobehagligt. 
Tyvärr blev det att ringa och sjukanmäla sig redan andra dagen, kändes inte alls bra! Men jag mådde skit i morse också tyvärr.
I eftermiddags mådde jag dock bättre efter en del vatten och vila. Så kimpan och jag åkte in till stan och köpte lite julpynt. Äntligen har jag lyckats övertala honom att göra det lite mysigt här hemma. Han tycker tydligen inte att man behöver det egentligen för att vi inte ska fira jul här hemma. Men lite ljusstakar, julgardiner små tomtar och adventsljusstake tycker jag gott att jag kan få ha! Nu när det är på plats tyckte han allt att det såg lite mysigt ut ändå!
Det enda som saknas nu är att beställa lite fina julgardiner, så bild kommer först när det är uppe! 

För övrigt så fick kim en hemsk huvudvärk när vi var på stan, när vi kom hem tog han värktabletter och la sig i soffan, men huvudvärken har bara blivit värre! :( nu mår han även illa och har gått och lagt sig för natten. Jag blir sjukt orolig och nojjig när han blir sån. Tycker faktiskt att det hänt lite för ofta på sista tiden!
Nu ska jag tvinga honom att ringa till läkaren imorgon och be dem göra en kontroll. Det är det bästa både om det är positiva eller negativa prover.

Nu ska jag baka färdigt lussebullarna jag tråkigt nog började på (är inte alls pepp, meningen var ju att vi skulle göra dem tillsammans och sen fika) sen ska jag krypa ner hos min älsklingsplutt och krama honom frisk. Godnatt!

första dagen

2011-11-29 / 20:33:00
på jobbet idag har faktiskt börjat riktigt bra! Det är roliga människor och jag sitter med ett härligt gäng på min avdelning. Jag sålde hela 17 lotter på 4 timmar och folket var helt förundrade! De andra hade sålt mellan 20-22 lotter på dubbelt så lång tid, så jag antar att jag faktiskt gjorde bra ifrån mig och jag fick en stor applåd i slutet av dagen. Ja.. det var/är faktiskt ganska mycket applåder på de där jobbet hela tiden, men det kan ju vara lite peppande också kanske. Det känns i alla fall än så länge som att det kommer funka fint ett tag. De två sista timmarna var jag dock väldigt trött och hade lite ont i huvudet, men det är för det starka ljuset i lokalen plus alla högljudda säljare runt omkring mig. Men man vänjer sig nog. Jag har ju lärt mig att stänga av ljud på något lustigt vänster efter alla byggen här runt omkring och när de börjar borra i väggarna kl. 7 på morgonen. Men man tar ju ändå in det omedvetet, vilket alltså för mig leder till huvudvärk! Men dagen gick fort och jag känner mig som sagt nöjd med min insats! HEJA MIG!

hard work work och den där hemligheten

2011-11-28 / 14:45:10
Ja, jag har jobbat 28 timmar på 3 dagar! Det har varit hårt..som ni såg i förgående inlägg. Jag är inte alls van att stå upp så mina fossingar, min rygg och mitt huvud har haft så himla ont när jag kommit hem på kvällarna efter att jag har jobbat.
Jag fick i alla fall en extradag i söndags också, så jag jobbade in 8 timmar till. Perfekt, känner jag, nu har jag råd att köpa de julklapparna som jag var rädd för att jag inte skulle ha råd att köpa! :) så himla bra!
Dessutom! I onsdags..så sa jag ju att jag skulle på något hemligt. Varför jag inte ville säga vad det var, var ju i fall det skulle gå åt pipan! Men, det gjorde det inte! Jag var på en arbetsintervju för ett växande företag här i Stockholm som heter 4tion Sales. Arbetsintervjun gick tydligen jättebra och jag fick jobbet - som telefonförsäljare! Jag ska sälja lotter för postkodlotteriet hela dagarna! Det känns helt okej, men kanske inte som världens bästa jobb!
Det ligger ialla fall väldigt, väldigt nära mitt hem och det känns skönt! Jag som är så morgontrött...
Så, nu sitter jag här och taggar med lite vindruvor, för att gå på utbildning om en timme! Jag är lite nervös, men det ska nog gå bra! Sen börjar jag imorgon på riktigt! :) Wish me luck!

en ny grå dag

2011-11-25 / 10:14:04
Idag är det en ny grå dag här i Stockholm och jag känner bara att jag vill gå och lägga mig igen! Är både trött, har ont i magen och vet inte riktigt vad jag ska göra uppe redan.
Igår jobbade jag ju. För Kimpans jobb men med Kinect, för er som inte riktigt hänger med i utvecklingen så är det Xbox nya version av spel, där det vid framme vid boxern finns en sensor som läser av din kropp och dina rörelser ;) sen kan man åka skidåkning, spela tennis, golf, dart, disneyland, osv. Det är några av de nya spelen! Faktiskt riktigt roligt och ganska skönt jobb. Men, jag som inte är van att varken jobba eller stå upp en hel dag (närmre bestämt 10h, men en sittpaus på en halvtimme) var helt förstörd när jag kom hem igår.
Jag gick o la mig för jag hade så ont i huvudet, sov tills maten var klar, jag kunde inte gå på mina fötter för hälarna gjorde så fruktansvärt ont, hade ont i magen och senare på kvällen fick jag även feber! Ja...så det kan gå!
Idag känner jag mig alltså bara så himla trött och tänker nog faktiskt, antingen sätta på en bra film eller sova lite till och gå upp när jag vaknar! Hörs senare!

Detta är ett xbox med kinect!


längtar lite

2011-11-22 / 21:07:36
efter vintern nu faktiskt! Ja, jag kanske är den enda som gör det, men det här året är första gången på länge jag känner så starka känslor efter vinter, snö och jul! Jag vet att förra året hann jag knappt blinka så var det både snö och julafton oh jag hann inte få några känslor till mig alls. Men i år är det, som sagt, annorlunda :) tycker det är en mysig känsla i alla fall, så det är ju inget dåligt! Har ju något att se fram emot!
hittade dessa bilder från förra vintern, titta så himla fint!



morgonrufs

2011-11-22 / 09:57:31
Ja, jag känner mig lite som mitt hår ser ut- rufsig! Kim har precis åkt till jobbet och här sitter jag kvar...som vanligt tänkte jag nästan skriva! Men.. idag ska jag i alla fall bege mig en sväng till stan för att titta på lite julpyssel tänkte jag! Ska bli mysigt. Jag har sådana julkänslor i år så det är något fruktansvärt! Vill ha ALLT också, som jag ser.. 
Kim är ingen julstökare direkt och suckar lite för varje gång jag pekar på något jag skulle vilja ha. Då försöker jag förklara för honom att jag behöver få pynta o mysa till det i hemmet för att må bra , vi har ju alltid gjort så! Då var visst hans enda rädsla att pyntet inte skulle försvinna när julen är över...meh, hallå?! Jag vill väl inte heller ha jul hur länge som helst, det är ju bara mysigt ett tag, sen blir man skittrött på det! Hehe.

Skulle egentligen åkt in för att hämta posten också, men så hade vi visst inga nycklar, suck! Jag som vet att jag fått massor av post...o Sussie kommer inte hem förrän söndag! :(

På torsdag och lördag, ska jag i alla fall jobba lite! Kims jobb behövde några extra som hoppade in och då tänkte jag att jag passar på och få ihop några timmar! På två dagar ska jag jobba 20h. Det är ju lite bra sådär till julklappar o sådant sen! Perfekt!

Imorgon ska jag även och göra en hemlig grej, men de avslöjar jag inte förrän jag fått bra respons ifrån det ;) hihihäh. Jag kan i alla fall ge lite ledtrådar och det är väl att någon gång ska väl jag också få ha lite tur och när jag fått såhär mycket tur tänker jag inte ge med mig så lätt ;)

hundra ansökningar om dagen

2011-11-21 / 12:41:59
Jag sitter här vid datorn, som de flesta andra dagar och söker jobb efter jobb efter jobb! De jobb som jag känner är mest intressanta ringer jag även till så att de kanske lägger märke lite extra till just mitt CV, för visst förstår jag att de tar emot många ansökningar.
Men jag tappade nästan hopper lite nu... jag ringde till en förskolechef och tänkte prata med henne, men hon bad mig skicka ett mail i stället, då hon får ca. hundra ansökningar om dagen och det blir svårt att ta emot en massa telefonsamtal. Också förstårligt, MEN, skulle jag vara den som tar emot ansökningar, hade jag skrivit ner namnen på de som är så pass att de till och med ringer, för då kanske man hittar något litet extra hos den personen. Om inte annat kanske man inte orkar titta på hundra ansökningar per dag och tittar först på de som ringt. Men jag vet inte, det kanske är ett orättvist system?
Aja, hur FAN gör man för att få ett jävla jobb i den här stan då? Man kan ju tänka sig att de behöver extrapersonal nu till jul och så, men nejdå. Antingen är det redan fullt eller så behövs de inte lika mycket personal i år, då vintern inte kommit ännu och de inte säljer lika mycket.
Tur att jag har några kontakter här uppe i alla fall, det är dem jag får hänga mig fast vid och hoppas att de kan hjälpa mig hitta ett jobb! Usch för detta, känner jag bara!

nytt köksbord!

2011-11-21 / 11:40:52
Jag är så glad! Kimpan och jag har fyndat ett köksbord på blocket, äntligen! Vi tänkte köpa ett nytt först, men när vi insåg att det skulle gå på runt 2000:- och denna månaden inte är den ekonomivänligaste så satt vi hela dagen och letade aktivt på blocket istället och fyndade ett bord, som ser ut som ett nytt för 900:-! Nöjd är jag!
Plötsligt blev köket ett helt nytt kök, vi fick en ny matplats och inte bara ett ställe vi laga maten på längre! Jaa..att man kan bli så glad för ett köksbord! Haha, jorå, jag kan! Men så älskar jag ju möbler också!


massor av folk

2011-11-20 / 20:40:40
...var vad kvällen bjöd på igår! Vi bjöd hit lite folk, käkade middag, de flesta drack öl eller vin och hade det hur trevligt som helst! Två favoriter av Jeppes kompisar som varit här tidigare, Helen och Jossan var här och när jag fick reda på att de skulle komma blev jag jätteglad!
Inte nog med det så har min kära vän Josse ifrån Linköping (en "gammal" stallvän) flyttat upp hit, eller typ 3 mil ifrån city, men ändå nära! Så hon och hennes vän Karro kom också förbi! Kvällen kunde ju inte bli bättre och jag kände att det var länge sen jag var sådär riktigt, riktigt nöjd med tillvaron! Alla favoriter var på plats liksom! :)





Senare drog vi ut, till Horsntull Strand. Men det var verkligen ingenting att ha och pisstråkigt! Så vi var där kanske 40 minuter, innan vi gick hem igen! Dålig musik, inga sittplatser och jäävligt märkligt folk! Hehe. Bättre lycka nästa gång! Jag är ju dock ingen utelivsmänniska och det kändes hur konstigt som helst att vara ute tillsammans med sin pojkvän på en dansklubb! Det var första gången vi var ute på en dansklubb sådär tillsammans och sist jag var det var med mina vänner i jakt på en pojkvän liksom! Haha. 

Känns bra att jag har min prins helt för mig själv nu och att jag slipper det där jagandet! Har aldrig tyckt det varit särskilt roligt på samma sätt som mina vänner tyckt det!

lyckad kväll

2011-11-20 / 19:02:10
Vi mötte upp vår kära Sussie och åt på Bistro süd! Jag tyckte inte att maten smakade något speciellt eller var hur-gott-som-helst, med tanke på priset men det var gott! 
Jag åt Entrecôte med pommes och beasås, samt några tomater som var inlagda i en dressig med löksmak, d e m däremot var hur goda som helst!! 
Kimpan åt ankbröst och Sussie åt röding. Det såg ut att vara väldigt lite mat, men det var faktiskt jättemycket! Det är konstigt det där, hur man kan lura ögat!
Priserna på den maten vi åt låg mellan 250-350:-/rätt. Alltså, lite för dyrt för en helt okej resturang! Till efterrätt beställde vi in cremé brulee och gino. Gino är ju bara hur gott som helst! För er som inte vet vad det är så är det varma bär, eller frukter typ, banan, kiwi, jordgubb, hallon, blåbär eller liknande med smält vit choklad och riven kokos över! Lite glass till det och det var supergott! Mmmums!

Haha sjukt söt bild

(Detta inlägg hamnade visst i utkorgen och blev ej publicerat, så lägger upp det nu istället)

finmiddag

2011-11-18 / 18:59:05
Ikväll ska vi ut och äta middag med kims faster! Vi ska fira hennes födelsedag...fast lite försent! Så vi tänkte bjuda på middag på en fin resturang här på söder! Alltid lika trevligt i hennes sällskap så jag ser fram emot kvällen faktiskt!
Tänkte hoppa in i duschen och göra mig iordning alldeles strax! Hoppas på en superb kväll!
Bye for so long!

en jädrans massa kanyler hit och dit

2011-11-15 / 11:33:38
Ja, det känns som att det sticks i mina armar lite för mycket ibland. Blodprover hit och dit hela tiden! Men det är ju bara för mitt eget bästa trots allt! :)
Nu ska älsklingen gå och skriva på ett kontrakt för sin heltidstjänst och själv ska jag njuta av att solen skiner och passa på att lyssna på Winnerbäck när Kimpan inte är hemma!
Sen får vi se hur dagen utvecklar sig! Lite jobbsökande ska ju hinnas med också!

bloggtorka

2011-11-14 / 13:48:53
Yeees, I know I know! Jag har varit riktigt usel den senaste veckan med uppdatering! Men jag har faktiskt haft lite annat för mig och inte riktigt hunnit eller orkat blogga! 
I torsdags åkte jag och min kärlek ner till hans föräldrar och vi kom hem först igår. Det har varit så otroligt skönt att komma bort lite och det är aldrig fel att umgås med hans familj och min "extrafamilj", om man nu får säga så! Dem är så härliga och de välkomnat än alltid med en stor och varm kärleksfull famn och dem är helt underbara och neutrala! Jag har mått så bra när jag varit där att jag inte riktigt ville åka hem till storstan igår igen!
Redan första dagen då vi kom dit kände jag att jag bävade inför söndagen! Men men, jag får se fram emot nästa besök i jul i stället och tills de kommer upp hit i början av december! :)

Kims familj är de där som på släktträffar är öppna och roliga och sjunger så det står härliga till!
"Vad heter den där låten nu igen, jo men ni vet den här passar ju asbra..." 
"Skål för Rolf....(trumpetsolot innan) la la ala la la ala (en börjar och hela resten hakar på) I LOVE YOU BABY AND IF IT'S QUITE ALRIGHT I NEED YOU BABY...!!!!" och så skrattar alla och skålar igen!

De är dem som höjer ljudet på tv:n när idol börjar i stället för o sänka, så får alla prata i den ton som passar om de vill prata - för idol är då viktigare, haha!
De är dem som ger ett äkta intryck och intresse för hur det går för än här uppe och hjälper en att reda ut vissa funderingar om jobb och sociala umgängen, trots att det är vissa man träffat för första gången!

De festar på i måttliga men härliga mängder och skrattar, tjoar och spelar musik, både live och i spelaren.
Har ni förstått att dem är underbara? I LOVE THEM! och jag är så glad att jag har fått bli en del av dem!

Här har ni låten med ingen mindre än störtsköna Frank Sinatra:

höstmorgon i söderköping

2011-11-04 / 10:31:30
Denna helg valde jag att åka hem till Söderköping då Kim ska jobba hela helgen, eller från torsdag-söndag. Jag kände att jag inte alls var sugen på ännu en helg alldeles ensam i storstaden igen, utan vänner och en sambo som kommer hem 22.00 på kvällen och kan umgås en halvtimme. Så jag passade på att åka hem till mamma i lilla Söderköping och ska även passa på att träffa lite kompisar både här och och i Linköping, det ska bli mysigt!
Jag vaknade, väldigt utvilad och tidigt imorse vid 8.30, trots att jag somnade ganska sent igår kväll. Det var skönt! På något sätt känns det väldigt skönt att vara "hemma". Man uppskattar så mycket mer att komma hem till småstäderna när man bor i en så stor stad. Det var så underbart att ta en promenad till den nya ica-affären i morse och det var helt öde, inte en enda bil, inte en enda människa. Det var bara jag, höstluften och lite fågelkvitter och jag bara log hela vägen till ica. Ja, det känns lite lustigt att säga så om staden som jag hatat så länge.
Men det är som att komma till landet när man kommer hit ifrån stockholm och det är SÅ skönt att komma ifrån allt liv där ifrån. Det är högljutt var man än är! Tunnelbanan, folk som går in i en så fort man går utanför porten, folk trängs på stan, för att inte tala om allt ombygge runt omkring samt i vår fastighet!
Jag blev till och med överlycklig igår när jag fick köra bil! Jag som var så trött på att köra bil..haha, men nu har jag inte kört på mer än två månder så det gav värsta adrenalinkicken!

pepparkaksbakning

2011-11-02 / 11:35:57
Igår eftermiddag när Madeleine och jag var nere i affären och handlade, såg vi pepparkaksdeg och blev riktigt sugna på att baka pepparkakor! Sagt och gjort så köpte vi deg och började stöka här hemma.
Kim ville också vara med och baka och givetvis ville vi det! Dock så tog det ett tag innan vi fick till degen riktigt bra och väl formade figurer, lagda på en plåt så var det bara 1/3 plåtar som inte blev brända! Hahah. Så misslyckat. Men, men, det var mysigt i alla fall och de pepparkakorna som inte blev brända, blev väldigt goda!
den här lappen gjorde madde och satte på kylskåpet innan kim kom hem, haha!
maddes deg var helt förfärlig! den ville verkligen inte kavlas ut utan att gå sönder! hrmf
mohähä, busigt!

madeleinedagar

2011-11-01 / 13:45:02
I söndags eftermiddag kom Sandra och Madeleine upp med bussen och skulle hälsa på mig här i Stockholm. Sandra är min moster, Madeleine hennes dotter och alltså min kusin :) hihi.
Vi har gått på staden två dagar i rad, men idag är det så fruktansvärt tråkigt att vi håller oss lite inne med pyssel, sång och tv-tittande! Tänkte i alla fall bjuda på lite bilder ifrån dagarna här!
hehe var tvungen att lägga ut båda de här bilderna, de blev så söta!
skrapa lite triss ;)
'
vi hittade en gammal telefonkiosk vid slottet ;P mohähä

Till bloggens startsida

Jag är Lovis. 23 år. En EKO-tokig, sy, garn -och inredningsgalen morsa som bloggar om hur det är att vara egen företagare, livet som (ung) mamma till två små busungar, Ian -12 och Joline -15, livet som HUSÄGARE och därmed renoveringsprojekt, mycket inredning och inspiration, hälsa och stenålderskost paleo och allt det där som ett liv oftast handlar om.

Jag älskar att kunna inspirera andra människor och hoppas att ni alla kan få ut något av att läsa just min blogg, att ni ska trivas och kan se till att jag allt som oftast skriver med glimten i ögat.

Välkomna hit, hoppas vi ses många gånger!

Bilder som ligger på bloggen och är på mig eller tagna av mig får ej kopieras eller användas utan min tillåtelse!



bloglovin


RSS 2.0